Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...
  • 5 miesięcy później...

U mnie ROTEL A14MK2 gra całkiem fajnie z Audiovector QR1.  Myślę, że twój wzmak powinien też z nimi współpracować. Dla mnie na plus w nich jest bassreflex z przodu. Do mieszkania w bloku lepsze rozwiązanie bo nie wali bas tak w ścianę sąsiada.

• 11 miesięcy później...

U mnie Rotel A14 z CD14 zagrał dobrze z Focal Aria 906. Istotną rolę odegrały też kabelki : RCA Neptech NEI 3001 i głośnikowe VdH The Wind. Jest głębia, detal, powietrze.  Kontrolowany, ale i obszerny bas. Błyszcząca góra, ale nie kłująca i troszkę ciepełka.

• 1 miesiąc później...

Dobrze, że zmieniłeś na RA-1572.

Bowers Wilkins 705s3 / 705 s2 / Cm6 s2 zagrają tak na 85% swoich możliwości z RA-1572. Bardzo przyjemnie. Przejście na RA-1592 da Ci 100%.

• 1 rok później...

Też obstawiam B&W 705 S3. Jak cenowo się nie łapią to 706 S3. Obie wydmuchają z siebie bowerowski styl, a uzupełnione ASW610 długo będą cieszyć. 

1572 na 1592 daje powera, i wyraźną lekkość wysterowania głośników, a to bardzo dużo zmienia.

Na 1592 B&W 704 S3 lepiej grały dobrze zasilone niż 703 S3 na 1572, który je po prostu nie ogarniał.

Poza tym przy cichym słuchaniu mocniejszy rotel łatwiej sobie radzi z głośnikami.

Pytanie czy ten styl grania Ci odpowiada. 

Edytowane przez Pipeman
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.