Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.10.2022 o 19:52, basic44 napisał:

A jak przez bluetooth? Przez co słuchasz?

Przez bt słucham tylko radia internetowego i się sprawdza. Zwykle słucham z Tidala i Wiima. A300 Ci powinien podejść. Basu ma sporo i dobrze go trzyma w ryzach. Nie rozlewa nawet w trybie SDB. Daj znać po odsłuchach jak wrażenia. 

W dniu 21.09.2022 o 07:55, basic44 napisał:

Gwoli ścisłości jest A300 i SA300 nie ma S300...

Wszystko jeszcze przed nami 🙂 Ale fakt jest, że dziwne mają oznaczenia - łatwo się pomylić, tak jakby brakowało liter w alfabecie.

Podobno A300 jest obecnie bez konkurencji, tak wyczytałem. Jest do kupienia w okolicach 1000 zł, a czasem w promo poniżej 700 zł.

Jak A300 jest tak dobry, to jak wypadają droższe modele - za kilka tys. zł - SMSL, Topping czy SABAJ (np. A20A)?? Dużo lepiej?

26 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Podobno A300 jest obecnie bez konkurencji, tak wyczytałem

Poza SMSL DA-9.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

59 minut temu, basic44 napisał:

Hifi-express.com

Dzięki, znam. Myślałem, że zamawiałeś z alledrogo - jest trochę taniej.

Napisz proszę jak to gra z aurora 300?

25 minut temu, Tweeter2016 napisał:

To jest wysyłka z CHIN

Masz wrażenie, że zamawiając z Japonii będzie lepszy?

Możesz zamówić z audiophonics dopłacając jakieś 30€ za to samo 😉

Edytowane przez titilandus
29 minut temu, titilandus napisał:

Masz wrażenie, że zamawiając z Japonii będzie lepszy?

Zamawiając z Chin, nawet przez Alledrogo, może czasem dojść cło lub/i VAT. Czas oczekiwania jest też spory. Lepiej kupić z Europy, szczególnie jeśli cena jest zbliżona.

53 minuty temu, titilandus napisał:

To jest wysyłka z CHIN

Wysyłka z Francji

54 minuty temu, titilandus napisał:

Napisz proszę jak to gra z aurora 300?

Jak tylko nadejdzie😀

Polecam www.hifigo.com 

Nie trzeba płacić cła i VAT.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 godzin temu, Piopio napisał:

Nie trzeba płacić cła i VAT.

W hifi-express nie płaciłem cła. Cena identyczna tego a300 co na hifigo. Ale na razie uzbrajam się w cierpliwość ze dwa tygodnie to idzie...

On 9/15/2022 at 7:49 PM, Piopio said:

Lepiej kup DA-9. Włączysz funkcję SDB i będziesz w audiofilskim raju. 

Wg. producenta A300 też ma try SDB, ale nie jest zbalansowany. Jestem bardzo ciekaw jak grają 2 x a300 w trybie mostku :) 

15 minut temu, pawlardo napisał:

Wg. producenta A300 też ma try SDB, ale nie jest zbalansowany. Jestem bardzo ciekaw jak grają 2 x a300 w trybie mostku 🙂

Myślę, że charakter brzmienia jest podobny. DA-9 dobrze napędzi mniejsze kolumny. Zmostokowany A300 to już potęga i napędzi duże kolumny. 

Też mnie ciekawi jak graja dwa a300. Może z ciekawości kupię jeszcze jedna sztuke i zrobię porównanie. Ewentualnie jak nie będzie różnicy to odsprzedam. Hm...

10 minut temu, hary1357 napisał:

Też mnie ciekawi jak graja dwa a300. Może z ciekawości kupię jeszcze jedna sztuke i zrobię porównanie. Ewentualnie jak nie będzie różnicy to odsprzedam. Hm...

Genialna inicjatywa !

