Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość - dla każdego coś innego?i dobrze

xtr99999

Rekomendowane odpowiedzi

qb_1, 3 Mar 2005, 09:27

"Nie widzialem zadnego polskiego urzedu korzystajacego z Linuxa, zachodniojewropejskiego zreszta też"

No to na razie w d... byłeś i g... widziałeś. Dla przypomnienia w UE jesteśmy od 1maja 2005 roku a owo zalecenie UE korzystania z darmowego oprogramowania jest jeszcze młodsze. Chyba nie jestes aż takim kabotynem żeby wierzyć iż zaraz wszyscy przeszkoczą na Linuxa???

Wskazałem Ci rolę Państwa w zwalczaniu monopolu, a nie w popieraniu Linuxa. Dlatego zwalcza monopol dostępnymi środkami np. karą finansową nałożoną na MS w Europie.

Państwo wspiera słabszych konkurentów dając im szansę w walce przeciwko monopoliście w swoich PAŃSTWOWYCH SĄDACH - np. w walce SUN przeciw Microsoft. Do tego też potrzebna jest ADMINISTRACJA PAŃSTWOWA i jej nastawienie do monopolu.

W Twoim "świecie" liberalnych pomyleńców SĄDY powinny umyć rączki od tego problemu na chwałę i potęgę wieczystą monopolu. Bo przecież rynek wszystko sam wyreguluje i nie nalezy mu pomagać? Przypomina to twierdzenie, że ludzi nie należy leczyć, bo to jest wbrew wyrokom boskim.

qb_1

Dziękuję za adres.

Zgadzam się,ze Wirus ma niej problemów z konfiguracją

(za komuny, produkcja wirusów, na masową skalę, to była specjalizacja bułgarska).

Ma też dużo zbędnych "wodotrysków", które spowalniają jego działanie.

Obsługa Win, jest podobna do Maca czy Amigi, jest łatwiejsza.

Jeśli chodzi (przykładowo) o arkusze kalkulacyjne, Linux jest "szybszy" :-)

Używałem Linuxa, ale wtedy było malo (lub prawie wcale) sterowników do urzadzeń peryferyjnych (drukarki,...)

Problemem były również sterowniki do kart graficznych.

Obecnie, sporo się zmieniło, na korzyść.

Wersja Total Commandera (ex Windows Commander,), dla Linuxa, juz jest :-)

Mam sporo programów, które nie mają odpowiedników na Linuxa.

Dlatego pozostaję, na razie, przy windozie :-)

"Kombajnu" - MS Worda (mam wersję 97), używam rzadko.

Wystarcza mi (do prostszych spraw) program MetaPad 2.0 (starsza wersja).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Linux czy inne unixowe systemy, czesto "występują" w filmach (nie tylko sensacyjno-kryminalnych) :-)

Od czarnych ekranów z liczbami i cyframi (wygląda to "poważniej" niż "okienka") :-)

Po "okienkowe", ultra szybkie kopiowanie dyskietek czy CD-R :-)

U mnie tak szybko nie kopiuje :-(

Widocznie "życie filmowe", obowiązują inne prawa "ciążenia" :-)

Zresztą Pan Bill, życzy sobie sporo pieniędzy za "występy" jego softu w filmach.

Komisja Europejska zamierza wydać "wojnę" Microsoftowi, wspierając Linuxa i podobne.

Będzie ciekawie :-)

Pozdrawiam

Jądro Windoza :-)

serial number: 1Q00001-83927521 :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Qubric -> widze, ze latwiej Cie sprowokowac niz mnie. Masz racje - obiektywni i rzetelni urzednicy sady i tym podobny panstwowopochodny nowotwor na ciele spoleczenstwa stoja na strazy wolnego rynku mowiac Ci co wolno Ci sprzedawac w 'Twoim sklepie...'. Oczywiscie Panstwo robi to wszystko bezinteresownie (za Twoje, w kazdym razie na pewno moje podatki).

Twoje porownanie nie jest trafione. Sytuacja wyglada raczej tak : jestes chory na wrzody zoladka? Wyleczymy Cie, ale mamy tylko aspiryne wiec bedziemy leczyc aspiryna...

I pamietaj - Linux powstal nascie lat temu i to nie z inicjatywy UE... Za tym systemem nie optuje panstwo, Unia, 20 milionow jej urzednikow tylko przecietny uzytkownik, ktory ten system wybiera.

R.u.s.t, czys ty upadl na glowe ? Jakich programow brakuje ci w Linuxie ? Chyba, ze musisz list do cioci pisac *koniecznie* w Łerdzie a do dziewczyny maile *koniecznie* w Ałtluku.

qb_1, 3 Mar 2005, 13:59

>jar1 -> widzisz, najbardziej w sobie lubie to, ze niegdy nie udaje buraka - po prostu nim jestem -

>just like that ;-))

Nigdy nie lubiłem buraczków. Za bradzo czerwieniły talerz:-) Błeee

PS. Majonezu też nie cierpię:-)

dudivan

Mylisz mnie z Kaczorem MacDonaldem :-(

"Jakich programow brakuje ci w Linuxie ?"

Graficznych.

Typu:

Painter, Altamira Composer, Fractal Design Expression, Crystal Graphics Flying Fonts,...

A także (przykładowo):

programu WebTrimmer (m.in do zmniejszania objętości i "czyszczenia" plikow html.

Linux vs Windows :-)

Mac vs PCet :-)

System, program, to sprawa malo istotna.

Liczy sie produkt finalny:

tekst, obrazek/rysunek,...

Przed Linuxem była Amiga (ze świetnymi programami graficznymi i peogramami DTP).

Przed Amigą byly komputery wielkości kamienicy :-)

"Karmione" perforowanymi, papierowymi taśmami :-)

Ale trajektorię bombek/pocisków, potrafily obliczyć :-(

Pozdrawiam fana komputerowej sztuki epistolarnej :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.