Skocz do zawartości
IGNORED

Rega RB 250 - wymiana okablowania.

70Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

możliwe że napęd + ramię regi to top topów

niestety nie dane mi było słuchać takich setów , z dzisiejszej perspektywy na pewno nie żałuje bo wiem, że dzwiękowo deska do krojenia mięsa to nie mój kierunek ;)

natomiast z własnych doświadczeń wiem że łączenie regi z ciężkim aluminiowym napędem to dla mnie rzecz zupełnie dziwna, i jeśli nawet rozumiem od strony finansowej producentów montujących takie sety, to od strony sonicznej takie połączenie jest dla mnie nie akceptowalne przez dramatyczne obniżenie jakości tego co otrzymuje z głośnika.

W RB trudno ustawić azymut, bo nie ma jak. Chyba, że podkładać pod 1 śrubkę i kombinować ... ;-)

To przykład produktu, który klient ma kupić w całości bez kombinacji i koniec. I cieszyć się, że działa.

Branża też za bardzo sobie rękawów nie powyrywa przy setupie, więc dla producenta to też bezpieczne ... ;-)

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Firma rega zarobiła już na tych ramionach sporą kasę.Ich produkty są w prawie każdym nowym gramofonie z niższej półki. Zastanawia mnie dlaczego firmy , które aspirują do miana "lepszych" zamawiają klony tych ramion. A to zmienią odważnik, a to podziurawią rurkę ramienia jak szwajcarski ser i parę innych pierdół. Cena takiego Frankensztajna zaczyna pikować ku niebiosom. Wkurza mnie to ,że firmy w tak ordynarny sposób idą po linii najmniejszego oporu. Oczywiście zaraz ktoś powie ,że dla kasy.Ale jest parę firm, które robią własne ramiona lub dodają do swoich drapaków coś lepszego niż rega nawet zmodyfikowana. Np. Clearaudio ze swoimi ramionami Satysfy , czy wszechobecny PJ.Jakoś nigdy nie kochałem ramion Regi i tak pozostanie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Być może ludziom bardziej się sprawdzają takie ramiona aniżeli czternastocalowe kije od szczotki?

W końcu Rega sprzedała dziesiątki jeżeli nie tysiące swoich ramion i firma nadal ma się dobrze.

Zatem ramiona Regi to nie jest raczej żadna paść, tak jak tutaj co poniektórzy sugerują.

przepraszam że nie w temacie, ale ze względu na to ze temat -kredensa- pojawia się już w każdym wątku, i zastanawiam się czy jak jutro otworze drzwi od krypty nie nie zostanę przebity 14calową rurką, mam pytanie;

-swego czasu grał w stolicy z zontkiem i krótko mówiąc poległ z "kredensem" to można było wyczytać z wpisów i rozmowy z uczestnikiem starcia

rochu>

mnie interesuje z czym TY porównywałeś AF?

dzięki za odpowiedź.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Z Regą, zwykła Regą P5, mój Amigo.

Prócz tego ze stareńkim Linn Sondek/Ittok i równie wiekowym Thorens TD160/SME 3009.

Aaa. Zapomniałbym - był jeszcze CONNOISSEUR BD2 bodaj z 1967 r, który trzymam z myślą o budowie systemu z lat 60-tych.

Gramofon bez którego Roy Gandy nie skonstruowałby gramofonu Regi.

Posiada on zadziwiająco ciekawe ramię SAU2, które zainspirowało wielu innych. Kijaszek od szczotki w pomyśle zastanawiająco jest podobny do tego CONNOISSEUR-a.

To ramie zresztą fantastycznie zgrywa się z Lenco 75 w odróżnieniu od RB250.

Gdyby ktoś szukał inspiracji do tuningu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.