Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy Parasound A21+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Czy ktoś z Was miał do czynienia z końcówka mocy Parasound A21+ lub z jej starsza wersja czyli A21? Miałoby to grać z kolumnami Klipsch RF7 mk2 i odtwarzaczem sieciowym Cambridge Audio 851N z funkcja preampu, który miałby ta końcówka sterować. Okablowanie Klipsch + Furutech. Napiszcie mi jakie jest brzmienie tej końcówki…ciepłe, chłodne, neutralne, jaka scena, jaki detal, bass zwarty i niski czy pudełkowaty? Bede wdzięczny za wszelka pomoc bo nie mam jak jej posłuchać a mogę kupić za rozsądne pieniądze.

https://www.audiostereo.pl/topic/157453-ko%C5%84c%C3%B3wka-mocy-parasound-a21/

Słuchałem kiedyś ponad 2-krotnie tańszego Parasounda - brzmienie miał niezbyt szybkie, ale że dobrze mi wysterował kolumny, to potrafił nadawać rytmiczność muzyce. Brzmienie lekko ocieplone - ale to takie ciepło bardziej kojarzące się z dobrej klasy dźwiękiem z brakiem wyostrzeń, niż ewidentne ciepłe kluchy. Niemniej dla mnie zbyt powolne brzmienie - ale to już kwestia preferencji. Pewnie niewiele pomogłem, ale jakby się nie znalazł nikt mający doświadczenie z tym konkretnym modelem który masz na oku, to przeczytasz chociaż tyle. 😉

Zestaw zapewni świetny, nasycony, barwny i przestrzenny dźwięk, doskonałe oddający brzmienie wokali, szczegółowo ale nie  klinicznie, synergia z Klipsch gwarantowana, 851N jako pre i źródło wpasowuje się w powyższe bez zarzutu 

Dziękuje Wam koledzy za informacje 👍 Docelowo bedzie za jakiś czas jeszcze typowy preamp ale to bedzie kolejny budżet 😉

ZbiRek czy masz moze porownanie a21 vs a21+? Prawda to, ze A21+ jest wyraźnie lepsze od A21?

2 godziny temu, kiki99 napisał:

Dziękuje Wam koledzy za informacje 👍 Docelowo bedzie za jakiś czas jeszcze typowy preamp ale to bedzie kolejny budżet 😉

ZbiRek czy masz moze porownanie a21 vs a21+? Prawda to, ze A21+ jest wyraźnie lepsze od A21?

Nie w czasie rzeczywisty, potwierdzam jest wyraźnie fajniejsze i bez kompromisów można najprościej napisać, że jak model z wyższej półki

Miałem kiedyś Zestaw A23 i P3. Dla mnie to grało bardzo przeciętnie, Pre ubogie, poza mnogością ustawień. Ale poszedł do jakiegoś forumowicza i chyba jest z tego zadowolony. 

?👈

Widziałem A21 na Olx z cena wywoławcza 8500,- a ja mogę mieć A21+ za 10000,- jeszcze na pół rocznej gwarancji…  nie wiem czy brac czy moze cos innego i ciekawszego można znaleźć? Myślałem tez o Classe. Używek sie nie boje 😉

Preampy akurat takie sobie maja z tego co wyczytałem w internatach. 

31 minut temu, rafal735r napisał:

Miałem kiedyś Zestaw A23 i P3. Dla mnie to grało bardzo przeciętnie, Pre ubogie, poza mnogością ustawień. Ale poszedł do jakiegoś forumowicza i chyba jest z tego zadowolony. 

Porównianie sutereny ze słonecznym salonem

O głośniki jakie z powyższym rzęziły aż strach się zapytać

Edytowane przez Zbi_Rek

A czy ktos z Was ma porownanie nowszej wersji koncowki czyli A21+ do starszej A21? czy to jest ta sama sygnatura brzmienia? Slyszalem, ze starsza wersja gra bardziej miesistym basem i gra cieplej.

2 godziny temu, kiki99 napisał:

A czy ktos z Was ma porownanie nowszej wersji koncowki czyli A21+ do starszej A21? czy to jest ta sama sygnatura brzmienia? Slyszalem, ze starsza wersja gra bardziej miesistym basem i gra cieplej.

Tak A21 gra rozlazłym, glutowatym basem i mulącym brzmieniem 😇

Ty napisałeś w sposób dyplomatyczny, amatorzy bulgococego brzmienia tak pieszczotliwie określają to co produkują ich klamoty 😜