Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner + kolumny, używane 3500-4000 zł +

Rekomendowane odpowiedzi

70 % sukcesu to kolumny i mając tak blisko NEC'a można się chyba jakoś dogadać,

a sądzę, że powinno zagrać bez żadnych przygód.

Ale tylko Phono ... i dla sprawnych fizycznie i na pewno nie leni, bo i pilota ....

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

No z tym pilotem to też się troche zastanawiam, bo teraz sobie myśle, że pewnie, żaden problem tak chodzić i włączać/wyłączać, ale jednocześnie dobrze wiem, że raczej bliżej mi do lenia niż odwrotnie…. 😛 

No ale przyznam, że podoba mi się ten NEC, dobre opinie o nim czytałem i jakoś tak ogólnie lubię ten sprzęt typu vintage. 

Co do DAC i funkcji sieciowych, to myślałem o zakupie dodatkowo czegoś w stylu Marantz NA7004. 

Edit: ale też nie jest tak, że jestem w 100% zdecydowany na NECa, wtedy bym się nie pytał. Czekam raczej na jakąś ciekawą opcję pod te kolumny. Przy czym wolałbym coś używanego, co nie straci w chwili zakupu od razu 30% wartości. 

Edit2: A z tym pilotem dałeś mi teraz myślenia, a już prawie o tym zapomniałem  

Edytowane przez justbecause
Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 godziny temu, justbecause napisał:

Czyli mam z tego rozumieć, że niczego wyższej klasy nie ma sensu szukać, bo i tak nie będzie różnicy? 

A słuchał ktoś tego NEC AUA 8000E? Powinno zagrać z tymi kolumnami?

To już trochę archaiczny sprzęt. Mnóstwo pstryczków i pokręteł które mogą z czasem jeśli nie sprawiają już sprawiać kłopoty. 

Poszukaj onkyo a 9050 lub a 9070 uniwersalne Wzmacniacze i mają to czego szukasz. Staraj się nie kupować pod wpływem recenzji, opini innych. Posłuchaj i sam oceń. 

2 godziny temu, justbecause napisał:

No z tym pilotem to też się troche zastanawiam, bo teraz sobie myśle, że pewnie, żaden problem tak chodzić i włączać/wyłączać, ale jednocześnie dobrze wiem, że raczej bliżej mi do lenia niż odwrotnie…. 😛 

No ale przyznam, że podoba mi się ten NEC, dobre opinie o nim czytałem i jakoś tak ogólnie lubię ten sprzęt typu vintage. 

Co do DAC i funkcji sieciowych, to myślałem o zakupie dodatkowo czegoś w stylu Marantz NA7004. 

Edit: ale też nie jest tak, że jestem w 100% zdecydowany na NECa, wtedy bym się nie pytał. Czekam raczej na jakąś ciekawą opcję pod te kolumny. Przy czym wolałbym coś używanego, co nie straci w chwili zakupu od razu 30% wartości. 

Pilot jest mega potrzebny różne nutki, rożna dynamika. Co chwilę trzeba ściszyć lub zgłośnić

• 4 tygodnie później...
W dniu 13.12.2021 o 18:37, justbecause napisał:

cześć!

jak się zakończyły poszukiwania wzmacniacza?

Z zaciekawieniem przeczytałem Twój wątek, bo właśnie zastanawiam się nad downgradem/zbudowaniem alternatywnego zestawu do aktualnego lub zmiana kolumn, albo wzmacniacza. 

54 minuty temu, Arkadiusz_50002 napisał:

cześć!

Z zaciekawieniem przeczytałem Twój wątek, bo właśnie zastanawiam się nad downgradem/zbudowaniem alternatywnego zestawu do aktualnego lub zmiana kolumn, albo wzmacniacza. 

Hej.
W sumie to się jeszcze nie skończyła, bo wzmacniacz do mnie jeszcze nie dotarł (czekam na przesyłkę używki), ale jestem już zdecydowany na Rotel A12. Miałem okazję go przesłuchać w warunkach domowych i brzmiało to bardzo dobrze (na moje amatorskie ucho). 
Odsłuchiwałem też w domu Nada C356BEE, ale kompletnie mi nie podszedł - grał jakoś tak bardzo skrajami pasma, a środek był jakiś nijaki.

