Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do kolumn (Definitive Technology BP9080x+CS9060C)?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zamówiłem kolumny podłogowe Definitive Technology BP9080x i głośnik centralny CS9060C. Zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze wzmacniacza żeby móc wykorzystać potencjał tych kolumn zarówno do muzyki (cały przekrój muzyczny: od rocka, poprzez jazz, aż do techno) jak i do filmu :). Zależy mi na tym, żeby odtwarzać dźwięk tak z telewizora, jak i z telefonu (poprzez Tidal-a czy Youtube-a).

Dzięki!

P.S. Jest dobra promocja na te głośniki: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  i dlatego padło właśnie na nie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez orciej

Nie mogę już edytować niestety, zamówiłem jednak same BP9080x, bez głośnika centralnego. Prośba o pomoc w wyborze w takim razie wzmacniacza/amplitunera tylko do tych kolumn podłogowych. Dzięki!

Cześć,

Te kolumny są przeznaczone jednak bardziej do kina domowego niż wyrafinowanego hifi ale oczywiście da się na nich zagrać przynajmniej dobrze 🙂 Oczywiście najlepiej brzmieniowo wypadną wzmacniacze stereofoniczne więc ważną kwestią jest to czy będziesz rozbudowywał system do pełnego kina czy na dwóch kolumnach się zakończy. Wśród amplitunerów kina domowego, które w muzyce radzą sobie naprawdę dobrze polecam zwrócić uwagę na Anthem np. MRX540 lub mocniejszy 740. Świetna podstawa basowa, dobry, muzykalny środek pasma zbliżony do dobrych wzmacniaczy stereo. Fajnie mogą zagrać również amplitunery kina marki Arcam - trochę inne brzmienie niż Anthem, bardziej szczegółowe, dynamiczne, żywe, trochę jaśniejsze. Jakościowo to ten sam bardzo dobry poziom.

Jeśli wzmacniacze stereo, tutaj mamy temat rzekę.. Zależy jakie brzmienie lubimy, co chcemy uzyskać. Są na rynku wzmacniacze stereo z wbudowanymi funkcjami sieciowymi, wejściami cyfrowymi więc poza liczbą kanałów, niewiele będą się różniły funkcjonalnie od amplitunerów. Na marginesie, zakup kolumn tylko na podstawie dobrej ceny bez odsłuchu to dość ryzykowne posunięcie 😉 mam nadzieję, że uda się znaleźć oczekiwane brzmienie. Wszelkie strojenie pod Twój gust odbędzie się poprzez dobór elektroniki.

Pozdrawiamy, Q21.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To kolumny które są kinowe.

Tam jest atmos u góry za który płacisz.

Chcesz zbudować na nich stereo?

To ja bym poszedł w Roksana albo arcama.

Jeśli kino domowe to Arcam albo o dziwo Marantz mógł by z nimi dobrze zabrzmieć.

Jaki masz budżet?

Piotr 

Cześć,

Dziękuję za odpowiedzi na mój post.

W międzyczasie zgłosiłem się do denonstore po poradę i padło na Marantz SR7015.

Póki co jestem zachwycony i polecam 🙂. Pomijając obsługę w sklepie jak i przy montażu, którą polecam z całego serca (super chłopaki - oddział Wrocław Wroclavia), same kolumny grają super w zestawie z tym amplitunerem. Może kiedyś się zdecyduję na dodatkowy wzmacniacz, póki co absolutnie nie mam takiej potrzeby.

Pozdrawiam! 

Edytowane przez orciej