Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do doświadczonych odnośnie akustyki. Jakie macie zdanie na temat lameli na filcu ? Chodzi mi o zmniejszenie zbyt dużego pogłosu. 

Wizualnie mi pasuje. 

3 minuty temu, Kw202 napisał:

Dziś czasem nie jest wtorek? 

Ale to już nie poniedziałek 😉 No ja pracuje do środy w tym tygodniu i robie sobie wolne już do końca Świąt. 

Edytowane przez micmus

Ja to raczej muszę w tym roku pomagać bo robimy wigilie dla całej rodziny jakieś 30 osób. Będzie wesoło jak u Griswoldow haha

P.S. Posłuchajcie sobie utworu Credence Opeth. Nie znałem rewelacja przy głośnym słuchaniu. Jeszcze Veto Sohn 

Wracając do akustyki na pewno wizualnie chce iść w takim kierunku. Nie wierze, że się nie da nowocześnie i korzystnie akustycznie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus

Ja ostatnio patrzyłem na takie dyfuzory akustyczne, są bardzo estetyczne i pomalowanie na biało fajnie by się wtopiły w ścianę 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, micmus napisał:

Mi tam sprawia satysfakcję wybieranie, dopieszczanie, doginanie kąta kolumn i zakładanie ładnych oplotów na kable. A jak już mi wszystko  pasuje kupuje nowe i zaczynam od nowa. 

Mi właśnie też. Lubię zrobić test kabli, poświęcić sobotę na zmianę położenia kolumn, wypożyczyć wzmacniacz którego do tej pory nie słuchałem, albo kupić coś starego i używanego. Chociaż teraz to ostatnie już znacznie rzadziej. Szkoda mi kasy.

22 godziny temu, micmus napisał:

Ukryta Zawartość

Faktycznie to nie kot!!! 

Mówiłem że dziwnie leży jak na kota.

9 godzin temu, micmus napisał:

Ciężko wyjsc do pracy.
Gra: Mother The Lockdown Session 😀

spacer.png

Ale echo to mi przeszkadzało akurat.

8 godzin temu, micmus napisał:

Chodzi mi o zmniejszenie zbyt dużego pogłosu. 

I knew IT!!!

8 godzin temu, micmus napisał:

Ja to raczej muszę w tym roku pomagać bo robimy wigilie dla całej rodziny jakieś 30 osób. Będzie wesoło jak u Griswoldow haha

Żeby się nie skończyło jak i nich. 😛

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, pawlardo napisał:

Ja ostatnio patrzyłem na takie dyfuzory akustyczne, są bardzo estetyczne i pomalowanie na biało fajnie by się wtopiły w ścianę 

Ukryta Zawartość

Świetne 

15 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Żeby się nie skończyło jak i nich. 😛

Haha się okaże - nie będzie nudno napewno.

Ukryta Zawartość

Ciekawy artykuł i ciekawe audio. 

Ukryta Zawartość

Czyli można i ładnie i skutecznie - będzie dobrze … lepiej 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
15 godzin temu, micmus napisał:

Ja to raczej muszę w tym roku pomagać bo robimy wigilie dla całej rodziny jakieś 30 osób.

Dasz radę! Ja ostatnio na imprezę niespodziankę obrałem ziemniaki na 50 osób, w tym czasie przesłuchałem...

W dniu 19.12.2022 o 16:35, micmus napisał:

Jak już będę starym dziadkiem w kapciach kupię sobie ciepła lampę i Harbertha i będę miał gdzieś szczegółowość Bowersa … też będzie ekstra. 

Niewiele systemów słyszałem, ale jednak trochę ich było w tym także takie o wartości mojego domu. Chyba największe wrażenie (proporcja dźwięku do oczekiwań) zrobił Michael Jackson "Bad" z czarnej płyty, jakiś wzmacniacz-kolos Pioneer sprzed lat i Tannoy Mercury M2. Ale koncertowego rozpierd.lu, który nawet przy niskiej głośności robi B&W nie oddam!

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 hour ago, micmus said:

Patrzcie mam dziś dywan - a nie wierzyliście we mnie 😆

Ukryta Zawartość

Dywan i dyfuzor akustyczny w jednym :D 

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, micmus napisał:

Ciekawy artykuł i ciekawe audio. 

Ukryta Zawartość

Czyli można i ładnie i skutecznie - będzie dobrze … lepiej 🙂

I widzisz co wylądowało??? Dywan, kolego dywan :))

3 godziny temu, micmus napisał:

Miałem kiedyś Tannoy M4 - bardzo dobrze je wspominam. 

