Skocz do zawartości
IGNORED

'Mili' handlarze na Allegro...

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Jaroomen - dokładnie

[obrazekLUKASZ-263347_1.gif]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

> kook

dzięki za ten wątek

nie przejmuj się niektórymi wpisami - wiadomo o co chodzi

pozdrawiam

ps. bardzo przykro sie robi jak się czyta niektóre wpisy - ale to dobrze - sprzedawczyki sami ukręcają

sznur na którym powieszą swoje interesiki ( poprzednio nie handlowaliście czasami złomem samochodowym z niemiec ? ). Bez odbioru.

Dziwi mnie postawa tych, którzy ostro atakują autora tego postu. Nie mam na myśli tego Mielcarskiego, bo to jakiś kretyn. Chyba że to rzeczywiście klon Maxwella777, to by tłumaczyło te idiotyczne wypowiedzi. Kook załączył odpowiednie dokumenty dla potwierdzenia swojej prawdomówności. To co Kook napisał w mailu nie ma tu nic do rzeczy, ważne jest to jak został potraktowany.

Przeczytajcie dokładnie wypowiedzi Maxwella777, najpierw pisze że nie wie o co chodzi, potem przyznaje się, cytat: „faktem jest, że przegięcie w potraktowaniu klienta nastąpiło i nad tym bardzo ubolewam i przepraszam”.

Następnie znowu bluzga na swojego potencjalnego klienta, cytat: „Kook uważam że jesteś żałosny, zakompleksiony i tak poza tym weź się do roboty moze w końcu będzie Ciebie stać na upragniony sprzęt”.

No nie panie Maxwell777, przecież takie odzywki to szczyt chamstwa.

Jeszcze jeden cytat: „Panowie darujcie już sobie. U mnie i tak jest najtaniej i profesjonalnie!!!”. Tu daje do zrozumienia, że ma wszystkich w d…., możemy sobie pisać ile chcemy.

I na koniec jeszcze odzywka pana Maxwella777 z Allegro, gdy ktoś odważył się mu dać negatywną opinię, cytat: „Bezczelny gówniarz, kłamca który próbował na dodatek wyłudzić pozytywa. Przestroga dla innych allegrowiczów!!!”.

Po stylu jego wypowiedzi widać jednoznacznie, że to on był autorem tego maila.

Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.

Chyba każdy po otrzymaniu takiego maila, trochę by się wkurzył, albo doznał lekkiego szoku.

Dlatego dobrze się stało że Kook poruszył ten temat.

Zaskoczony jestem tylko tym , że nie wszyscy potępiają jednoznacznie postawę Maxwella777(chyba 666 pasuje tu bardziej), a na dodatek atakują Kooka.

Szczególnie tomek7776 powinien przemyśleć swoje wypowiedzi.

>pyru

niezrozumieliśmy się NIE pisałem o

"złomie samochodowym" - samochody w miarę niepomiażdżone i nie popowodziowe itp.

lecz o złomie samochodowym - takie splaszczone np.przez tira albo w kawałkach - z trzech zrobiony jeden - bo z jednego ostał się tylko tył, z innego środek,a z innego przód i nasi dzielni chłopcy pospawali z tego JEDEN samochód i tym handlowali.

Tak mi się to skojarzyło - bo sposób rozumowania sprzedawczyków audio - i przede wszystkim słownictwo i tzw. teksty łudząco podobne do tych z rynku auto.

A do samochodów z tzw. zachodu nic nie mam, wręcz przeciwnie - jestem całym sercem za - i telepie mnie jak czytam i słucham jak obrażają tu i tam ich stan techniczny. Widziałem niemieckie kilkunastoletnie samochody w stanie idealnym o przebiegu 20tys. km , co rok serwisowane od a do z, aż żal tym jeżdzić po polskich drogach.

>Karmaj

dzięki że chciało ci się to dokładnie opisać - popieram to co napisałeś.

- też jestem zdziwiony że nie wszyscy potępiają jednoznacznie postawę Maxwella777 a na dodatek atakują Kooka.

>Zaskoczony jestem tylko tym , że nie wszyscy potępiają jednoznacznie postawę Maxwella777(chyba 666

>pasuje tu bardziej), a na dodatek atakują Kooka.

potępiamy maxwela i nic od niego już więcej nie kupimy,

obiecujemy solennie

tomek7776: "kook

krecisz na maxa!!!!!

nie masz tresci swego zapytania,ale masz odpowiedz.

mysle ze klamiesz"

Tomek jeżeli choć raz kupowałeś na Allegro (a raczej sporo osób to robi) to powinieneś wiedzieć że e-maila wysyła się ze strony z aukcją i jest opcja do wyboru "Wyślij kopię tego e-maila również do mnie". Jeżeli opcja nie jest zaznaczona, wiadomo że nie masz kopii tego co wysłałeś ...

Pozatym warto zauważyć że kook udostępnił kopię wiadomości, maxwell nie .... a to o czymś świadczy ... (choć z drugiej strony wiadomo że to można spreparować ... )

Reasumując:

1. kook stara się udowodnić że opisał sytuację rzeczowo - screeny ....

2. maxwell najpierw pisze że się często spotyka z "męczącymi pytaniami" i mu nerwy puszczają, później stwierdza że to nie on tylko ktoś z jego konta, później że to jednak on, następnie loguje się pod innym nickiem (?) i stara się wywołać zamieszanie wokół sprawy (po drodze jeszcze obrażając kook-a) ... ot taka forma obrony ... cel osiąga, wystarczy spojrzeć na wpisy powyżej typu "hauu" "miauuuuł" i inne tego pokroju ....

3. należy zwrócić uwagę, że ktoś jeszcze stwierdził że maxwell nie jest za uprzejmy w korespondencji ...

Proponuję aby ludzie którzy nie mogą nic treściwego wnieść do tematu się nie wypowiadali .... utrzymujmy jakiś przyzwoity poziom Panowie ...

A-propos całej sprawy, uważam że jest jednak poważna, bo jak wspomniałem wcześniej nie powinniśmy tolerować chamstwa, a takich sprzedawców powinno się skutecznie eliminować ....

Pozdrawiam !

Witam, miałem przyjemność lub raczej nieprzyjemność kupić od Maxwella kolumny Avance Dana 670 AV. Wszystko pozornie było OK. kolumny dowiózł osobiście do Poznania. Po rozpakowaniu okazało się, że zapomniał wziąć ze sobą gwarancji i brakowało jednego kompletu kolcy (4 szt.), które obiecał dosłać niezwłocznie. Po miesiącu upominania się z mojej strony i zwodzenia z jego, usłyszałem w słuchawce, że mam mu d.... nie zawracać jakimiś gównami....

Tytułem podsumowania tematu kilka uwag na koniec.

Przede wszystkim wielkie dzieki za słowa poparcia i zrozumienia od większości forumowiczów!!!

Nie żałuję podjęcia wątku, bo główny jego cel: ostrzeżenie przed chamskim handlowcem - został zrealizowany. Przy okazji, dowiedziałem siię, że znakomita większość forumowiczów to ludzie potrafiący krytycznie myśleć. Ponadto, reakcja maxwella777 pokazuje, że Forum liczy się jako siła nacisku na rynek audio: a zatem tylko od nas, klientów, zależy jak wychowamy sobie sprzedających. Piętnujmy niepoważnych handlarzy, a chwalmy sprzedawców rzetelnych i kulturalnych, bo i tacy są.

Podjęcie tego tematu nie było dla mnie przyjemne. Jednak uważam, że chamstwo należy piętnować, nawet jeśli ryzykujemy, że zostaniemy obrzuceni błotem (tu szczególnie dziekuję za udział w dyskusji koledze, który w 'O mnie' pisze o sobie, że ma "duze doswiadczenie i wyksztalcenie elektroniczne.umiarkowany audiofil i meloman" i wykazywał się prawdziwie empatyczną postawą wobec skrzywdzonego handlarza. Życzę mu wielu wspaniałych interesów z ludźmi pokroju maxwella777.

Z mojej strony sprawę uważam za zamkniętą.

maxwell777> napisał...

