Skocz do zawartości
IGNORED

'Mili' handlarze na Allegro...

kook

Rekomendowane odpowiedzi

joseh>

Zajrzyj na ebay.de lub (jeszcze taniej, bo w $) e-bay.com.

Ostatnio, jakies 2-3 tygodnie temu byl tez MF 3 na Allegro za 2200,- w doskonalym stanie wg sprzedajacego. Tak wiec moja propozycja zaplacenia 2400,- byla godna rozwazenia. I na pewno nie uprawniala (tu nazwisko i imie - ktorego nie wymienie jako zem litosciwy czlowiek) do gburowatej, niegrzecznej odpowiedzi.

Mam nadzieje, ze kolega jest usatysfakcjonowany :-)) zdrowka

Czytam i wlasnym oczom nie wierze!!!! Myśle sobie, to chyba jakies brednie. Mialem okazje zakupic u maxwell'a777 sprzęt tzn CD, wzmak i kolumny oraz kable. Od początku kontakt byl mily, konkretny i bardzo rzetelny. Mialem również okazje poznac osobiście maxwella facet uśmiechnięty i bezproblemowy. Z tego co wiem zajmuije się sprzętem już ladnych pare lat, z pewnością wie co mówi, bynajmniej ja jestem bardzo zadowolony z jego uslug.

ja swego czasu nie doczekalam sie odpowiedzi na maila(o preferowanym kontakcie tel.nie bylo mowy w ogloszeniu)ale to i tak lepiej niz bym miala zostac zwyzywana,wiec chyba powinnam sie cieszyc

Witam.

Oto moja krótka historia: próbowałem kupić CD od rzeczonego Maxwell'a, kontakt na początku dość dobry, miły młody głos. Złożyłem zamówienie i czekam na informacje, kiedy sprzęt otrzymam. Minęły trzy dni, zadzwoniłem ja, otrzymałem odpowiedź, że za dwa dni sprzęt będzie na 100%. Trzy dni minęły, telefon milczy, dzwonię ja, nie odbiera. Kolejny dzień, dzwonię, nie odbiera. Następnego dnia odbiera, przeprasza, jeszcze nie ma sprzętu, ale na pewno będzie lada moment. Czekam. Kolejne dwa dni, nie dzwoni, ja dzwonię, sprzęt będzie ale później. Dwa dni. Nie dzwoni, ja dzwonię. Czeka na dostawę. Dwa dni. Dzwonię. Jest dostawa !!! Ale nie ma tego CD, który zamówiłem. ech. Dzwonię, rezygnuję z zamówienia. Czas: 3 tygodnie.

Zamawiam CD u innego sprzedawcy, dzwonię, nie odbiera. Po minucie telefon dzwoni, miły człowiek przeprasza, że nie mógł odebrać, oddzwania do mnie i pyta w czym może pomóc. Zamawiam CD.

Mail, mail, mail, telefon sprzęt jedzie do mnie. ECH. Jest na miejscu, otwieram, CD taki, jaki zamówiłem, płacę, włączam, słucham, słucham, słucham …. Czas: 4 dni.

Dlaczego czekałem 3 tygodnie ? Polską gwarancją zachęcony czekałem.

Teraz mam europejską i liczę, że korzystać z niej zmuszony nie będę.

Witam

Ponieważ jest to mój pierwszy post, chciałbym pozdrowić wszystkich używających forum/listy pl.rec.audio.

Nigdy nie kupowałem sprzętu od Pana Maxwella i raczej nie będę musiał kupować. Sam sprzedaję lub kupuję różne rzeczy przez serwis allegro i kilka razy miałem przypadki, aby zainteresowani moim przedmiotem zadawali pytania drażniące, pozbawione sensu (znajomość języka ojczystego...) lub pytali się z czystej ciekawości, bez najmniejszej chęci zakupu. Wiem że takie maile doprowadzają do wściekłości, zwłaszcza kiedy ich ilośc przekracza normy przyzwoitości, a nie każdy ma nerwy z żelaza... Zdarzyło mi się napisać ostrego maila na odczepne, ale nie po takim pytaniu. Rozumiem że Pan kook, sformułował pytanie do maxwella w sposób co najmniej drażniący. Proszę aby mail z pytaniem został udostępniony na forum, list może mieć dowolną postać.