Z NECa się zaś ostatecznie wycofałem, ze względu na ten brak pilota właśnie. 

No i nabyłem jeszcze streamer Bluesound Node 2i. Oczywiście też używkę. 

8 godzin temu, justbecause napisał:

Hej.
W sumie to się jeszcze nie skończyła, bo wzmacniacz do mnie jeszcze nie dotarł (czekam na przesyłkę używki), ale jestem już zdecydowany na Rotel A12. Miałem okazję go przesłuchać w warunkach domowych i brzmiało to bardzo dobrze (na moje amatorskie ucho). 
Odsłuchiwałem też w domu Nada C356BEE, ale kompletnie mi nie podszedł - grał jakoś tak bardzo skrajami pasma, a środek był jakiś nijaki.

Z NECa się zaś ostatecznie wycofałem, ze względu na ten brak pilota właśnie. 

No i nabyłem jeszcze streamer Bluesound Node 2i. Oczywiście też używkę. 

Brzmi jak fajny zestaw złożony z młodych klocków 🙂

jak brzmi ten Rotel? Słuchałem rotela raz w życiu na elac-ach z jet’em i bylem mega zaskoczony. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
8 godzin temu, Arkadiusz_50002 napisał:

jak brzmi ten Rotel? Słuchałem rotela raz w życiu na elac-ach z jet’em i bylem mega zaskoczony. 

18 godzin temu, Arkadiusz_50002 napisał:

cześć!

Ile chcesz wydać? 

Już wydał - B&W Preference P6 z gwizdkiem poza kolumną plus Rotel A 12 ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

54 minuty temu, Kw202 napisał:

Ile chcesz wydać? 

4K, może do 5

Edytowane przez Arkadiusz_50002
11 godzin temu, Arkadiusz_50002 napisał:

Rotel i Node 2i to faktycznie w miarę nowe klocki. B&W P6 już trochę lat ma. 😉

A jak to gra? Więcej mogę napisać jak już do mnie dojdzie, bo odsłuchiwałem już dłuższą chwilę temu, tylko potem szukałem używki, bo 3750zl za nówkę to było dla mnie jednak trochę zbyt dużo.

Ogólnie to jest mój pierwszy poważny sprzęt i moje zdolności opisywania wrażeń z odsłuchu są dość ograniczone - łatwiej mi napisać co mi się nie podoba, jak w przypadku tego NADa. A tutaj (z Rotelem) po prostu usiadłem i wszystko grało tak, jak grać powinno. Bas taki w sam raz, punktowy, w nieprzesadzonej ilości, przyjemna góra z dużą ilością powietrza i mięsiste średnie. 

Jak jesteś z okolic trójmiasta to możesz wpaść i sam posłuchać (jak już dojdzie wzmacniacz). 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 minuty temu, justbecause napisał:

Rotel i Node 2i to faktycznie w miarę nowe klocki. B&W P6 już trochę lat ma. 😉

A jak to gra? Więcej mogę napisać jak już do mnie dojdzie, bo odsłuchiwałem już dłuższą chwilę temu, tylko potem szukałem używki, bo 3750zl za nówkę to było dla mnie jednak trochę zbyt dużo.

Ogólnie to jest mój pierwszy poważny sprzęt i moje zdolności opisywania wrażeń z odsłuchu są dość ograniczone - łatwiej mi napisać co mi się nie podoba, jak w przypadku tego NADa. A tutaj (z Rotelem) po prostu usiadłem i wszystko grało tak, jak grać powinno. Bas taki w sam raz, punktowy, w nieprzesadzonej ilości, przyjemna góra z dużą ilością powietrza i mięsiste średnie. 

Jak jesteś z okolic trójmiasta to możesz wpaść i sam posłuchać (jak już dojdzie wzmacniacz). 

Najważniejsze że ci spasował. Życzę samych przyjemności przy odsłuchach. 

• Pokaż nowe odpowiedzi