Skocz do zawartości
IGNORED

Ale ściema!

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RUTKOWSKI/ALL

(Konto usunięte)

Rozumiem, że lubicie się pastwić nad innymi, ale żeby się pode mnie podszywać... Jest to bardzo przykre, jeżeli nie wierzycie to możecie sprawdzić moje IP w artykułach poprzednich. Mam tylko żal do osoby, która dla sensacji postanowiła poubliżać Wam w moim imieniu i za tą osobę przepraszam. Jeśli chodzi o moją aukcję to wszystko dotyczące sprzętu jest prawdą, czy naprawdę ktoś z Was sprzedałby ciężko załatwiane kondensatory ELNY, których sprowadzenia nie podjął się nawet Garmin? Do starych TA-KEH dołożyłem jeszcze jedną parę i i tyle. Frazę z tym serwisem dołożyłem żeby zdobyć zaufanie, przecież mogłem powiedzieć, że nic nie zmieniałem, nie dokładać kondziorków i to dopiero byłaby ściema. Zawsze uważałem, że osoby na tym forum są prawdziwym autorytetem dla innych, ale to co się stało dziś świadczy zupełnie o czym innym. Nie jest dla Was ważny temat audio, lecz sensacja, odpowiednio przez Was samych podsycana. Nie wiem kto wypowiadał się na mój temat w moim imieniu, poinformował mnie o tym pocztą elektroniczną, więc uznałem sprawę za niepoważną, dlatego nie zaglądałem na forum. Serdecznie wszystkich przepraszam, nie za siebie, tylko za TĄ osobę. Z wyrazami szacunku oraz głębokim żalem Rutkowski

Gość hienka wstrzasnieta

(Konto usunięte)

Przyznaje, ze to ja wyslalam sms-a z zadaneim przeprosin dla tych, ktorych obrazil/a okazuje sie moze osoba podszywajaca sie pod "rutkowskiego". Moze dlatego zajrzal na forum. To juz jest nieistotne.

Wazne jest mianowicie to, czy jest mozliwosc odnalezienia goscia po IP? Tego co ublizal. Poczatkowe symbole jego adresu zmienialy sie co kilka wypowiedzi. Czy mozliwe ze byly pisane z jednego komputera?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Panowie spokojnie, przecież to nie przystoi kulturalnym ludziom, apeluję o umiar, nie dajmy się sprowokować jakimś "kometom", przylecą i polecą dalej.

Przecież to jest forum o audio a nie jakiś rynsztok z menelami, co sobie pomyśli osoba która zajrzałaby ty przez przypadek.

Gość RUTKOWSKI/HIENKA

(Konto usunięte)

Bardzo Ci dziękuję za sms's, bo kto wie do czego mogłyby doprowadzić dalszy przebieg tego tematu. A jeśli chodzi o aukcję, to czy mam rozumieć, że nadal będziecie skutecznie zniechęcać moich potencjalnych klientów?? Jeśli tak to szkoda moich nerwów, dopiero skończyła się sesja i muszę odpocząć, dajcie znać, a aukcję zakończę z przyczyn losowych. Poza tym nie prowadzę żadnej chaniebnej działalności na allegro o czym świadczą moje pozytywne komentarze. Mam jeszcze tylko gorącą prośbę do osoby, która szarga moje nazwisko, żeby zaprzestała tego procederu, bo ja jestem człowiekiem z natury łagodnym i nie lubię czytać takich postów firmowanych przeze mnie. Za dalsze wypowiedzi nie odpowiadam, ponieważ wydaje mi się, że mogą pochodzić również z mojego IP, ze względu na manipulowanie adresami. Jeszcze raz przepraszam szanowne grono, które jeszcze nie raz będzie dla mnie przykładem. Dziękuję.

Kolego Rutkowski, dajmy temu spokój tio jakiś obłęd, myślę że to jakis koszmar, pezepraszam Cię w imieniu grupy za wszystko, za przykrości ktorych być może doznaleś od nas, nie osądzaj nas źle.

Kolega Zyzio troche chyba namieszał..., ale dajmy temu spokój i nie wracajmy do tego co się stało. Bywaj tu jak najczęściej, serdecznie zapraszamy.

Gość adam do wstrzasnietej hienki

(Konto usunięte)

>czy jest mozliwosc odnalezienia goscia po IP?

Tak.

>Tego co ublizal.

Tego równiez.

>Poczatkowe symbole jego adresu zmienialy sie co kilka wypowiedzi. Czy mozliwe ze byly pisane z jednego komputera?

Były pisane z tego samego komputera. Podłączonego do łącza ADSL TPSA (neostrada plus) . Jest to usługa w której komputer nie jest na stałę podłączony do netu a jedynie wtedy gdy nawiązuje łącznośc z inetem. Wtedy komputer klienta "pobiera" z servera DHCP telekomunikacji numer IP i on (a raczej nazwa domenowa mu przypisana) jest widoczny w podpisie. Przy kazdym kolejnym łaczenieniu się z netem DHCP przyznawał inny IP stad rózne adresy w podpisie.