Pozdrawiam

Jako że bohater wątku sam zabiera już w nim głos,uznaję że moje wypowiedzi w tym temacie sa od tej pory zbędne.Każdy może przeczytać co obaj zaangażowani w sprawę mają do powiedzenia,bez żadnego - w tym mojego pośrednictwa.

Spadaaaaam!

Divinity>

Pare spraw.

Po pierwsze, milo byloby gdybys uzupelnil informacje o sobie.

Po drugie, jesli napisales niegrzecznego w tresci i formie maila to nie masz czym sie tu chwalic. - No i wobec powyzszego kiepskim jestes adwokatem dla Maxwella.

Po trzecie, jakiego pytania spodziewasz sie po kooku? Czyzbys zakladal, ze zadajac pytanie o sprzet ktos sformuluje to w obrazliwy sposob?

Po czwarte, dziwi mnie to iz wybrales wlasnie ten watek aby zaznaczyc swoja obecnosc na forum. No chyba, ze.....

:-))

drodzy forumowicze, nie rozumiem o co toczy sie ta walka? oczerniacie Maxwella, psy na nim wieszacie, a to wszystko na podstawie tego co napisał człowiek zakładający temat, a dokładnie na podstawie rzekomo obraźliwie napisanego maila, którego oryginalnej wersji nie było dane nam zobaczyć, a jedynie dostaliśmy fragment zawierajacy wulgaryzmy ze strony Maxwella ale jakie było pytanie? może ten kto napisał tego maila tez nie zachował sie jak należy i w pełni zasłużył na takie potraktowanie? tego nie wiemy bo pokrzywdzony jakoś sie nie odzywa i chyba jego kariera na tym forum sie zakończyła, ja chętnie zobaczył bym całego maila w oryginalnej postaci tak jak został napisany bo takie wyrwane z kontekstu zdanie niestety domnie nie trafia a inna sprawa że niektórzy zainteresowani na allegro potrafia zadac takie pytanie że sam bym im chętnie nawtykał wjęc rozumiem Maxwella pod tym względem i jeżeli mamy wyciągać tu jakiekolwiek konsekwencje to żądam zamiesczenia całego maila na tym forum bo bez tego wydaje mi sie temat nie poinien wogule mieć miejsca, pozdrawiam.

Kook, wklej treść całej korespondencji, bo może się zacząć nagonka na Ciebie.

A swoją drogą Maxwell nie zaprzecza że taki mail został wysłany z jego konta, twierdzi jedynie że to nie on.

Klient z założenia ma prawo być AMATOREM, zatem może wielu rzeczy nie wiedzieć i może pytać. Sprzedawca z kolei MA OBOWIĄZEK BYĆ PROFESJONALISTĄ, i co za tym idzie odpowiadać na pytania klientów co najmniej uprzejmie. Jeżeli zalewa go potok maili, to może przecież na co głupsze nie odpowiadać, zwłaszcza że udzielenie krótkiej uprzejmej odpowiedzi zajmie tyle samo czasu co chamskie i wieśniackie zbluzganie klienta.

Witam ponownie,

bardzo prosze o umieszczenie całego maila tzn korespondencji mojeje z pokrzywdzonym klientem, faktem jest, że przegięcie w potraktowaniu klienta nastąpiło i nad tym bardzo ubolewam i przepraszam.

Witam

Drogi Panie oczy

Po pierwsze:

Informacje o sobie uzupełniłem, są w odpowiedniej zakładce.

Po drugie:

Nie chwaliłem się tym, że kiedyś napisałem niegrzecznego maila, ale każdy ma prawo do dowolnej interpretacji mojego tekstu.

