Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód optyczny

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Januss 73, ja się niczym nie sugerowałem, tylko tak napisałem, bo sobie przypomniałem, ale serio, nie pisze tu o żadnym kocu na kolumnach itd,ale jest to słyszalne, że jest więcej basu, przestrzeń i detal i separacja, ta sama co w koaksjalnym, najgorzej rca, i to słychać, nie mówię że jakoś fatalnie, ale słychać ewidentnie że bardziej płasko 

18 godzin temu, Grutka napisał:

Ja właśnie lubię mega detal sterylny, no widzisz, co osoba inna opinia,  Ty twierdzisz że te droższe, to ewidentnie zmiana słyszalna na plus, jaka różnica jest? W czym? 

Teraz już nie pamiętam dokładnie bo to pewnie z rok już minął od testu, ale był ewidentnie czystszy i bardziej barwny dźwięk, jak by bardziej jaskrawy, wokale były piękne na szklanym.... podobne różnice widziałem jak porównałem kable wirewordla od najtanszego do kilku poziomów wyżej, te najtansze mają słabą rozdzielczość i przybrudzają dźwięk a każdy poziom wyżej jest nieco lepiej czyściej dokładniej, jak dla mnie znośnie robi się przy kwotach nieco powyżej 1k, tyle że ogólnie styl wireworlda mi się nie spodobał bo ingeruje w dynamikę, jakby podkeca, a ja wolę jak jest spokojnie i nie męczy... mam ogólnie trochę ostro i detalicznie grający wzmak więc reszta gratów musi to uspokajać ... wymiana na inny kosztowałaby mnie kilka k

w największym skrócie to jak byś porównał samochód zaraz po wyjechaniu z myjni a taki który jeździ już kilka, może kilkanaście dni, tak ja słyszę różnicę ?

37 minut temu, Grutka napisał:

Czyli co? Mam kupić szklanego? Ja też mam detalicznie grający wzmak, i nie mam zamiaru ocieplać systemu,więcej więcej detalu  ?

pożycz porównaj i sam zdecyduj, ja je miałem od s4home, ogólnie mnie detale w nieodpowiedniej postaci męczą, chociaż moje kolumny evoke 20 są rozdzielcze a jednak łagodzą brzmienie dość mocno - ciekawa sztuka, z kolei jedno ze źródeł bluesound node 2i ma rozdzielczość ale jak puściłem przez optyka na mini dsp (mimo wszysto ma średniej jakości przetwornik choc za tę cenę bdb) a potem na wzmacniacz to pluło ostrościami i było zbyt męczące, zmieniłem żródło na nieco mniej detaliczne (brak optyka) i zmieniłem sposób podłączenia i jest lepiej, dla mnie, 

dużo czytałem że coaxe są bdb ale nie mam takiej możliwości podłączenia niestety

Godzinę temu, Grutka napisał:

Czyli co? Mam kupić szklanego?

Żartowałem- jesli nie zauważyłeś, to wyjaśniam ?

We wcześniejszym poście pisałem, że złącza są konstruowane pod światłowody z tworzywa, a szklane są stosowane "na siłę".

Gość

(Konto usunięte)

Przewody też można wypożyczyć? Chyba że przetwornik daje inne brzmienie przez koaksjalny i optyczny ,lub też źródło, chociaż mam dwa transporty i na koaksjalnym grają tak samo, więc albo przewód, albo inaczej gra przetwornik po optycznym 

Porlick hahaha mordeczko, nie mieszaj mi już bardziej, bo się zakręcę  ? chcę dopieścić  system  ? jeszcze potem tylko sprawdzę jakieś dobre cd, czy będzie miało realnie przewagę, powtarzam realnie ?

Godzinę temu, Grutka napisał:

Przewody też można wypożyczyć? Chyba że przetwornik daje inne brzmienie przez koaksjalny i optyczny ,lub też źródło, chociaż mam dwa transporty i na koaksjalnym grają tak samo, więc albo przewód, albo inaczej gra przetwornik po optycznym 

każde źródło gra 'mniej lub bardzie' inaczej, a do tego bardzo często to samo źródło gra inaczej na innych wyjściach, a do tego - każdy kabel gra inaczej nawet jeśli będzie tego samego rodzaju np dwa różne rca, dwa rózne optyki,

mam w zwyczaje nie prowadzić dyskusji na temat kabli, z """inżynieryjną""" (potrójny cudzysłów ? ) częscią forum która każdemu usiłuje wmówić że róznic w brzmieniu na pewno nie ma i nie może być, oczywiście że są czasem na tyle że nie warto sobie zawracać głowy wydatkami, czasem na tyle duże że sprzęt zagra słabo lub na innym kablu dobrze ...

• Pokaż nowe odpowiedzi