Skocz do zawartości
IGNORED

GLD Dedykacje 03 A MAX 04 (I nie tylko)

Miczq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Państwa - Tych bardziej miłych jak i nerwowych:)

Co sadzicie o wyżej wymienionych kolumnach?

Zastanawia mnie ich brak na stronie firmowej GLD - nawet w modelach wycofanych z produkcji co ciekawe jest tam nowszy model: Dedykacje 03 A MAX 05

W opisie znajduje się fragment "Wolnostojąca kolumna podłogowa z układem basrefleks w najnowszej w pełni 8 omowej wersji i wyższej skuteczność "

Wymienione kolumny (w temacie) także posiadają impedancje 8 Ohm - czy to nie dziwne patrząc wyżej na opis a zwłaszcza część dotyczącą najnowszej wersji ? (Sugeruje to wade poprzedniej?)

Biorę je pod uwagę przez swoją atrakcyjną cenę? (2300zł) – Niestety zupełnie nie znam produktów naszej Polskiej firmy

Mam do przeznaczenia 2000 zł może troszkę więcej kolumny mają grać w parze ze wzmacniaczem: DENON PMA-350SE (Moc 50W/80W przy 8/4 Ohmach – Proszę na to zwracać uwagę) - jest o nim opinia w dziale opinie) - poszukuje ładnie brzmiących kolumn nie męczących potrafiących zaskoczyć grając delikatnie jak i ostro w odpowiednim momencie o dobrze komponującym się basie którego widoczność i tak zwane "Boom" będzie uwypuklać się tylko w momencie gdy naprawdę będzie oczekiwane (nie znaczy to że ma go nie być) - Nie mam doświadczenia w zakresie tego sprzętu jak i terminologii wiec proszę się chwilami nie denerwować:), Co do muzyki to preferuje wszystkie odmiany jazzu jak i alternatywny rock czasem wpadnie coś mocniejszego a czasem coś bardzo nieśmiałego

Słucham dużo - przez moje ręce przeplata się różnorodna muzyka więc wymagam chociaż minimalnej uniwersalność wiem że nie mogę za te pieniądze cudów wymagać ale... :) Wzmacniacz z góry miał być przejściowy jeżeli zagra tak jak tego oczekuje to na pewno zagości na dłużej w przeciwieństwie do kolumny będą parę lat…

Niestety mam ograniczone możliwości odsłuchu i w nie małym procencie zmuszony jestem zaufać każdemu z was mieszkam we Wrocławiu a tu niestety wybór jest gorszy nisz mizerny a zwłaszcza profesionalizm sklepów zresztą nie tylko w audio (mam wrażenie że nastąpił w ostatnich latach duży kryzys finansowy) dotychczas brałem poważnie pod uwagę Wharfedale Diamond 9.5 i KEF Q4

Znajomi polecają mi Audio Academy Mimas oraz Acoustic Energy EVO 3 opierając się pod kątem wzmacniacza z informacji wyszukanych za pomocą Internetu zastanawiam się również nad Avance Omega 509mkII i Avance Epsilon 910mkII

I na zakończenie – Większość potrzebnych informacji znajduje się w O mnie

Pozdrawiam m.

https://www.audiostereo.pl/topic/15611-gld-dedykacje-03-a-max-04-i-nie-tylko/

Witam.

Posiadam kolumny GLD, kilku modeli słuchałem (ale nie był to dosłuch krytyczny, z własnym sprzętem) i tak jak zawsze polecam odsłuch:) W mojej ocenie kolumny tej firmy są dobrze zrobione ale mają często własny charakter, który nie każdemu odpowiada i nie z każdym sprzętem zagra porywająco.

Modelu, o którym piszesz nie widzialem ani nie słuchałem.

Ja taką informację zasłyszałem na Audio Show i to od kilku znajomych osób. Wydaje mi się bardzo wiarygodna w świetle tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz nagłego ograniczenia ofery głosników Audaxa przez Akkus. Być moze to tylko plotka, że Audax upadł, jednak na polskim rynku jego dni tak są chyba raczej policzone.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mailem kiedys ten wzmacniacz, to juz bylo dawno temu i gral znakomicie z malymi kolumienkami podstawkowymi KEF Coda 8. To byl znakomity budzetowy zestaw. Do tego byly kable glosnikowe Cable Talk 4 i interconnect Studio 2. Polecam

Maciek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.