Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie Albedo z metra ?

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś dostałem odpowiedź z maila:

"Ceny przewodów konstrukcyjnych zaczynają się: od 35zł do 250zł

(interkonektów) i od 50zł do 650zł (kolumnowych), są to ceny za

mb pojedynczego przewodu. Wszelkich informacji udzielę pod

numerem telefonu 0 605 93 18 59

Pozdrawiam

Grzegorz, [email protected]"

>fadeover

Jeśli to jest aktualne jeszcze, to powinno Ci pomóc.

może tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nawet widać jakim profesjonalnym sprzętem się go odcina.

Tylko cena jest niepokojąco niska - wręcz nie audiofilska...

Ukryta Zawartość

fade

a nie mialbys checi sprobowac np.NA -13192 Neotecha?:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Fadeover: używamy takich luźnych kabli Albedo do środka do naszych kolumn, jak najbardziej istnieje możliwość zakupu tych przewodów z metra. Bez otuliny, same taśmy lub druty kwadratowe w teflonowej osłonie. Musisz sam się skontaktować z Grzegorzem, takich kabli nie ma w sklepie, numer telefonu już ktoś wcześniej podał.

Chciałem także zaprzeczyć nieprawdziwym informacjom rozpowiadanym przez Vanvideo, dobrze znamy kable Albedo i na prawdę to nie ma nic wspólnego z robota chałupniczą. Albedo wytapia je we własnym zakresie, ich produkcja nie polega na upychaniu zakupionych kabli do węży ogrodowych. Zresztą kto trzymał raz kabel Albedo w ręku ten wie, że nawet jego otulina nie ma nic wspólnego z rozwiązaniami stosowanymi w kablach Velum. Tak się składa że miałem okazję poznać również kable Velum i Van Power, od których komentowania na razie wolimy się wsztrzymać.

Pozdrawiam!

ARGOS > dzięki za informacje . Juz się skontaktowałem. Na razie rozważam możliwości. Planowałem wymienic kable w kolumnie na Albedo właśnie ( ktoś mi podpowiedział i dał do posłuchania.)

Co do budowy kabli głośnikowych, a takie planowałem juz od dawna, miałem zreszta źródło na srebro i walcarkę , ale sie poknociło, też szukam.

Pitdog> A masz kontakt na Argentum ?

Bardzo przepraszam, ale gdzie tu widać w moim wpisie JAD. Albedo opracował swój przewód i JA nie widziałem go nigdy z metra, Starałem się go kupić przez Combit do zszycia Jarycho. Odpowiedź była - nie ma z metra. Zrozumiałem i tyle, nie szukałem w innych miejscach. Rozumiem też powody, dla których go nie ma na metry.

A ten JAD i PLECIE prosze sobie darować

• Redaktorzy

"o nie. Mam na myśli tajemnicę przewodu, jaki został zastosowany.Podobnie jak w wielu firmach, to takie proste"

itp.

Okay van, nazwijmy to więc stwarzaniem tajemniczej, mrocznej atmosfery. Ale tym razem było to raczej kulą w płot.

• 4 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Duża firma, zdaje się Tajwan albo może Hongkong. Obecnie calkiem już uznawana. Robi OEM dla wielu zachodnich producentów, ale sprzedaje też swoje. Dyskutowaliśmy to już wcześniej, był też link do jakiegoś sklepu internetowego, zdaje się na Węgrzech. Z tym że najwyższe modele Neotecha są całkiem drogie.

jozwa

Ty chciales cos z tego sklepu? bo nie wiem czy nie bede w najblizszym czasie zamawial, wiec moge i dla Ciebie wziac kawalek kabelka

wysokie modele sa drogie , ale zauwaz np. taki glosnikowy co wyglada jak wypisz wymaluj akjustik zen satori wychodzi 190 pln/m okolo , a satori w polsce 600 pln/m i stanowi podobno pogranicze hi-endu, wiec moze warto? trzeba by sie przekonac

pisze wyglada biorac pod uwage jpg na wegierskiej stronie i opis budowy , ale tak do konca pewnosci nie ma, spotkalem sie w necie z wersja jednego amerykanskiego znawcy ze to co robi ze swoimi kablami neotech na zamowienie akjusik zen, harmonik tech czy ekos czyli fikusne otulinki , dodatkowe warstwy teflonu i takie tam wiecej psuja w dzwieku niz poprawiaja

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Chętnie bym za te bądź co bądź nie za wielkie pieniądze zaeksperymentował, ale jak raz jestem bogaty duchem, ale ciałem cholernie ubogi, i stan ten utrzyma się najbliższe 2 miesiące co najmniej. Tak że dzięki za pamięć, ale raczej innym razem.

Czysty drut srebrny audio o grubości 1.7 mogę załatwić po 30zł/m. Sam osobiście używam z tego kabli głośnikowych i sygnałówek. Mało tego. Z tego właśnie drutu robi swoje kable paru polskich producentów :):):)

• 1 rok później...

Czy komuś udało się kupić przewody sygnałowe Albedo z metra? Tak mnie jakoś naszło na wymianę okablowania wewn. we wzmaku... ;-) Napisałem maila do producenta ale na razie cisza.

Te 34 złote za metr to rozumiem że chodzi o model BLUE?

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.