Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Baltlaba

profes

Rekomendowane odpowiedzi

Czy polaczenie Baltlaba z JMlab ps5.1 jest rzeczywiscie takie rewelacyjne? Ja co prawda wzmacniacza raczej nie szukam, ale jezeli ten zestaw gra wyjatkowo dobrze to chetnie bym to sprawdzil..., tylko gdzie ja pozycze Baltlaba do odsluchu we Wrocku? :-(

pzdr.

Zoller ma chyba spory zapas głośników skoro dostępne są np.Surprise oparte na dawno nieprodukowanym niskotonowcu.

Nie wiem skąd wiadomość o Imagination.Ostatnio jeden ze szczecińskich sklepów otrzymał nowe Imagination od polskiego dealera.Fakt że dystrybucja odbywa się nieco "undergroundowo" ,ale przy odrobinie zachodu można dokonać zakupu.

Proponuje Gallo Reference 3. Rewelacyjny stosunek dzwieku do ceny. Nie wiem czy mozna je kupic w Polsce. U czeskigo dystrybutora kosztuja ok 10,000 PLN. Byc moze lepsze ceny sa w innych krajach EU. Dostepny tez jest do nich wzmacniacz napedzajacy glosnik niskotonowy, ale nie jest on konieczny. Niestety nigdy nie slyszalem Baltlaba, ale z tego co czytam o nim to powinien dac sobie rade z tymi kolumnami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

[obrazekLUKASZ-264726_1.jpg]

post-49-100009725 1170264633_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Całkiem możliwe że kolumny Zollera będą bazowały na włoskich głośnikach, przypuszczalnie na ATD, tak jak Impression. Mogę się mylic, ale o tej porze nie będę pytał się dystrybutora.

Zgadza się Erka, Surprise produkowane są na niezbyt nowym, szarym mid/bass Focala :)

W wykończeniu high-gloss wyglądają obłędnie, przypominają taki drogi marmur, bodajże spacedust.

Pozdrowienia

dzisiaj za sprawą Profesa mieliśmy okazję posłuchac jego baltlaba i cd jolidy 100 oraz moich harbethów 7. cóż mozna powiedzieć... baltlab na dzień dobry pozamiatał po moim nadzie c350 a potem przez reszte popołudnia umilał nam czas bezproblemowo radząc sobie z harbethami. nawet podczas tego krótkiego (kilkugodzinnego) słuchania wyszło jak bardzo wrażliwy jest baltlab na okablowanie (nie mówiąc już o sprzęcie towarzyszącym). Baltlab pokazał bezlitośnie wszystkie wady mojego cidika oraz pewne braki cidika jolidy.

z jolidą zagrał bardzo przestrzennie, z ładnym basem, jednak zbyt mało dźwięcznie na górze pasma. z moim cidikiem niestety pokazał jak bardzo nad nie radzi sobie z basem. o ile w moim zestawieniu jeszcze wszystko jest ok, to w połaczeniu z baltlabem okazało się jak dół jest wolny i mułowaty.

wniosek nastepujący nie będzie zatem zbytnio oryginalny - baltlab jest świetny ale to zabawka dla tych, którzy mają czas, pieniądze i pewne doświadczenie w kompletowaniu i dobieraniu sprzętu. Ale radości może dać moim zdaniem naprawdę wiele.

najchętniej posłuchałbym go z jakimś cd wyższym modelem arcama, meridiana, może ceca lub lina ikemi...

Profes - dzięki za miłe popołudnie i mozliwość posłuchania. Baltlab to po prostu jazda obowiązkowa:)

• 5 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.