Skocz do zawartości
IGNORED

Advance Acoustic Paris A5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Interesuje mnie ten wzmacniacz. Pytanie mam co do jakosci brzmienia oraz do trwalosci tego sprzetu. Czy ktos go posiada i moglby sie szerzej podzielic swoimi wrazeniami odsluchowymi oraz dotyczacymi awaryjnosci?

Pozdrawiam

J

https://www.audiostereo.pl/topic/158236-advance-acoustic-paris-a5/

Witaj,

Mamy ten wzmacniacz w ofercie już jakiś czas. Uważam, że w swojej cenie i przy tak szerokiej funkcjonalności jest to naprawdę udana rzecz i ciekawa alternatywa dla bardziej komercyjnych marek. Awaryjności nie stwierdziliśmy od tej pory. Brzmienie odbieram jako muzykalne, barwne, raczej łagodne bez natarczywości. Można się doszukać nawet delikatnego ocieplenia 🙂 Do tego "wycieraczki" mogą się podobać!

Pozdrawiam,

Michał.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Słucham na A5 od mniej więcej pół roku i jak na razie bezawaryjnie. Dźwięku opisywać raczej nie potrafię, ale po wcześniej posiadanym Atollu in 200 downgrade'u nie odczuwam;) Jak pisze Q21 dźwięk raczej po ciepłej stronie. U mnie gra z Canto Grand i to fajne połączenie. Wady: brak trybu gapless, na co nie zwróciłem uwagi kupując go. Poza tym "wycieraczki" jeżeli już są elementem dekoracyjnym, to mogłyby być trochę lepiej widoczne:( 

8 godzin temu, jurher napisał:

Gapless?? Co to??

To funkcja odtwarzania bez przerw między utworami np. w nagraniach koncertowych. Kiepsko się słucha koncertów bez tego trybu.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 22.02.2022 o 10:32, sylwesterw napisał:

po wcześniej posiadanym Atollu in 200 downgrade'u nie odczuwam;

Serio aż tak dobrze ? Miałeś in200 czy in200 Signature ?

Myślałem właśnie czy nie wypożyczyć / kupić A7, ze względu na HDMI i kilka optycznych wejśc ale jakoś się obawiałem, że bardziej postawiono na funkcjonalność niż na jakość dźwięku, żeby się zmieścić w rozsądnej cenie. Jeżeli gra to tak jak Atoll in200 to jestem jeszcze bardziej zainteresowany.

Edytowane przez Tomek_waw

Nie napisałem, że gra tak, jak in200! Nie odczułem dramatycznego spadku jakości, ale nie podejmę się absolutnie porównania tych wzmacniaczy, nie ten słuch;) miałem in 200 bez "se". A jeżeli budżet pozwoli, to weź A7 że względu na moc.

W dniu 22.02.2022 o 20:05, jurher napisał:

Przeciez to wzmacniacz, odtwarza to co mu wprowadzisz. Wprowadzisz, bez przerw to tak odtworzy. 

To amplituner sieciowy z odtwarzaczem strumieniowym.

Co nie zmienia faktu, ze odtwarza i wzmacnia co mu podasz. Np., w Spotify masz taka opcje do ustawienia w menu i kazde moje sluchawki czy wzmacniacz jak podlacze komorke via BT lub po kablu wzmacnia bez przerw koncerty.

• 2 lata później...

Hej,

Czy ten amplituner umożliwia podłączenie korektora?

W wyjściach/wejściach widzę rozdział przedwzmacniacza i wzmacniacza na pre out i amp in więc teoretycznie powinno zadziałać. Mam taki fajny i naprawdę dobry korektor Schiit Audio Loki Mini+ i tak się przyzwyczaiłem, że nawet myślę o dokupieniu większego Lokius ale chciałbym być pewny, czy to zadziała?

Q21, jak myślicie?

Chętnie wymieniłbym Yamahę R-N803D na takie ustrojstwo.

Yamaha gra cudownie (jak dla mnie) ale brak mi właśnie możliwości podłączenia korektora i mile widziałbym "wycieraczki" 😉

pozdrawiam, Wojtek

PS

A może warto pomyśleć o A7, wart dołożenia tysiąca?

Edytowane przez voytecx
  • 2 tygodnie później...

Panowie panowie, po pierwsze, A5 to super maszyna. A7 nie słyszałem więc nie porównam, ale A5 niczego sobie.

Natomiast, chciałem budować inny system, ale mi przeszło. Jakby ktoś chciał kupić A1, to mam, i tanio, bardzo tanio, ciągle oryginalnie zapakowany sprzedam 🙂

No cóż, w końcu stanęło na NAD C 3050.

Opróczwskaźników VU daje możliwość wpięcia korektora pomiędzy przedwzmacniacz a wzmacniacz.

Wystarczy usunąć zworki i można podpiąć, u mnie to Shiit Audio Loki Mini+.

Purystom od razu odpowiem, tak, to działa i jestem zadowolony 🙂