Ja też

spacer.png

No i dało się. Po co te NIE i koniec 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duplo rządzi! 😄 I jakie fajne pudełko (jedno! małe!)... Broń się przed dalszą ekspansją, dopóki możesz 😉 Moi jak rozłożą swoje, to pół domu zawalone, a potem się dziwić, że tata na 20-letnim sprzęcie musi słuchać...

Ukryta Zawartość

W dniu 21.12.2022 o 10:52, tym napisał:

Duplo rządzi! 😄 I jakie fajne pudełko (jedno! małe!)... Broń się przed dalszą ekspansją, dopóki możesz 😉 Moi jak rozłożą swoje, to pół domu zawalone, a potem się dziwić, że tata na 20-letnim sprzęcie musi słuchać...

Jak tak dalej z cenami pójdzie to okaże się że ta twoja inwestycja w Duplo to zwróci się i kupisz sobie coś nowego i hajendowego 😛

Piotr 

W dniu 2.12.2022 o 13:52, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) u nas w Poznaniu można wypożyczyć (większość salonów też tak robi, trzeba się kontaktować indywidualnie).

Tu nawet można wybrać kolor 😉 Black or White 😉

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem, że u was można wypożyczać sprzęt ;O chętnie sprawdzę tą opcję. Są jakieś wymagania co do tego? 

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Kruczy666 napisał:

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem, że u was można wypożyczać sprzęt ;O chętnie sprawdzę tą opcję. Są jakieś wymagania co do tego? 

każdy salon podchodzi do tego tematu indywidualnie. My (Poznań) wypożyczamy. 

Proszę się kontaktować z wybranym salonem. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

każdy salon podchodzi do tego tematu indywidualnie. My (Poznań) wypożyczamy. 

Proszę się kontaktować z wybranym salonem. 

Dziękuję bardzo, zadzwonię 😄 

15 godzin temu, Kruczy666 napisał:

Dziękuję bardzo, zadzwonię 😄 

Sporo salonów teraz wypożycza sprzęt. Na szczęście udało mi się to przeforsować na szerszą skalę 🙂

wpłacasz kaucję i testujesz określony czas.

zwracaj tylko uwagę czy salon pobiera opłatę za to czy nie. Czy kaucja jest w pełni zwrotna 

jak nie to szukaj innego 

transport to inna sprawa. ja biorę na siebie bo to uczciwe. 

Piotrek 

W dniu 6.12.2022 o 20:50, micmus napisał:

Słuchałem 603 i właśnie te 704 z Yamaha, Rotel, Hegel, Nad. 

Wiem z tego wszystkiego, że nie lubie Yamahy i Hegla (dźwięk z Bowersami). To mi nie pasuje do siebie. Zarówno Rotel i Nad uważam, że pasuje. 

Elac Carina z Hegel H95 grały świetnie - pełna harmonia. 

603 kupiłbym z elektronika Rotela planowałem właśnie z 1572. Ekstra jest ten Rotel !

Jednak 704 najbardziej mi się podobały z Nad. Uwazam, że ten Nad jest dla nich za słaby (w sensie zasługują na lepszy wzmacniacz), ale mogłem brać albo 603 z wypasionym Rotel, albo 704 ze zwykłym Nad. Wybrałem tak jak widac.  

Może w przyszłości pójdę w Nad z korekcja akustyki np. Nad 399. Czas pokaże. Raczej pierwszy krok będzie we wspomniana wcześniej końcówkę C268 bo mi tak najłatwiej i najtaniej. 

Zaczynałem podobnie od 603 z nad 388 a zmieniłem na 703, od tamtego czasu zdążyłem posłuchać kilku zestawów i mocno przyzwyczaić się do tego, i tak jak koledzy piszą z czasem gdy odsłuchy zaczęły się robić długie np podczas pracy w domu i trwały godzinami odczuwam ta analitycznisc i szczegółowość grania względem innych zestawów, co do Rotela popieram zgrywają się bardzo dobrze zdecydowanie więcej przestrzeni dostają ale więcej dynamiki jest na Nad, ostatnio eksperymentuje trochę z lampami i efekt bardzo ciekawy ! Polecam sprawdzić do właśnie wieczornego słuchania 

7 godzin temu, Mikolaj1212 napisał:

Ostatnio eksperymentuje trochę z lampami i efekt bardzo ciekawy ! Polecam sprawdzić do właśnie wieczornego słuchania