Kook uważam że jesteś żałosny, zakompleksiony i tak poza tym weź się do roboty moze w końcu będzie Ciebie stać na upragniony sprzęt...Uważam panie maxwell że jest pan żałosnym gnojkiem .

W głupi sposób broni pan siebie uruchamiając kolejne alter ego. Myśli pan ,że my starzy forumowicze nie możemy tego sprawdzić. Ja w każdym razie nic u pana nie kupię i innym nie radzę.Niech pan zmiata z tego forum razem ze "swoimi " obrońcami w postaci klonów.

kook>

Dziekuje Ci za to, ze zamiesciles informacje (tak to nazwijmy) o Maxwell777. Mysle, ze w ten sposob uchroniles wielu z nas od dyskomfortu komunikowania sie z tym osobnikiem.

- Sposob w jaki Maxwell777 bronil sie przed twoimi zarzutami (generujac rozmaite klony, uzywajac kolejnych inwektyw etc) zasluguje na pogarde, no i moze po prostu na litosc. I tym stwierdzeniem chcialbym zakonczyc...

fadeover>

W zakresie tego watku, calkowicie sie z Toba zgadzam.

wiecie co widze że w Polsce w żadnym przypadku nie można liczyć na sprawiedliwy osąd bo i tak jalepsi w temacie mają zawsze racje, mowa tu oczywiście o stałych bywalcach tego forum z ogromną wiedzą na poziomie gazet z empiku i doświadczeniem z pogaduszek na czacie z kolegami panowie zlitujcie sie obie strony w tym przypadku mają trochę racji a jak ktoś jest taki mądry i potrafi zgrywać wielkiego figo fago na czacie że niby co to nie on i gdzie by nie pojechał jakby mu ktos tak napisał to normalnie dostaje przebicia w kalesony ze śmiechu, panowie sami jesteście własnymi klonami i w dodatku wasz twórca zapomniał wam zakodował wam wasze szare komórki na poziomie neandertaczyka wjęc nie sądzę żeby ta dyskusja mjała sens a jeżeli jesteście tacy mocni to zapraszam na ustawke do szczecina jeżeli ktoś pragnie sobie coś osobiście wyjaśnić bo jak dlamnie zaliczacie sie do osobników którzy to są mądrzy za klawiaturą i ciency w realu tak to wszystko widze, wybaczcie za błędy ale poprostu staram sie dotrzymać wam kroku pozdrowienia dla wszystkich którzy nie są audiofilami a poprostu lubią dobrze posłuchać muzyki

Lukar chyba pora umieścić wątek na bocznicy :O)

Proponowałbym Makselowi o nie umieszczanie swoich profesjonalnych ogloszeń na forum ;O)

A forum schodzi na psy co pewien czas,co niektórzy biorą też w tym czynny udział ;O)

Maksel znalazł człowieka,który wysłał z jego kompa mejla do Kooka bo nie doczytałem :O)A sprzedawca jest po to aby odpowiadał nawet na najgłupsze pytanie kupującego bo żyje z nich a nie był wulgarny poprzez internet.Jestem ciekaw jak by odpowiedział w cztery oczy! ;O)

Pozdrawiam tradycyjnie wszystkich forumowiczów :O)

I na bocznicę :O) puf,puf,puffffffff

W duzej mierze zgadzam sie z tym co napisal "Seth" niestety ale to przykra prawda,a tym ktorzy co drugi watek skarza sie Lukarowi chcialbym jeszcze napisac ze nie oni sa wlascicielami tego forum i kazdy ma prawdo sie wypowiedziec na jeden z tematow tu poruszany,wiec ochłoncie troche panowie bo forum nie jest wasza wlasnoscia.Lukar sam wie kiedy ma sprawe zalatwic na "swój sposób"

Nie moge patrzyc na takie wpisy "Lukar zrób to ,Lukar zrób tamto....Lukar wywal tego ,lub tamtego bo oni mi nie odpowiadaja ..."itp żenada!! Pozdrawiam wszystkich neutralnych czynnych i biernych uczestników tego forum

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.