Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie monitory do yamahy 803d

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, stach_s napisał:

Kup sobie glosnikowy Qed Silver Anniversary ze szpuli i polacz tesi z Yamaha, gory Ci nie zabraknie, gwarantuje. To moze byc lekarstwo na Twoje bolaczki, serio! 

można przewodami się pobawić, u nas polecam przetestowanie przewodów Audioquest Type-4 albo nawet Type-2. One też otwierają "górę". 

Teraz, Rafał Knot napisał:

B&W odpada  są zbyt efekciarskie po kilku minutach słuchania dwu różnych modeli myślałem że wyskoczę przez okno od bólu głowy od cykającej góry ,

no to polecam PSB posłuchać, będzie żywszy dźwięk niż w Indianie ale nie aż tak jak w B&W 😉

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Sprawdź z tą Yamahą Audio Physic Classic 3, to świetne połączenie. Jest kilku użytkowników na forum grających na tych monitorkach.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

nikt jeszcze nie napisał o Pylon audio diamond? scan-speak z seasem za 4 tys. para?toż to diy się nie opłaca robić...myślę ,że z yamahą dobrze zagrają

W dniu 6.05.2021 o 19:22, szpotek73 napisał:

nikt jeszcze nie napisał o Pylon audio diamond? scan-speak z seasem za 4 tys. para?toż to diy się nie opłaca robić...myślę ,że z yamahą dobrze zagrają

ktory model, 25 ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

7 godzin temu, mig30 napisał:

ktory model, 25

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

52 minuty temu, szpotek73 napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzieki. mi w sklepiku nie chcieli tych monitorowdo yamahy podlaczyc mowiac ze to mezalians 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, mig30 napisał:

mezalians 😉

taa..jasne,po prostu na pylonie jest za mała marża,chińskie wynalazki zwożone kontenerami i obrandowane znanymi, kiedyś dobrymi firmami mają marżę o wiele większą,więc jak przyjdzie klient zdecydowany na zakup, to wciska się ten towar ,na którym się lepiej zarabia

1 godzinę temu, szpotek73 napisał:

taa..jasne,po prostu na pylonie jest za mała marża,chińskie wynalazki zwożone kontenerami i obrandowane znanymi, kiedyś dobrymi firmami mają marżę o wiele większą,więc jak przyjdzie klient zdecydowany na zakup, to wciska się ten towar ,na którym się lepiej zarabia

a jakbys mial na 15m wstawiac podlogowki, to co z pylona?

2 godziny temu, mig30 napisał:

dzieki. mi w sklepiku nie chcieli tych monitorowdo yamahy podlaczyc mowiac ze to mezalians 😉

2 godziny temu, szpotek73 napisał:

taa..jasne,po prostu na pylonie jest za mała marża,chińskie wynalazki zwożone kontenerami 

To znaczy co ? ,yamaha za kiepska ? być może

dokładnie , głośniki w kolumnach znane wiadomo co się kupuje . obudowa dopasowana do możliwości głośników  a nie ''żeby więcej'' wlazło do kontenera 

2 godziny temu, szpotek73 napisał:

coś na 18 cm basie,no chyba ,że jesteś basolubem ,to i shappire 31

a zeby mialo srednicę tez, wyraźną górę? basu ma byc tak zeby bylo cos slychac,,.wiecej niz z monitora i zeby nie dudniło ;) sapphirre 25 mi odradzano, jak juz to mniejsze.

nie myślałeś o kolumnach używanych? w cenie nowych pylonów można trafić już naprawdę dobre paczki,tyle,że trzeba utrafić okazję i najlepiej kupować nie od handlarza,tylko od normalnego użytkownika,najlepiej gdzieś blisko domu,coby odsłuchać przed kupnem

6 godzin temu, szpotek73 napisał:

yamaha dobra,w tej cenie nie ma na rynku nic lepszego

naganiacze naganiaja na wynalazki i "zmien pan wzmak bo z tymi pudłami nie zgrywa się" 😉

3 godziny temu, szpotek73 napisał:

nie myślałeś o kolumnach używanych? w cenie nowych pylonów można trafić już naprawdę dobre paczki,tyle,że trzeba utrafić okazję i najlepiej kupować nie od handlarza,tylko od normalnego użytkownika,najlepiej gdzieś blisko domu,coby odsłuchać przed kupnem

jasne, ale co proponujesz nie z archiwum X , bo tego nie da sie odeslac.