Czyli zamienisz tranzystor na lampę 👍

A słuchał ktoś B&W z Union Research lub Vincentem ? Może być ciekawie 🙂

A poza tym zawsze chciałem mieć Mcintosha. Słuchałem z 2 razy w zyciu ale repertuar i warunki były słabe także bardziej byłem zauroczony po kobiecemu tym jak to wyglada 😁

Edytowane przez micmus
4 godziny temu, micmus napisał:

A słuchał ktoś B&W z Union Research lub Vincentem ? Może być ciekawie 🙂

A poza tym zawsze chciałem mieć Mcintosha. Słuchałem z 2 razy w zyciu ale repertuar i warunki były słabe także bardziej byłem zauroczony po kobiecemu tym jak to wyglada 😁

Union dopiero pod koniec stycznia będę miał okazje 😞 aktualnie udało mi się jeszcze dostać C 375BEE do drugiego zestawu z Dali zensor 7 i jestem bardzo zaskoczony jak dobrze dali gra z Nadem i o dziwo ten lepiej niż z 388, z Bowersami 703 tez jest bardzo dobrze ale tam zdecydowanie 388 bardziej mi odpowiada, co do lampy to tak ogromna szansa ze zostanie u mnie na stałe jak kilku jeszcze posłucham, teraz zimowe wieczory idealnie się z nią komponują i do tego wyglądają ciekawie 😅

Ale z Macintosha to wyższe modele. Absurdalnie drogie do bowersa serii 7. No ale wówczas gra to przyjemnie to fakt.

Vincent i unison to też ciekawe kierunki. Osobiście do bowers stawiał bym na Vincenta .

Piotr 

Pathos Classic One, ten piecyk mnie zauroczył swoją barwą na B&W 603 S2 Anniversary. Bardzo to przyjemnie grało, a też cena jeszcze do zaakceptowania do tych kolumn, z tym że on nie ma dac, to czysta integra bez żadnych dodatków. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

8 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ten piecyk mnie zauroczył swoją barwą na B&W 603 S2 Anniversary. Bardzo to przyjemnie grało, a też cena jeszcze do zaakceptowania do tych kolumn, z tym że on nie ma dac, to czysta integra bez żadnych dodatków. 

Tak daje .’603 więcej niż ‚’703’ bo tam jest ok ogonie ale on trzyma w ryzach ta Jego analitczność i detaliczność dodając trochę muzykalności i magii muzyki ale da to w swoje klasie głośników bardzo robiące dobre pierwsze wrażeniem, ogarnia bardzo dobrze te głośniki jak chodzi o scenę oraz  chęć do  granie w tym bardzo punktowy bas,, przy 703 tak tego nie słuchać No ona maja swój styl styl grania innym bardziej dosadnym graniem głębszym  co   Daje inne pełniejsze granie od 603, one robią duże wrażenie ma początku przy dire straits a szczególnie 3 nagrania,’703 dają wrażenie pełniejszego grania przy większej  ilość utworów przy małym poziomie głośności,’603 dopiero jak idą głośniej dają czad ale chwilowy. I dziwno tańszej dali Zensor 7 chyba dają więcej frajdy muzycznej w tym zestawie wieczorem na głośności 30, Bowers pokazuje pazur szczegółów dopiero na 22 

To taka uwaga przy głośniejszym słuchaniu muzyku, kilka ambitnych utworowi brzmi lepiej na 603 bo jest Dynamiczniej bardziej szczegółowo, a 703 dają taki spokój słuchania muzyki na dłużej 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ten piecyk mnie zauroczył swoją barwą na B&W 603 S2 Anniversary. Bardzo to przyjemnie grało, a też cena jeszcze do zaakceptowania do tych kolumn, z tym że on nie ma dac, to czysta integra bez żadnych dodatków. 

Testowałem z BluOS bo przyzwyczajony i jest super na mqua ale w zależności od płyty, kilka płyt w napędzie typu depeche modę dawało zdecydowanie lepsze stereo nie z tidala a płyty podłączonej w tym jego vocal dużo pełniejszy i wysunięty przed szereg w Nagraniu Home 

Ukryta Zawartość

Daje z nimi rade idealnie to powinien być sprzedawany super zestaw Nie z yaha nie nad a właśnie on, najlepsze przyjemnie brzmienie do domu na dłużej, do tego bluesound lub inny lepszy i jest pełny zestaw 

Ukryta Zawartość

Jasne głośniki szczegółowe dużo detali w muzykę ale gdzie ten spokój na dłużej i tam właśnie wpada pathos I robi swoje nie yamaha czy nad czy denon 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi