Skocz do zawartości
IGNORED

Q-AUDIO żle gra

Dziki102

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi o twój sprzęt jaroomen niewiele na tym można usłeszec [kable cd ]ale najważnijsze że ty jesteś zadowolony ja jak powiedział kiedś darek zachorowałem i niestety ni mam kasy na dobre lekarstwo

Wnioskujesz z tego co napisałem czy z tego z czego słucham?

Pozatym az tak jestes osłuchany w sprzecie ze wyrazasz slepe opinie jak co gra i ile z tego mozna usłyszec?

powiem jedno , nie jestem jakims kmiotkiem który niewie jak co moze zagrac. A z Twojego w o mnie nic nie wynika,zawsze najwiecej do powiedzenia mają ci co nic nie mają albo wydaje im sie ze mają więcej niz zeczywiscie mają:)

Pozdrawiam:)

I tak jest własnie z DIY. A miało być tak pięknie ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panie Romku nierozumiem Pana.

Gdybym posiadał wolny sprzęt do odsłuchu to pewnie że bym go panu wypozyczył....

samo określenie High-End jest pokrętnym określeniem urządzeń audio.

Z pewnościa czymś odmiennym bedzie HE dla Pana i dla mnie!

Sam Pan wie że np.najwyższy kplt.Orpheus czy tez Stax'a mimo ceny i określania je mianem H-E nieświadczy o ich jakośći czy tez walorach odsłuchowych.

A cena jest taka a nie inna.

Podobnie ma się to do np.HD-600 czy 650..do dziś w AV pokutuje zakwalifikowanie ich jako H-E,co moim zdaniem jest nieporozumieniem...

Panie Romku ,Pan sie zastanowi co Pan chce...i za ile.

rotel był odtwarzaczem roku [ EISA ] ani jednej złej opini na całym świecie po przerubce bas stracil kopa wokale wycofały się i wtopiły tło a 396 ma klase ale niema gładkości wogóle głębi dżwięki szybko kończą się brak nośności słaba separacja moje spostrzeżenia podziela piotr z visatexu testował go. Pan z AUDIO VIDEO posadacz cd audionet również powiedzał że gra to na 2000 zl a pan panie darku powiedzial że cd za 10 000 zł ni podskoczą cz y może [chce ] mi pan pomóc?

jaroomen niedenerwój się ty pierwszy zaatakowałeś nie wiem jakie ty masz doświadczenie ja '' wsłuhuje' się jakieś 10lat [na poważnie, bo od dziecka kombinowałem ze sprzętem] co innego ostra solówa a co innego wszystko ostre

Darkul > nie widzisz ze człowiek sam niewie czego chce?

Mam takich znajomych ,wydają całą zarobioną kase na sprzet ,oczywiscie nie są z tego zadowoleni,nieda sie dogodzic.

A kiedys jeden z owych kolegów miał przyjemnosc byc ze mną na koncercie jazzowym i był bardzo zdziwiony .

Określił ze brzydko gra,bas jakis taki słaby (czyt.nie wywołuje trzęsienia ziemi) i w ogóle brzydko "gra"

jroomen musiłeś czytac o tym że nie wszyscy muzycy przywiązują wage do tego jak brzmią ich instrumenty [akustyka sali naprzykład ] większość koncertów to masakra dopiero w studio udaje się [nie zawsze ] dobrze nagrac płyte może mieliście w klubie złe miejsca nawet w filcharmoni są miejca tańsze i drorzsze kto się niezna siada gdziekolwiek

pewnie że dory i w tym problem wygrywa naturalnością ze wszystkim z czym poruwnam i z kąd mam teraz wżąść cd tak naturalne ale gładsze i z dobrą głębią skoro pan mi niepomoże [powiedział pan że nieda się z tego więcęj wyciągnac]

"jroomen musiłeś czytac o tym że nie wszyscy muzycy przywiązują wage do tego jak brzmią ich instrumenty"

Po pierwsze ja nie sugeruję sie co piszą w prasie.Pozatym kontakt z muzykami mam na zywo i uwierz mi ze wiekszosc muzykow przywiązuje wage do brzmienia swojego instrumentu i to wielką. a Muzyk który tego nie robi jest po prostu muzykantem i moze z powidzeniem grac na weselach tam nikomu nie przeszkadza złe brzmienie instrumentu:)

Dziki - zacząłęś ten temat od d... strony, ale w sumie trudno Cię nie zrozumieć. Co do Q-Audio to jak każda niemal firma ma swoje brzmienie (jak na moje ucho szybkie dynamiczne i przejrzyste za to nie koniecznie plastyczne na średnicy... tyle na podstawie preampa w każdym razie). Może to po prostu nie twój dźwięk? Wspomniałes pana Piotra z Visatexu - jak jesteś z Wrocławia czy okolic wpadnij w przyszłym tygodniu do Delta studio na prezentację monitorów różnych polskich producentów - będą tam bardzo różne brzmienia i będzie z kim pogadać, o takich problemach jak twój. Zresztą zamiast gadać sam posłuchasz i może cos ci podejdzie. Mnie się w każdym razie dzieki takiemu doświadczeniu udało trafić swój dźwięk i od jakiegoś czasu "kupuję płyty".

Panie Romku czy ja napisałem ze nie pomogę!?

Jedynie zastanawiam się nad tym czy Pan rozumie zależności od siebie danych segmentów toru fonicznego.

Jeżeli zrobię Panu sprzęt z "arcy"przestrzenia czy też efektem głebi jaką Pan oczekuje to okaże sie i ma Pan mdły bas czy tez zamiekkie wyższe partie częstotliwości...

Jeżeli jeszcze Panu powiem że tylko w pełni zbalansowany tor audio da Panu zadowolenie[plus cene]to juz sie boje następnego wątku.....

Panie Romku!

Jeszcze raz prosze aby pan napisał czego czy jakiego dzwięku Pan oczekuje...tu i teraz na tym forum...o ile Pan może?

Wtedy Panu powiem a właśćiwie odpisze co i jak moim oczywiśćie zdaniem.

Zreszta może Pan liczyc na wiele innych porad od forumowiczów.

oczekuję dżwięku z pięknie poukładaną stereofonią [ wzmak sound projekt pana twurczość wkońcu zcd sfinx mytch3 dawał coś takiego] dzwięk z wieloma planami ciepła średnica dobra dynamika do rocka i kiedy wali naraz wiele instrumentów nic ma się nie zlewac iniemęczyć nawet po godzinie słuchania każdy instrument ma mieć powietrze wokół siebie podobno tak gra makintosz ale chciałbym wyciągnąć to z tego co mam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.