Nie jestem adwokatem, aczkolwiek kiedyś uważałem że jest to ciekawe zajęcie.

Po trzecie:

Nie spodziewam się żadnego konkretnego pytania, a już napewno nie wulgarnego i obraźliwego.

Po czwarte:

Nie muszę Panu tłumaczyć dlaczego wybrałem ten wątek, to jest asertywność.

Pozdrawiam

Jeszcze jedno, myśle że najlepszym sposobem na to jak traktujemy klientów jest przekonanie się na własnej skórze. Sklep istnieje już 10 lat i bardxzo jesteśmy chwaleni są też i tacy, którzy nas nie lubią oczywiście mają do tego prawo, niestety nie każdemu się dogodzi. W sprawie jakichkolwiek wątpliwości co do mojej osoby podaje nr tel. 507 166 699 maila: [email protected] tel. do sklepu 91-4 330 938 adres Al. Wojska Polskiego 7A Szczecin Serdecznie Zapraszam

tak przyjrzałem sie bliżej sprawie i widzę, że po stronie Maxwell777 można znaleźć Forumowiczów z jednym tylko postem jak np. Smoke99, Seth. Może to przypadkowa zbieżność, mimo wszystko dziwne, że udzielają się tylko w takich wątkach, a nie o czysto dźwiękowym charakterze.

Korespondowałem z maxwel'em777 w temacie kabelków co jest sprawą dość błachą kwotowo przy innych wymienianych klockach i wszystko odbywało się jak najbardziej ok. Z drugiej strony jeżeli udostępnia możliwość korzystania z jego skrzynki osobom trzecim to bez winy nie jest pewnie do końca.

Załączam pełną wersję tekstową i screena z listem maxella777. Mam nadzieje, ze to wystarczy. Swojego listu do maxella777 nie mam, bo pisałem używając formularza Allegro bez kopii dla siebie. Na pewno ma go sam maxell777, bardzo prosze o publikację. Było w nim dokładnie to, co napisałem w pierwszym poście. Sapienti sat.

From - Tue Feb 15 17:22:16 2005

X-UIDL: 405a0f110000ce48

X-Mozilla-Status: 0003

X-Mozilla-Status2: 00000000

Received: from smtp.wp.pl (smtp.wp.pl [212.77.101.1])

by uni.torun.pl (8.13.1/8.13.1) with ESMTP id j1FGGung023414

for ; Tue, 15 Feb 2005 17:16:56 +0100 (CET)

Received: (wp-smtpd smtp.wp.pl 5233 invoked from network); 15 Feb 2005 17:16:51 +0100

Received: from stara-poczta.wp.pl (HELO localhost) ([212.77.101.152])

(envelope-sender )

by smtp.wp.pl (WP-SMTPD) with SMTP

for ; 15 Feb 2005 17:16:51 +0100

Date: Tue, 15 Feb 2005 17:16:50 +0100

From: "Robert Lisman"

To: ko

Subject: Odp: Pytanie o aukcje: Okazja Audio Analogue "Paganini" (numer aukcji: 42064

080)

Message-ID:

MIME-Version: 1.0

Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2

Content-Transfer-Encoding: 8bit

Content-Disposition: inline

X-Mailer: Interfejs WWW nowej poczty Wirtualnej Polski

X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Organization: Nowa Poczta Wirtualnej Polski S.A.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

X-IP: 83.25.1.203

X-WP-AV: skaner antywirusowy poczty Wirtualnej Polski S. A.

X-WP-SPAM: NO AS1=NO AS2=NO(0.502857) AS3=NO AS4=NO

X-Spam-Score: -0.999 ()

X-Scanned-By: UMK MailServer, MIMEDefang 2.42

Status:

Po ch*j człowieku mnie wkurwiasz!!!

NIe masz kasy nie zadawaj pytań, nie mam ani ochoty ani czasu na odpowiedzi!!! Mamm do¶ć debili Twojego pokroju, którzy nękaj± mnie takimi mailami!!!