Gość RUTKOWSKI/zyzio i jozwa maryn

(Konto usunięte)

Przeczytałem wreszcie cały ten temat i jestem jeszcze winien dwa sprostowania:

- nie mylę R-core ze zwykłym trafem, tylko się pomyliłem co do SU-A1000, chyba można?

- nie uszkodziłem podświetlania, tylko to drugie trafo nie ma trzeciego uzwojenia wtórnego, które do tego celu służyło.

- istotnie głośników Paradigm nie posiadam, lecz ma je sąsiad zamieszkały w tej samej kamienicy, a do ich odsłuchu na moim Technicsie zmobilizowało mnie właśnie Wasze forum ( Czy o takich szczegółach miałem pisać na allegro?).

Podsumowując, uważam Zyzio, że zachowałeś się nie fair wobec mojej osoby, nigdy Ci nie ubliżyłem, a Twoje działanie miało dokładnie takie intencje. Jest mi bardzo z tego powodu przykro, mam nadzieję, że mi to wyjaśnisz. Rutkowski

kazde polaczenie w tpsa zapisywane jest w logach, bez wzgledu na to czy posiadamy staly ip publiczny , czy tpsa przydziela nam ip dynamicznie ( w polaczeniach komutowanych, his czy dsl), jest wyspecjalizowana komorka, ktora zajmuje sie tylko zgloszeniami o lamaniu prawa przez medium internetowe, w przypadku kiedy tpsa bylo jego providerem, skutecznosc w odnajdywaniu ludzi jest bardzo wysoka jesli nie byle na tyle cwani aby przynajmniej wysylac pakiety przez dobry anomizer, tpsa generalnie traktuje takie zgloszenia bardzo powaznie zwazywszy na powszechonosc dokonywania rozmaitych zakupow przez net, jesli ktos stal sie obiektem ataku , zostal oszukany lub publicznie obrazony (tu zachodzi taka sytuacja) doszlo do zlamania prawa, zglaszajac fakt popelnienia przestepstwa do tepsy musi sie ona tym zajac czy jej sie to podoba czy nie, wszystko zalezy od determinacji poszkodowanego, jesli ktos jest na tyle prawnie przygotowany by wobec tepsy forsowac teze o zlamaniu prawa, w przypadku wulagarnej wypowiedzi na grupie dyskusyjnej, tepsa przy minimalnej wspolpracy z adminem tego forum w ciagu kilku dni przedstawi dane firmy badz osoby fizycznej, bedacej strona w umowie o dostarczaniu uslug internetowych przez tepse, ktore to dane niezbedne sa np do wszczecia postepowania, tepsa ma tylko okreslic z jakiego ip i kiedy nastapilo polaczenie, w czasie i przy pomocy ktorego zlamno prawo i kto wykupil to polaczenie czyli jest strona w umowie z tepsa

Gość zyzio/Rutkowski

(Konto usunięte)

Wow, ale się narobiło!

Już nie wiem kto jest kim. Bardzo przepraszam Pana Rutkowskiego, jeśli faktycznie go obraziłem. Zareagowałem tak, bo ewidentnie w tej danej chwili należało tak postąpić, aby ochronić potencjalnych klientów przed nieuczciwym sprzedawcą.

To tyle, jeszcze raz przepraszam, nie miałem zamiaru nikomu ubliżać.

Gość zyzio/Rutkowski

(Konto usunięte)

Faktem jednak jest, że po przeczytaniu ogłoszenia na Allegro skojarzenia miałem jednoznaczne:

- serwisant Technicsa, a myli trafa, których nawet ja nie mylę nie znając się na elektronice!

- kondensatory TA KEH II wysychają, a ładuje dodatkowe TA-KEH-y, mimo, że pisał, iż wsadził ELNA for Audio

- Paradigm Studio 80-na oczy nie widział, a pisze pod wpływem rozmowy na niniejszym forum....

Chciałem więc przestrzec potencjalnych nabywców sprzętu stiuningowanego w niewiadomo jaki sposób. Nie czeprpię jednak satysfakcji z obrażania innych, dlatego jeśli Pana uraziłem jeszcze raz przepraszam.

Gość poszukiwany-poszukiwana...

(Konto usunięte)

O, i tak powinno być...

Wzajemny szacunek i kultura wypowiedzi, a nie jakieś tam insynuacje, inwektywy, nie wspominając o obelgach itp.

Jeśli nie, to wrócę.....

Gość RUTKOWSKI/ALL

(Konto usunięte)

Jestem bardzo zadowolony, że sprawa się wyjaśniła, bo to co się tutaj wczoraj stało mogło być wielką plamą na moim honorze. Nie jestem człowiekiem mściwym, ani rządnym krwi, więc temat poszukiwania mojego sobowtóra, również uważam za zamknięty. Dziękuję Wszystkim za troskę Rutkowski.

