Skocz do zawartości
IGNORED

Wytłumienie pokoju

Gość Darek z Iławy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Darek z Iławy

(Konto usunięte)

Prosiłbym o poradę w sprawie wytłumienia ścian pokoju,w którym oglądam kino domowe(głośno),ponieważ mieszkam w domu o zabudowie szeregowej do dwóch ścian przylegają mieszkania sąsiadów ,zamierzam wytłumić dwie ściany pokoju 1.za kolumnami przednimi ,2.na przeciw .Ponieważ na tylnej ścianie mam kaloryfer ,odpada zakładanie stalażu z regipsami.Zamierzam na ściany położyć wełnę mieneralną a na to wytłoczki na jajko.Mam w związku z tym pytanie czy poprawi to akustykę pokoju(30 metrów)i odizoluje mnie trochę od sąsiadów.w jakich sklepach można zakupić większą ilość wytłoczek do jajek.

https://www.audiostereo.pl/topic/1599-wyt%C5%82umienie-pokoju/
Gość Sid (wege.aid@wp.pl )

(Konto usunięte)

Moja rada - pianka poliuretanowa (twardość T18 lub T21) z kolcami na przedzie i bokach i walcami na sciany za kolumnami dla tłumienia basu, można zrobić na zamówienie z własnymi wymiarami. Np. odcinki 2mx0,5m z kolcami od 3-8 cm, rozłożone z mniejszymi lub wiekszymi przerwami.

U mnie sprawdza sie znakomicie i wygląda do tego estetycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.