Skocz do zawartości
IGNORED

Dali 505 - może jakieś modyfikacje?

grzesik

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatnim czasie nabyłem Dali 505 i JBL E80. Po wstępnych testach spodobały mi się Dali. Z jednej strony to lepiej, bo są tansze i JBL odsprzedam. Natomiast w Dali podoba mi się bass, tylko ta góra trochę męcząca, szczególnie w muzyce poważnej. Czy można coś z tym zrobić, może zmodyfikować nieco zwrotnicę. Z tego co czytałem na forum są osoby, które tuningują zwrotnicę, ale o Dali było tego nie wiele. Za wskazówki z góry dzięki.

Nowe w sklepie kosztowały około 2x tyle. Czyli nadal budżet, ale dość solidnie zrobiony. Przetworniki mają pewne niewykorzystane możliwości które można ujawnić projektując nową, lepszą zwrotnicę, na lepszych i lepiej dobranych elementach, i pracując nieco nad strojeniem skrzynki. Te Dali, to obok Tannoyów M4 jedne z najlepszych na rynku budżetowych kolumn do modyfikacji. Spodziewaj się wyraźnej poprawy zgodnej z tym, czego oczekujesz. Przetworniki w Dali są wyraźnie lepsze niż te zastosowane w ESA Vivace czy Avance Omega.

Czyli jak się zdecyduje na pozostawienie tych kolumn, mogę liczyć na tunning tych kolumn wykonany przez Ciebie. Oczywiście za odpowiednią opłatą? Jaki byłby mniewięcej koszt tego?

I jeszcze jedno, być może głupie pytanie. Ale czy możliwa jest wymiana okleiny w tych kolumnach np. na wiśniową. Żonie strasznie nie pasują czarne w salonie, a tak byłby to jeszcze jeden argument na pozostawienie ich w miom systemie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu nieźle i profesjonalnie mogą zmodyfikować - na pewno nie jest to jakaś rzeźba w stylu McGyvera. Niestety ceny także mają audiofilskie, ale może z ubezpieczenia coś wyszarpiesz...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W dali 505 sa nastepujace przetworniki: TC18WG17-09 i D26TG- 47-06.

A mam pytanie czy warto bawic sie w upgrade Dali 5005. Tu juz sa inne przetworniki i graja gorzej od swoich poprzedników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.