Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-Fi stereo do salonu 25m2 z otwartą kuchnią i korytarzem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Jestem tutaj nowy, ale jakiś sprzęt grający w życiu już miałem. Zaczynałem od głośników i wznacniacza Unitry następnie Jakiś DENON z lat 90 i TONSILE a aktualnie w mieszkaniu słucham na HK Aura 2. 

W związku z przeprowadzką na horyzoncie do domu, chciałbym zainwestować w Stereo z aktualnych czasów 🙂

Salon ma 25m2 i jest otwarty na kuchnię 9m2 oraz korytarz ok 10m2. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najwięcej ofert jakie spotkałem to Yamaha R-N803D lub R-N602 wraz z kolumnami Tesi 561.

Dom będzie sterowany z Home Assistant więc jakaś integracja też będzie mile widziana 🙂

Odtwarzanie głownie z TV oraz streaming Tidal.

Z góry dziękuję za wasze propozycje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pzdpro

Jesli dom jeszcze nie zbudowany, czy nie chcesz zamienic kolejnoscia garderoby z drzwiami do ubikacji? Chcesz zagladac od stolu do klozetu goscinnego?
Nie buduj zlewu przed oknem. To najpiekniejsze miejsce do pracy w kuchni z widokiem na zewnatrz przez okno (wychodze z zalozenia, ze masz ladny widok)
Nie buduj dolnej krawedzi okna w kuchni za nisko, aby blat roboczy nie byl za nisko

Godzinę temu, pzdpro napisał:

Najwięcej ofert jakie spotkałem to Yamaha R-N803D lub R-N602 wraz z kolumnami Tesi 561.

IMHO bardzo słabe połączenie, słuchałem takiego zestawienia.

Nie napisałeś nic o budżecie. Ja bym poszedł (mam więc wiem jak gra) w 803 i dobrał do tego dobre, nawet używane kolumny. Otwarta przestrzeń wręcz się prosi o kalibrację, a tą ma 803. Da Ci to dobre granie i dostęp do MusicCast.

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

Godzinę temu, pzdpro napisał:

Cześć!

Jestem tutaj nowy, ale jakiś sprzęt grający w życiu już miałem. Zaczynałem od głośników i wznacniacza Unitry następnie Jakiś DENON z lat 90 i TONSILE a aktualnie w mieszkaniu słucham na HK Aura 2. 

W związku z przeprowadzką na horyzoncie do domu, chciałbym zainwestować w Stereo z aktualnych czasów 🙂

Salon ma 25m2 i jest otwarty na kuchnię 9m2 oraz korytarz ok 10m2. 

image.thumb.png.d4c672714c3a9108eaadb17f4bf260d0.png

Dom będzie sterowany z Home Assistant więc jakaś integracja też będzie mile widziana 🙂

Odtwarzanie głownie z TV oraz streaming Tidal.

Z góry dziękuję za wasze propozycje.

Witaj,

pomysł dobry, normalnie bym powiedział, że trzeba umówić się na odsłuch, zacząć od wybranych zestawów, dodatkowo temat przegadać na miejscu i pewnie odsłuchać coś jeszcze. Yamaha funkcjonalnie wypada super, R-N803D ma dodatkowo kalibrację mikrofonem YPAO i to się sprawdza w trudnej akustyce, czy nie do końca optymalnym ustawieniu kolumn. 

Problem tylko aktualnie wynika z braku dostępności elektroniki, a w tym właśnie modeli najpopularniejszych czyli właśnie R-N602 i R-N803D. Jakaś dostawa do nas jedzie jednak to i tak sporo za mało, aby zagwarantować możliwość odsłuchu... Warto skontaktować się z salonem gdzie planujesz ewentualny odsłuch i mimo to spróbować czegoś posłuchać, chociażby różnych kolumn z podobnej klasy elektroniką. Do takiej Yamahy R-N803 warto spróbować też kolumn Elac, np Debut F5.2 albo Reference F5, lub PSB Imagine X1T.

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

@Rokownik Myślę że mogę przeznaczyć ok 6000-7000 PLN.

@Top Hi-Fi & Video Design Dziękuję za propozycje. Mieszkam w Krakowie i chętnie odwiedzę jakieś miejsce.

Propozycja R-N803D jest uzasadniona i wezmę ją pod uwagę. Kolumny - nie mam pojęcia w ogóle w którą stronę pójść.

Nie jestem Audiofilem a dźwięk z HK Aura 2 jest dla mnie przyjemny, więc wnioskuję że słuchu też dobrego nie mam 🙂

11 minut temu, pzdpro napisał:

@Rokownik Myślę że mogę przeznaczyć ok 6000-7000 PLN.

@Top Hi-Fi & Video Design Dziękuję za propozycje. Mieszkam w Krakowie i chętnie odwiedzę jakieś miejsce.

Propozycja R-N803D jest uzasadniona i wezmę ją pod uwagę. Kolumny - nie mam pojęcia w ogóle w którą stronę pójść.

Nie jestem Audiofilem a dźwięk z HK Aura 2 jest dla mnie przyjemny, więc wnioskuję że słuchu też dobrego nie mam 🙂

mamy salon w Krakowie, proponuję zadzwonić i porozmawiać, na pewno coś zaproponują i zaproszą na odsłuch 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl