Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski Switch?

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Wydumane w umyśle co poniektórych.

To dlaczego branża audio nie przeszła na toslink ? Tańszy i ponoć bez wad ...

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Bujda na resorach 🙂

Dla miłośnika ASR na pewno 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Używa toslink podobnie jak innych mediów.

3 minuty temu, Piopio napisał:

Dla miłośnika ASR na pewno 😉

Widzę, że podejście naukowe jest ci obce 🙂

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

2 minuty temu, Piopio napisał:

Jak to dlaczego? Dogadała się z branżami kablarskimi od coaxiali, AES/EBU i innych USB.

Wszyscy zadowoleni 🤭

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Panowie, nie chcę cwaniakować, ani Was pouczać. Ale Wasze dyskusje o toslinkach, coaxialach i innych są totalnie OT. To wątek o switchach! Trzymajmy się tematu - bardzo proszę.

Dawałem do izolowanego i odwrotnie, nie bylo większych różnic, natomiast specjalnie się nie przykladalem - dwa, trzy kawałki i tyle.
Natomiast jak masz zasilone liniowo mikrotiki, przed nim, to wprowadza dużo dobrego. Mikrotiki mialem spięte światełkiem i do lhy lanem, teraz mam spięte kablem dac ubiquiti miedzianym i do ostatniego switcha przed luminem lan

Czy jest jakaś różnica z tym kablem między mikrotikami a wkładkami sfp i kablem światłowodowym
Godzinę temu, RCD napisał:

Są lepsze metody na likwidację zakłóceń, izolacja galwaniczna 🙂 🙂 

Masz teraz maline z Ian Canada jak ja. Po Wifi gra mi najlepiej. Polecam spróbować. 

Zawsze powtarzam że dźwięk z cache'a streamera po wypięciu kabla lan to referencja. Nie da się lepiej. Może być tylko gorzej. U mnie zawsze po wypięciu jest przynajmniej trochę lepiej. Co pokazuje że sieć mi sieje i/lub mam jakieś petle masy.

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

27 minut temu, Piopio napisał:

toslink jest zawsze zły

W przypadku Wadax optical jest dość drogą opcją.

Upgrading  the USB cable between the server and the DAC to a new optical interface costs over $27,000 and “realized a staggering improvement in every aspect of the sound.”

W przypadkach CH precision i Playback Design też jest preferowanym łączem przez wielu użytkowników.

W moim systemie tani ST Glass między CD a DAC jest porównywalny z najlepszymi coax jakie próbowałem.
Dobry przebił wszystko.

Nie zmienia faktu, że CD wciąż sporo brakuje do streamu.

….be still and know….

2 minuty temu, Seth_A_Rider napisał:

W moim systemie tani ST Glass między CD a DAC jest porównywalny z najlepszymi coax jakie próbowałem.
Dobry przebił wszystko.

Masz na mysli ten pierwszy standard optyczny z inna dlugoscia fali, stosowany na poczatku CD, ktory sie nie przyjal na rynku?

Muszę przewietrzyć mój system…

5 minut temu, pmcomp napisał:

Masz na mysli ten pierwszy standard optyczny z inna dlugoscia fali, stosowany na poczatku CD, ktory sie nie przyjal na rynku?

Ten sam, który playback designs nazywa plink i do dziś traktuję jako referencyjny sposób połączenia swoich urządzeń 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aural symphonics robili wybitne ST Glass. Wydaje się, że już ich nie ma na rynku, ale wciąż (bardzo rzadko) można spotkać ich produkty z drugiej ręki.

Ukryta Zawartość

….be still and know….

W porównaniu z moimi mikrotikami zasilanymi kecesem, mocna degradacja dźwięku. Jedyne na plus to lepsza kontrola basu.

Jakie konkretnie mikro tiki polecasz?

Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, gg napisał:

Jakie konkretnie mikro tiki polecasz?

Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka

Mam takie, jak tu opisane:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 8.03.2025 o 20:54, Seth_A_Rider napisał:

W przypadku Wadax optical jest dość drogą opcją.

Upgrading  the USB cable between the server and the DAC to a new optical interface costs over $27,000 and “realized a staggering improvement in every aspect of the sound.”

W przypadkach CH precision i Playback Design też jest preferowanym łączem przez wielu użytkowników.

Dobry przebił wszystko.

Nie zmienia faktu, że CD wciąż sporo brakuje do streamu.

Jaki masz cd z wyjściem ST? Mam takie wejście w dacu, mam tylko jeden coax i muszę przepinac transport/streamer

• Pokaż nowe odpowiedzi