Dnia 15-02-2005 o godz. 15:42 [email protected] napisał(a):

>

>

> Zał±czniki:

> - bezNazwy1.html

Ukryta Zawartość

Screen:

[obrazekLUKASZ-263117_1.JPG]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

drogi panie, zwykłyczłowiek może faktycznie znam Maxwella, może celowo chce go z tego wybronić, może poprostu wkurza mnie jak ktoś kogoś praktycznie bezpodstawnie oskarża a może to pan jest znajomym poszkodowanego w całej tej sprawie i chce pan wybronić kolege? tego nie wiemy prawda? natomiast fakt jest faktem nie mamy zadnych dowodów na to że takowy mail został wogule napisany i do tego właśnie pije najbardziej w całym tym zamieszaniu bo my sie tutaj kłócimy oto całkiem poważnie a ten kto rozpoczął temat może teraz siedzi i sie z nas wszystkich śmieje a my gramy jak nam zagra

Kłaniam sie.

Jezeli Pan taki cwany i go namierzył to trzeba było coś zrobić.

A co do przyjechania i dowozenia do danego miasta.

Życzę Panu, żeby Pan kiedyś miał okazje czymś handlować i żeby miał Pan przejechać pół Polski i pocałować klamkę. Wtedy może Pan poczułby się bardzo miło skoro to życzy Pan innym.

Pozdrawiam wszystkich oprócz tego człowieka, który widocznie ma kilkanaście lat i dopiero odchodzi od fartuszka Mamusi.

Szanuj dzieciaku ludzi, bo kiedyś sam możesz zostać tak samo potraktowany jak Ty kogoś.

Skorzystałem z rady rozsądnych forumowiczów i całą sprawę zgłosiłem adminom Allegro:

From - Tue Feb 15 23:40:22 2005

X-UIDL: 405a0f110000ce8d

X-Mozilla-Status: 0001

X-Mozilla-Status2: 00000000

Received: from s215.allegro.pl (s215.allegro.pl [217.153.145.215])

by uni.torun.pl (8.13.1/8.13.1) with ESMTP id j1FMX3iT010936

for ; Tue, 15 Feb 2005 23:33:03 +0100 (CET)

Received: by s215.allegro.pl (Postfix, from userid 1007)

id 1276B3043B13C; Tue, 15 Feb 2005 23:33:03 +0100 (CET)

Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2

Content-Disposition: inline

Content-Transfer-Encoding: 8bit

MIME-Version: 1.0

Subject: [Ticket#: 1628161] RE: Pytanie do Allegro Z [...]

X-Mailer: Mail Service (1.2)

X-Loop: bulk

Message-Id:

To: [email protected]

Organization: Allegro

From: Allegro

Date: Tue, 15 Feb 2005 23:33:03 +0100 (CET)

X-Spam-Score: -2.599 ()

X-Scanned-By: UMK MailServer, MIMEDefang 2.42

Status:

Witamy,

Ta wiadomość jest generowana automatycznie. Dziękujemy za informacje na temat naruszenia zasad.

Zweryfikujemy przesłane przez Ciebie informacje i podejmiemy odpowiednie działania tak szybko jak to będzie możliwe. Traktujemy Twój e-mail jak zgłoszenie, dlatego nie udzielimy na niego odpowiedzi. Jeśli masz pytanie, a nie zgłoszenie, wybierz odpowiednią kategorię w formularzu:

Ukryta Zawartość

W przypadku stwierdzenia naruszenia zasad, w zależności od jego skali, charakteru i innych okoliczności zastosujemy jedną z następujących sankcji: oficjalne ostrzeżenie, usunięcie aukcji/przedmiotu bądź czasowe lub bezterminowe zawieszenie konta Użytkownika.

Więcej o zasadach, które obowiązują na Allegro na stronie:

Ukryta Zawartość

Informacje o towarach, których nie można wystawiać na Allegro na stronie:

Ukryta Zawartość

--

Zespół Allegro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.