8 minut temu, mig30 napisał:

bo tego nie da sie odeslac.

no i właśnie dlatego trzeba szukać blisko domu ,jechać i słuchać,niedawno były voxy 300 visatona za 3500zł,słyszałem kiedyś te kolumny,same niskotonowe to 2400zł ,koszt wszystkich przetworników to ponad 6 tys,na basie tiw300,takie kolumny nazywam okazją,to taki przykład,gdzieś widziałem złożony projekt zapha zrt za podobną sumę,jakość nieosiągalna w tej cenie przez kolumny komercyjne....ale nikt za Ciebie nie zgadnie jaki masz gust,więc pierwsze przykazanie przy zakupie to odsuch

7 minut temu, szpotek73 napisał:

pierwsze przykazanie przy zakupie to odsuch

trzeba wiedziec czego sluchac.. z uzywek sciaganelm do siebie elac fs 187, niby wstega i fajnie zrobione ale z kumplem smialismy się ze tego sie sluchac nie dało.. oberon 3 je zżerał na sniadanie. niby bas ale buczący, dzwięk jak pudła.

niewiem jak to kiedys moglo byc sprzedawane za 5tysi.

Koledzy stało się zagościły u mnie oberony 3 i jest naprawdę fajnie. Zostają . Bas jest mocny ,miekki i głęboki jak  "d..milf " ale nie buczy góra fajna  (chociaż słyszałem lepsza ) z tą Yamaha gra fajnie. Tak jak pisałem miałem 2 lata temu oberony 5 ale mimo że to ta sama seria 3 gra inaczej . Obawiałem się że będą buczaly ja 5tki (czyli jak nie wydojona  krowa ) a tu miła niespodzianka. Elacow u siebie nie słuchałem ale odrzuciła mnie ta ochydna maskownica. A i jeszcze jedno ja słucham bardzo cicho i w takim graniu tym oberoną nic nie brakuje ogromny plus za to

W dniu 15.05.2021 o 10:48, Rafał Knot napisał:

Koledzy stało się zagościły u mnie oberony 3 i jest naprawdę fajnie. Zostają . Bas jest mocny ,miekki i głęboki jak  "d..milf " ale nie buczy góra fajna  (chociaż słyszałem lepsza ) z tą Yamaha gra fajnie. Tak jak pisałem miałem 2 lata temu oberony 5 ale mimo że to ta sama seria 3 gra inaczej . Obawiałem się że będą buczaly ja 5tki (czyli jak nie wydojona  krowa ) a tu miła niespodzianka. Elacow u siebie nie słuchałem ale odrzuciła mnie ta ochydna maskownica. A i jeszcze jedno ja słucham bardzo cicho i w takim graniu tym oberoną nic nie brakuje ogromny plus za to

zgadzam się!!! ja chcialem podlogowki, bo nie chcialem zuzywac miejsca na podstawki oberony 3 ze standami,ale jak wreszcie postawilem oberony na standach to jest wszystko - bas, stereo, scena, bosko. zadne podlogowki za 3kola tego nie dały. wystarczylo zdjac je z komody... z as701 jest wypas

18 godzin temu, mig30 napisał:

zgadzam się!!! ja chcialem podlogowki, bo nie chcialem zuzywac miejsca na podstawki oberony 3 ze standami,ale jak wreszcie postawilem oberony na standach to jest wszystko - bas, stereo, scena, bosko. zadne podlogowki za 3kola tego nie dały. wystarczylo zdjac je z komody... z as701 jest wypas

Standy cużo dają wcześniej mialem je na taboretach teraz standu 50cm odległość między paczkami około 2,5 m

21 godzin temu, Rafał Knot napisał:

Standy cużo dają wcześniej mialem je na taboretach teraz standu 50cm odległość między paczkami około 2,5 m

od srodka glosnika masz 2,5 m ?

• Pokaż nowe odpowiedzi