Gość Kubeł>jozwa maryn

(Konto usunięte)

Zupełnie nie wiem po co ta ironia. Podobała ci się dyskusja "na poziomie" pomiędzy formumowiczami i jakimś matołkiem podszywającym się pod kogoś innego i robiącym mu koło dupy? Takich przypadków tutaj jest więcej. Wystarczy przejrzeć forum. Z tych względów przez długi czas nie zabierałem tutaj głosu, tylko śledziłem dyskusje (z częstym zażenowaniem przyznam). Mimo wszystko hobby, które uprawiamy charakterystyczne jest dla ludzi o nieco wyższym poziomie kultury. Co tu zobaczyłem przeszło moje podejrzenia i jestem właśnie gotów zrewidować swoje poglądy na temat poziomu kulturalnego i intelektualnego wśród audiofilii. Nie chcę tu nikogo obrażać, bo większość z formumowiczów to ludzie trzymający przyzwoity poziom dyskusji i pomimo różnicy zdań potrafiący się wzajemnie szanować. Wystarczy jednak jeden, czy dwóch debili, którzy wszystko mogą zepsuć. Nie uważasz, że takie chamstwo trzeba w jakiś sposób ograniczyć? Jeśli nie przez rejestrację, to jak?

• Redaktorzy

Oczywiscie nie jestem zachwycony wystepem, jaki nam tu zgotowal jakis cymbal, w dodatku w imieniu innego kolegi. Dalem temu juz zreszta wyraz. Natomiast na ile moge stwierdzic, nasza grupa cechuje sie niewielkim procentem takich wybrykow, a juz zwlaszcza uwzgledniajac calkowicie wolny dostep. I z pewnoscia (hm, powiedzmy 90%) nie sa to wystepy, jak to okresliles, "audiofili", tylko przelotnych indywiduuw z zewnatrz, ktorym nasze forum nie odpowiada. Osoby takie po krotkim, choc efektownym, tournee wynosza sie dac z siebie wszystko gdzie indziej. Natomiast uwazam, ze wprowadzenie logowania, hasla itp. zmniejszy liczbe postow, oraz odstraszy pewna liczbe potencjalnych nowych kolegow i kolezanek. Jestem zdania, ze bardzo dobre dotychczasowe wyniki naszego forum, na tle forum HiFi.pl i HFM, sa nie tylko skutkiem bardzo udanej formy, oraz naszych talentow profesjonalnych, ale tez najlatwiejszego dostepu. Stad moje obiekcje, chociaz oczywiscie osoby poszkodowane (jak ostatnio detektyw) maja absolutnie prawo byc innego zdania.

Gość Kubeł

(Konto usunięte)

W takim razie pozostaje nam stanąć przed dylematem: kultura dyskusji i bezpieczeństwo uczestników (postawmy się na miejscu prawdziwego Rutkowskiego), czy ilość forumowiczów (tu trzeba brać pod uwagę możliwość powtórki takich wybryków).

Gość rochu

(Konto usunięte)

A moze zrobic tak jak jest na forum gazety.pl a mianowicie logowanie jest dobrowolne a osoby ktore sa niezalogowane sa opisywane obok nicka dodatkowo jako "gosc".

Tym samym latwo rozpoznac ze ktos uzywa cudzego nicka.

Gość hiena-podrobka do Rocha

(Konto usunięte)

Sluchajcie - wlasnie sobie pomykalam po allegro, znalazlam fajny przedwzmak gramofonowy Moth (pewnie Jozwa bedzie znal) i juz mialam kupowac a tu kolega Rochu bezczelnie, acz pewnie nieswiadomie mnie uprzedzil!!! Coza lobuzerstwo!!!:)

Dobra - wybacze Ci jak napiszesz na forum jak to gra i ile jest lepsze od Twojego Pro-jecta:)

Paul, a widziałeś tego Pioneera A-09. Niezłe bydlę - 45W w klasie A bez GNFB. Nie żeby kupowac, ale posłuchac...z ciekawości bym posłuchał. Pioneer, Sony...my znamy te firmy tylko z produkcji na rynek masowy, ale na rynek japoński (rzadziej europekski, a juz wogóle na Stany) robią naprawdę dobry sprzęt.

Pzdr.

• Redaktorzy

W jednym z ostatnich numerow HFWorld Price podal adres na japonska strone z gramofonami. Strona jest opisana w robaczkach, ale zdjecia mowia za siebie. To takie miejsce gdzie mozna zobaczyc sprzet, ktory zwykle nie opuszczal Japonii, i jak wyglada prawdziwy japonski Direct Drive, w przeciwienstwie do Technicsa 1210. Wyjasnie moze od razu, ze wyglada np. jak polerowany blok drewna o wysokosci 20 cm... A na gorze te wszystkie ramiona i in. fatalaszki.

Już wróciła...zobacz po ile chodza na Allegro...a tutaj link do strony Pioneera robionego tylko na Japonię (oczywiście tylko z robaczkami, ale zdjęcia mówią same za siebie), nazywa się to Pure Malt bo drewno zużywane do produkcji pochodzi z beczek po whisky...ciekawe czy dźwięk z tych klocków działa tak samo jak dobra single malt ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.