Skocz do zawartości
IGNORED

wybór wzmacniacza do kolumn

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.07.2022 o 01:20, stormbringer napisał:

Dobra w najbliższym czasie testuję Hegla zobaczymy jak to wypadnie, potem wezmę K3, a co myślicie o Atoll z Dali?

Moim zdaniem tak średnio.

Ale co kto lubi.

W dniu 1.08.2022 o 23:14, stormbringer napisał:

To ciekawe bo podobno K3 gra podbitym wyższym basem i ucina ten najniższy??

Czy ja wiem. Podobno to się dzieje z jakimi kolumnami? Bo on potrafi ładnie prowadzić bas.

Piotr 

37 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Moim zdaniem tak średnio.

Ale co kto lubi.

Czy ja wiem. Podobno to się dzieje z jakimi kolumnami? Bo on potrafi ładnie prowadzić bas.

Piotr 

A jak z górą u K3? Jest jej sporo czy raczej wycofana?

• Redaktorzy
W dniu 1.08.2022 o 23:14, stormbringer napisał:

To ciekawe bo podobno K3 gra podbitym wyższym basem i ucina ten najniższy??

Hmmm, ciężko jednoznacznie mi stwierdzić czy jest jak piszesz. Grał u mnie przez 2 tygodnie z Yamahami NS-1000M oraz słuchałem go długo z Tannoyami Kensington SE.

Zrobił bardzo dobre wrażenie. Mocny koń pociągowy.

Producent chwali się że oddaje w "peaku" 800W.

5 minut temu, stormbringer napisał:

Mniej niż w tranzystorach w niższych klasach cenowych, ale też nie jest jej mało. Rzekłbym - w sam raz.

Koniecznie brałbym na testy na Twoim miejscu.

Kolumny masz czadowe. Roksan powinien się sprawdzić na 5 z plusem.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

1 godzinę temu, stormbringer napisał:

Byłem na odsłuchach twoich głośników i gratuluje zakupu bo naprawdę świetnie graja ! Słuchałem jeszcze Sonetto III i te trochę mniej. I myśle ze do nich mógłbyś sprawdzić tego Rotela 1592. Może dać fajny efekt.

1 godzinę temu, Mikolaj1212 napisał:

Byłem na odsłuchach twoich głośników i gratuluje zakupu bo naprawdę świetnie graja ! Słuchałem jeszcze Sonetto III i te trochę mniej. I myśle ze do nich mógłbyś sprawdzić tego Rotela 1592. Może dać fajny efekt.

Dzięki a z czym ich słuchałeś?

Edytowane przez stormbringer
Godzinę temu, stormbringer napisał:

Dzięki a z czym ich słuchałeś?

Z Nait xs3 i będę chciał jeszcze z denonem PMA 1700 ale ostatnio zabrakło czasu 😕 na nastepne odsłuchy chce tez zabrać swój sprzęt i sprawdzić jak będzie grało.

20 minut temu, Mikolaj1212 napisał:

Z Nait xs3 i będę chciał jeszcze z denonem PMA 1700 ale ostatnio zabrakło czasu 😕 na nastepne odsłuchy chce tez zabrać swój sprzęt i sprawdzić jak będzie grało.

Naim dla mnie odpada za wygląd niestety, sprzęt musi mi się też podobać wizualnie

9 godzin temu, stormbringer napisał:

Naim dla mnie odpada za wygląd niestety, sprzęt musi mi się też podobać wizualnie

Trzeba przyznać ze nie jest urodziwa skrzynka 😅

Jeszcze mam pytanie o K3 bo tak oglądam zdjęcia wnętrza i trochę tam hula wiatr, jakieś to wszystko wydaje się być ubogie względem innych klocków tutaj wymienianych?

ja tylko dodam, że Rotel na naszym rynku jest bardzo niedoceniany. Warto dać mu szansę. Już RA-1592 MKII to smok. Pary z pewnością mu nie zabraknie. No i ma dobry DAC na pokładzie 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

7 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ja tylko dodam, że Rotel na naszym rynku jest bardzo niedoceniany. Warto dać mu szansę. Już

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to smok. Pary z pewnością mu nie zabraknie. No i ma dobry DAC na pokładzie 😉

Czy jest uniwersalny? Zagra klasykę jak i metal? Czy bas jest pod kontrolą? Nie ciągnie się?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
25 minut temu, stormbringer napisał:

Czy jest uniwersalny? Zagra klasykę jak i metal? Czy bas jest pod kontrolą? Nie ciągnie się?

TAK, JEDNAK SAM MUSISZ SPRAWDZIĆ 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 3.08.2022 o 18:29, stormbringer napisał:

Ja bym nie powiedział że jest wycofana. Ale na pewno nie atakuje jak niektóre wzmacniacze. 

W dniu 4.08.2022 o 23:00, stormbringer napisał:

Jeszcze mam pytanie o K3 bo tak oglądam zdjęcia wnętrza i trochę tam hula wiatr, jakieś to wszystko wydaje się być ubogie względem innych klocków tutaj wymienianych?

Czemu?

Zobacz na Caspian M2. Ma wszystko czego potrzeba. Wsadzili do mniejszej paczki i wydaje się być bardziej zajęte. 

Japończycy nieco inaczej budują wzmacniacze od Anglików. Nie robią dużo płytek.

Rotel jest na naszym rynku niedoceniane przez sposób dystrybucji. 

Żaden szanowany się salon nie ma go w ofercie bo dystrybucja jest zablokowana. Z drugiej strony salony dystrybutora kładą na niego tak duży nacisk że wygląda to wręcz na wciskanie. 

Więc tym razem nie jest to wina klientów.

Piotr 

• Pokaż nowe odpowiedzi