17 minutes ago, hary1357 said:

szukałem na necie i nikt jeszcze takiego porównania nie zrobił, więc był byś pierwszy :) 

Godzinę temu, pawlardo napisał:

Wg. producenta A300 też ma try SDB, ale nie jest zbalansowany. Jestem bardzo ciekaw jak grają 2 x a300 w trybie mostku 🙂

Na stronie producenta:

Built-in SMSL SDB patented sound and treble/bass adjustment for easy matching of a variety of speakers and music;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
9 minut temu, hary1357 napisał:

I juz będą nakręcać. Tylko co ja powiem żonie jak zobaczy dwa takie same wzmacniacze? 😬

Powiesz, że jest przemęczona i pewnie dwoi się jej w oczach 😉 

🤦‍♂️ Jak żyć? A w ogóle jak się łączy te wzmacniacze? I po połączeniu jedna kolumna jest podłączona do jednego wzmaka a druga do drugiego? Później np zmieniając głośność albo tryb eq robię to jednym pilotem i na dwóch wzmacniaczach jednocześnie się to zmienia? Jak to jest?

14 minut temu, hary1357 napisał:

🤦‍♂️ Jak żyć? A w ogóle jak się łączy te wzmacniacze? I po połączeniu jedna kolumna jest podłączona do jednego wzmaka a druga do drugiego? Później np zmieniając głośność albo tryb eq robię to jednym pilotem i na dwóch wzmacniaczach jednocześnie się to zmienia? Jak to jest?

W instrukcji na pewno jest. 

@hary1357 na każdej z kolumn będziesz mógł słuchać innej muzyki 👍

Właśnie jestem ciekaw czy brzmienie się poprawi jak we wzmacniaczach klasy AB, czy tylko to służy zwiększeniu mocy.

Nie wiem jak jest na tych stronach ale na przykład na AliExpress z tego co wiem to oni już wliczają cło i ewentualny VAT w koszty zamówienia także trzeba się tym zainteresować ale jest duża szansa że cena którą widzimy jest finalna.

Piotr 

Przesyłka z hifi-express mimo deklaracji wysyłki z Francji idzie z Chin. Przy zakupie A100 z tej strony nikt mi cła i podatku nie dołożył...

• 3 tygodnie później...

Dzień dobry, SMSL A300 dotarł parę dni temu.

Pierwsze wrażenia: jasno, szczegółowo, szeroko. Włączony od razu tryb E2 czyli SDB. Kolumienki to podstawki Heco Aurora 300.

Na drugi rzut:

• Hmm, SDB poprawia dźwięk ale nawet tryb Super Bass czy basy ustawione na +9 nie dają za wiele w dolnym zakresie. Różnica jest ale żeby to powalało nie powiem. Przy głośności z zakresu 40-60 zaczyna to to mieć zniekształcenia (oczywiście razem z Heco) nie do zaakceptowania, całe szczęście słucham ciszej.
  • I drugie spostrzeżenie: bluetooth TRAGEDIA, to idzie po SBC o zgrozo! Podłączyłem popularny na Allecośtam odbiornik UGreen do line_1 i poszło po AptX. Gram z Tidala, Deezera...

Gra to w pracy, więc póki co nie słuchałem głośniej, niż zwyczaj pozwala, dłużej niż kilka chwil. W domu podłączyłem do podłogówek tam w ogóle nie daje rady. Jakby to rzec "nie wybrzmiewa". W porównaniu z opisywanym wcześniej Technicsem z korektorem jest szerzej, jaśniej (bez dobrego basu), jest szczegółowo na średnich głośnościach, ściszony gubi się w pomieszczeniu (może 16m2, prostokąt, wykładzina biurowa, meble na których stoi) czego Technics nie robi.

Po trzecie, dostanie szansę: na razie sobie pogra tydzień dwa, potem powrót żeby porównać do Technicsa i decyzja czy zostaje czy idzie w świat.

A po czwarte pytanie: pytanie: a może do tych Heco jakaś lampa? Coś z diy może, mam ochotę polutować po latach...?

2 minuty temu, szpotek73 napisał:

wygląda na to ,że kolumny kiepskie....

Najniższa półka. 

Normalnie nie wierze co czytam. U mnie a300 zjadl konkurencje ponad 2x droższa. A bas, przecież on jest potężny przy czym nie zamula. Głośność ponad 40? Ja dałem radę na max 35 i żadnych zniekształceń. Nie słyszałem tych auror więc nie wiem jak graja. Może on jest dla nich za mocny? Bluetooth jest słaby to fakt, ale służy tylko dla żony 🙃

Edytowane przez hary1357
  • Pokaż nowe odpowiedzi