Skocz do zawartości
IGNORED

Kable sieciowe ;)

NaLeSnick

Rekomendowane odpowiedzi

>WarrioR

To że normy nie zezwalają już od dawna na proponowane przez ciebie zmostkowanie przewodu neutralnego z bolcem gniazda to fakt. Ale teoria teorią ,może trochę praktyki:

Pomyśl co się stanie gdy w takiej instalacji nastąpi przerwa w przewodzie N - najczęście na skutek przepalenia( w końcu w tym przewodzie płynie taki sam prąd jak w fazowym).Zapewniam cię że opisany przypadek w starych ,często aluminiowych instalacjach jest dość częsty.Otóż obudowy wszystkich urządzeń podłączonych w ten sposób a znajdujących się za punktem przerwy(patrząc od strony sieci),znajdą się pod pełnym napięciem sieci.

Właśnie dlatego tego sposobu "ochrony " nie wolno już stosować.

Warrior, ja nie chce rozwiazywac zadnych problemow z brakiem zyly PE! Chamie? Lepiej byc rozumnym i majacym racje chamem nic chamskim ignorantem i beszczelem!

Oczywiscie znacznie lepiej pozostawic instalacje bez przewodu ochronnego niz mostkowac w gniazdku lub podlaczac do kaloryfera. To cos w stylu jakbyc polaczyl CD i wzmak drutem od szczotki drucianej albo wzmak z kolumnami za pomoca sznurka.... Tego typu modyfilacje proponujesz, jakbys to ty sie na wszystkim znal! A ja akurat mam podstawy (i nie tylko podstawy jak twoj tata czy brat "po studiach")

jar1 jak filtr moze generowac zaklocenia?

prosze pzredstaw zasade dzialania takiego filtra i sposob w jaki zaklocenia te sie tam wytwarzaja i w jakich warunkach i w jakimzakresie czestotliwosci sa zawarte i jak maja amplitude i od czego zaleza.

Brencik: tak patrze na te wszystkie twoje wpisy.. i brakuje mi slow. Spojrz na to obiektywnie, reprezentujesz bardzo niski poziom i trzeba sie z tym pogodzic - zawsze musisz poprzeklinac sobie i piszesz podniesionym tonem. Nie mam zamiaru sie z toba klocic. Widac, ze kazdy ma swoja racje. Ja mowie o odfiltrowaniu zaklocen i uziemieniu metalowych czesci urzadzenia (na ktorych moze sie pojawic napiecie) a ty mi wyjezdzasz TYLKO z jakimis porownaniami (majacymi rozbawic publike?). Zal, nic wiecej..

Tym, ktorzy maja podobny problem proponuje poczytac inne tematy na tym forum. Podalem juz raz link, w ktorym jest to zagadnienie dobrze wyjasnione.

Koniec tematu z mojej strony.

• 5 lat później...

słyszał ktoś taki kabelek?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobre:)) A poważniej, to ta uwaga dużo więcej mówi o całym zamęcie z kabelkami, niż tych kilka napisanych wyrazów.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

bum1234, 29 Sie 2010, 14:38

>Kabelek piękny, jak to ktoś już wcześniej zauważył, dołączcie sobie w szereg z przewodem

>uziemiającym potencjometr 100 ohm - będziecie sobie mogli regulować scenę, bas i co tam chcecie.

gagacek, 29 Sie 2010, 14:57

>Dobre:)) A poważniej, to ta uwaga dużo więcej mówi o całym zamęcie z kabelkami, niż tych kilka

>napisanych wyrazów.

dialog...jak o ślepym o kolorach :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.