Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do PC do pokoju 10m2 do 5000 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

rozglądam się za kolumnami do PC, które będą służyć do gier i muzyki popularnej. Z uwagi na to, że pokój jest mały (10m2) odpadają kolumny podłogowe. 

Póki co biorę pod uwagę:

Edifier S3000 PRO

Edifier Airpulse 300

Klipsch R-51PM

AUDIOENGINE HD6

Co radzicie ? Może macie inne propozycje ? Pozdrawiam  🙂

Nie znam Polskiego rynku, ale chodzilo mi o to, ze szkoda by mi bylo wydawac kase na (bezuzyteczne) podstawki, wole te pieniadze dolozyc do podlogowek z wiekszym potencjalem na pelne brzmienie.

Waham się pomiędzy:

Aktywnymi kolumnami Edifier S3000 PRO

Aktywnymi Edifier Airpulse 300

KEF LSX

ATC SCM7 v3

QUADRAL ARGENTUM 530

TRIANGLE LN01A

DALI Oberon 1

YB-Audio Bise

Chario Delphinus MK II

Pytanie także o wzmacniacz do tych pasywnych, może coś z tego:

Exposure 2010

Challenger CA802BT

Audiolab 6000A Play

coś od Yamahy ?

No i kwestia źródła. Chciałbym w miarę mieć w miarę mało urządzeń. Do słuchawek HD600 będzie wzmak lampowy i pytanie czy jest taki do którego podłączyłbym także głośniki po RCA.

Bardzo proszę o pomoc. 🙂

Edytowane przez Bachnaify

jesli ma byc „malo urzadzen“ a zrodlem jest PC, to dla mnie wybor byl by oczywisty

jesli pasywne glosniki to zintegrowany wzmacniacz z zabudowanym DAC (wejscie USB)

jesli aktywne glosniki, to USB DAC z regulowanym wyjsciem Pre

obdwie wersje maja znosne wyjscia sluchawkowe

Za 5 tyś. kupisz porządne aktywne głośniki z interfejsem do nich, polecam Adamy a7x,lub a3x + sub 7.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, xajas napisał:

jesli pasywne glosniki to zintegrowany wzmacniacz z zabudowanym DAC (wejscie USB)

Może być wzmacniacz z wejściem SPDIF, tylko pomiędzy PC a wzmacniacz trzeba będzie wpiąć konwerter USBtoSPDIF... ale to może być bezobsługowa kosteczka 5x5x2cm zasilana z USB, czyli tak, jakby jej nie było.

Przykładowo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 13.01.2022 o 21:45, xajas napisał:

Nie znam Polskiego rynku, ale chodzilo mi o to, ze szkoda by mi bylo wydawac kase na (bezuzyteczne) podstawki, wole te pieniadze dolozyc do podlogowek z wiekszym potencjalem na pelne brzmienie.

Potem UMIK+REW i jesteśmy w domu :)

8 godzin temu, xajas napisał:

jaki interface używasz

SSL 2 do małych Adamów i Hegla HD 20 do  dużych

Edytowane przez Renia239

Jak juz jestesmy przy interfejsach, to ciekawy jest tez RME z malym procesorem DSP

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1029 franków :), brak wejścia na mikrofon, jak kogoś interesuje sam dac to może się tym zainteresować ze względu na DSP, choć jak pod komputer to można to uzyskać programowo.Brak możliwości nagrywania raczej dyskwalifikuje to urządzenie nawet do mini mini studia.

Edytowane przez Renia239

Przy pc ma to słabe  zastosowanie, po pierwsze każdy studyjny interfejs ma wyjścia regulowane więc podejrzewam, że cena jest mocno przesadzona jak to na rynku audio sądzę, że dźwiękowo mój interfejs SSL 2 będzie lepszy od tego RME, a zastosowanie tego RMe do nagrywania - żadne.

Edytowane przez Renia239

To nie ma „nagrywania“, no to do czego to jest?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie widzę zastosowania zastosowania M32 w domowych warunkach :), ale zastosowanie tego ADI-2 DAC FS, jest też słabe, zwykły dac audio tyle że z dsp.

Edytowane przez Renia239

Oczywiscie ze wszystkie slyszalem, or rana do nocy nie robie nic innego, jak porownywanie wszystkich interfejsow na swiecie.

Wystarczy tych bzdurnej dyskusji.

Nie mam RME, mam Motu, mialem Focus Rite, Tascam…, mam znajomych z systemami opartymi o RME, i to superduper systemami, wiec wiem jak brzmia, wiem jakie zalety ma taki DAC z DSP, wiec smiem twierdzi, ze jest to dobra propozycja dojrzalego produktu z dzialki Pro dla amatorow, (nawet jesli cenowo troche poza budzetem).

38 minut temu, xajas napisał:

Wystarczy tych bzdurnej dyskusji.

Oczywiście, że wystarczy tych bzdur o super dacu o którym na forum piszą, że kiepski i to w dodatku poza budżetem określonym w temacie.

Oczywiście, że wystarczy tych bzdur o super dacu o którym na forum piszą, że kiepski i to w dodatku poza budżetem określonym w temacie.

na forum to rozne cuda pisza, nawet to ze do odsluchu potrzebne jest nagrywanie, albo ze jak nie ma nagrywania to nie jest pro

Widać, że kolega został akwizytorem, bo wcina się i to jeszcze nie na temat byle coś napisać. Ma napisane, że "Kolumny podstawkowe do PC do pokoju 10m2 do 5000 zł" to k..a nie, i żadnych konkretów tylko dac za4 tyś : )

Edytowane przez Renia239
  • Pokaż nowe odpowiedzi