Skocz do zawartości
IGNORED

Odp.piecyk do moich monitorow-sugestie

adher

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam dosc mojego CA A500 - ilez mozna go wygrzewac?!

Kupie wiec nowy wzmacniacz i tu zaczyna sie moj problem. Z odsluchami jak wiadomo bywaja problemy, poza tym nie bede mial zbyt wiele czasu w najblizszych miesiacach na godziny spedzone na podlaczaniu coraz to innych wzmacniaczy.

Glosniki mam dosc nietypowe, trudno wiec znalezc mi jakas gotowa recepte na dobry dzwiek z zestawienia tychze glosnikow ze wzmacniaczem. Przetworniki w nich zamontowane to Vifa d25ag i Seas 17 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bede Wam wdzieczny za wszelkie sugestie i wskazowki. Finanse - 5-10k pln.

Pokoj odsluchowy srednio umeblowany i wygluszony. Wazna jest dla mnie dynamika i lekkie ocieplenie brzmienia (byle by nie przedobrzyc! - patrz "o mnie").

Slucham wszystkiego.

Dzieki za pomoc.

Licze, ze uda mi sie wybrac 3-4 modele wzmacniaczy i po odsluchach znajde cos dla siebie..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/15688-odppiecyk-do-moich-monitorow-sugestie/

Kolumny rzeczywiscie nietypowe ale na podstawie opisu można wnioskować ,że nie powinny byc trudne do prowadzenie ( min 6,5 Ohm - 87,5 dB) , poza tym 17cm polipropylenowy woofer Seasa ma w sobie juz co nieco "ciepła" więc można spróbować wypożyczyć do przetestowania jakiś neutralny tranzystorowy wzmak jak np Baltlab Epoca 1 lub 2 . Wprawdzie jest on za tani w stosunku do planowanego budżetu ale z tego co wiem można go wypożyczyć do przetestowania u siebie w domu z możliwością zwrotu gdyby zagrał poniżej oczekiwań.

• Redaktorzy

w takim przedziale cenowym może warto posłuchać Pathos Classic One - kosztuje ok 7tys. a jest przyjemną hybrydą oddająca 2x70W.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.