Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  20 członków

DynaVoice Klub
IGNORED

Dynavoice Definition DF-6

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam chciałbym dołączając do klubu dać szybki opis tego zestawu głośnikowego.

Kolumny grają niezwykle dynamicznie bas jest rozdzielczy,szybki,konturowy,średnica wyraźna stoi raczej po cieplejszej stronie mocy,wysokie można regulować zworką od -2,0,+2 i+4dB nie są ostre też raczej łagodne i szczegółowe te kolumny wraz z Rotel RB-1582mk2 i RC-1590 stworzyły wulkan energii i dynamiki którego szukałem od dawien dawna w muzyce Rock,Metal,Hevymetal jest totalna masakra kolumny nadążają na każdym uderzeniem stopy perkusji ,talerzy czy bębnów a gitara elektryczna to poezja tak jak wokale które bardziej podchodzą pod lampę niż tranzystor. 

Kolumny pokazują swoje możliwości dopiero przy mocnym tranzystorze i pomimo wysokiej skuteczności moja stara RB-03 nie rozbujała ich,w planach mam modyfikację zwrotnicy która jest biednie zbudowana i po tunningu pewno szczena mi opadnie 😄 a teraz gra to naprawdę dobrze.

https://www.audiostereo.pl/topic/156177-dynavoice-definition-df-6/
  • 7 miesięcy później...
W dniu 5.08.2021 o 13:36, MarcinStereo napisał:

Witam chciałbym dołączając do klubu dać szybki opis tego zestawu głośnikowego.

Kolumny grają niezwykle dynamicznie bas jest rozdzielczy,szybki,konturowy,średnica wyraźna stoi raczej po cieplejszej stronie mocy,wysokie można regulować zworką od -2,0,+2 i+4dB nie są ostre też raczej łagodne i szczegółowe te kolumny wraz z Rotel RB-1582mk2 i RC-1590 stworzyły wulkan energii i dynamiki którego szukałem od dawien dawna w muzyce Rock,Metal,Hevymetal jest totalna masakra kolumny nadążają na każdym uderzeniem stopy perkusji ,talerzy czy bębnów a gitara elektryczna to poezja tak jak wokale które bardziej podchodzą pod lampę niż tranzystor. 

Kolumny pokazują swoje możliwości dopiero przy mocnym tranzystorze i pomimo wysokiej skuteczności moja stara RB-03 nie rozbujała ich,w planach mam modyfikację zwrotnicy która jest biednie zbudowana i po tunningu pewno szczena mi opadnie 😄 a teraz gra to naprawdę dobrze.

Napisz gdy zmodyfikujesz zwrotnicę, i jakie są efekty.

Rozważam te kolumny do lampy (EL34 PP).

• 1 miesiąc później...
Gość

(Konto usunięte)
W dniu 16.03.2022 o 13:15, happy83 napisał:

Napisz gdy zmodyfikujesz zwrotnicę, i jakie są efekty.

Rozważam te kolumny do lampy (EL34 PP).

Do tej pory zmieniłem okablowanie od terminala do zwrotnicy i basowych na 2,5mm2 ofc  i pierwsze co usłyszałem to bas zyskał lepsze uderzenie a talerze perkusji nie zlewają się jak wcześniej, sama zwrotnica jednak ma dobre elementy.

Ogólnie głupie kabelki o większym przekroju a efekt jest słyszalny 🙂 

• 3 miesiące później...
W dniu 7.05.2022 o 20:16, MarcinStereo napisał:

Do tej pory zmieniłem okablowanie od terminala do zwrotnicy i basowych na 2,5mm2 ofc  i pierwsze co usłyszałem to bas zyskał lepsze uderzenie a talerze perkusji nie zlewają się jak wcześniej, sama zwrotnica jednak ma dobre elementy.

Ogólnie głupie kabelki o większym przekroju a efekt jest słyszalny 🙂 

Zmieniałeś okablowanie gdy kolumny były na gwarancji czy już po?

15 godzin temu, MarcinStereo napisał:

A jakie to ma znaczenie? 

w sumie masz rację bo zasadniczo nie będzie widać ingerencji i nie stracisz gwarancji. Dalej słuchasz na nich?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.