Skocz do zawartości
IGNORED

Beksiński zamordowany

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

AmAdeuz-> nic do nich nie mam. Tomka audycje bardzo lubiłem, chociaż były "mroczne" Nie powiesz mi jednak, że ktoś o zdrowych zmysłach targa się na swoje życie. O ojcu by nikt nie mówił gdyby nie to z Tomkiem. Podejrzewam, że artystów tego kalibru jest w Polsce dużo. Nie mówi się jednak o nich.

• Redaktorzy

"O ojcu nikt by nie mówił...". Zydelku, na litość boską, to że jakiś facet z radia popełnił samobójstwo naprawdę nic mi nie mówiło. Dopiero zacząłem kojarzyć o kogo chodzi kiedy ktoś wspomniał, że to syn "tego" Beksińskiego. Niestety, takich malarzy jak Beksiński w Polsce więcej nie ma. Nie twierdzę że był największy na świecie, zresztą nie wszystkie jego obrazy jednakowo do mnie przemawiały, ale w przeciwieństwie do dzieł typu "dwie skrzyżowane listewki a na nich trzy rozmazane muchy", albo rozwodnionych do granic możliwości popłuczyn po S.Dali (popularny Siódmak), Beksiński tworzył autentyczne obrazy, miał własną, spójną wizję i warsztat artystyczny służący do jej wyrażania. Nie jest to mało.

>O ojcu by nikt nie mówił gdyby nie to

>z Tomkiem. Podejrzewam, że artystów tego kalibru jest w Polsce dużo. Nie mówi się jednak o nich.

Zydelek boj sie Boga....

co za glupotki wypisujesz

Artystow tego kalibru juz w polsce nie ma

smierc obu panów to wielka strata dla kultury polskiej

Dzieki Tomkowi mozna bylo poznac strasznie duzo fajnej muzy za komuny i to on uksztaltowal gust muzyczny polowy obecnych 30 i 40latkow

I dzieki nie mu MontyPython jest taki jaki jest, to samo filmy z Bondem

Koles byl zajebisty

jak dzis slucham nieudolnych tlumaczen monty Pythona inych osob to zbiera mi sie na wymioty

bratpit-> odnośnie Tomka, to pisałem przecież, że jego audycje b. lubiłem. Miał swój styl, choć nie zawsze przez wszystkich "mroczność" była lubiana :):):)

A ojcieć? Moja wiedza w tym kierunku jest zbyt mała :):) ale nawet jak mnie coś nie interesuje, a ktoś jest znany, to coś tam zawsze się słyszy. Jak tu już ktoś pisał nie jestem wyjątkiem, ze nie słyszałem :):):) Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.