Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Piopio napisał:

Moim zdaniem tak. 

To całkiem niezła wiadomość. W takim razie kupię wcześniej - i tak muszę kiedyś kupić choćby dla samej funkcjonalności. 

7 godzin temu, micmus napisał:

To całkiem niezła wiadomość. W takim razie kupię wcześniej - i tak muszę kiedyś kupić choćby dla samej funkcjonalności. 

Zdecydowanie tak, sam sprawdzałem wcześniej przed zakupem karty czy warto dopłacać i naprawdę warto 😁

3 godziny temu, Mikolaj1212 napisał:

Zdecydowanie tak, sam sprawdzałem wcześniej przed zakupem karty czy warto dopłacać i naprawdę warto 😁

Dzięki Mikolaj. 

Dobrze kojarze, że z karta Bluos na wyswietlaczu wzmacniacza będę miał nazwę utworu.Coś jeszcze jest wiecej wyświetlane ? Może jakieś sterowanie utworami z pozycji wzmacniacza możliwe czy coś 😉 

20 godzin temu, micmus napisał:

Potrafiłby mi ktoś z praktyki odpowiedzieć na pytanie:

- czy strumieniowej (uwzgledniajac, że  za każdym razem korzystamy z tego samego zewnetrznego Dac’a) ma jakiś znaczący wpływ na brzmienie ?

Ja póki co korzystam cały czas z Pro Link 1 podpięty optykiem pod Nad C368.

Czy po zmianie na Bluos dedykowany do tego Nada zauważę poprawę brzmienia ?

na plus zdecydowanie. APpa, możliwości, wygoda obsługi. No i mnie połączeń (przewodów). Na wyświetlaczu można podejrzeć utwór, czas odtwarzania itp. Karta BluOS jest świetna

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 6.03.2023 o 08:24, micmus napisał:

Dzięki Mikolaj. 

Dobrze kojarze, że z karta Bluos na wyswietlaczu wzmacniacza będę miał nazwę utworu.Coś jeszcze jest wiecej wyświetlane ? Może jakieś sterowanie utworami z pozycji wzmacniacza możliwe czy coś 😉 

Tak można w pozycji wzmacniacza sterować i pilotem, w telefonie oczywiście ale uruchamiając cały Albin można pilotem przeskakiwać na utworach itp. Bardzo wygodnie 

normalnie przesuwasz utwory itd

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 7.03.2023 o 16:24, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

normalnie przesuwasz utwory itd

Czuje sie przekonany 🙂 W przyszłym miesiącu zamówię, chyba że ….

Edytowane przez micmus

Swoją droga poza streamingiem zaczęło mi trochę brakować możliwości odtworzenia płyt CD (a raczej bardziej Żonie). Kupiłem w związku z tym dziś używkę Nada (jako transport) z wyjściem cyfrowym i myśle, że tez będzie nieźle jako tradycyjne źródło. 

3 minuty temu, micmus napisał:

Tego CD ? Tam jest Swiatlowod i coaxial. Którym lepiej ? 

OK porównam tą kartę Bluos 😉

Raczej coaxial ale różnie może być. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Raczej coaxial ale różnie może być. 

To jak w końcu 😁 Bo chce kliknąć przewód na Allegro heh

Tak sobie właśnie słucham i myśle, że … zakup tej końcówki to była świetna decyzja 🙂

Gra Eric Clapton Change The World - stereofonia i jeszcze raz stereofonia. Zdecydowanie ta zmiana po dołożeniu końcówki robi na mnie największe wrażenie. Sama scena jest baaaardzo szeroka. 

Edytowane przez micmus
4 godziny temu, micmus napisał:

Kupiłem w związku z tym dziś używkę Nada (jako transport) z wyjściem cyfrowym i myśle, że tez będzie nieźle jako tradycyjne źródło. 

Wracając do tego. To rzeczywiście zagra całkiem przyzwoicie korzystając z Dac w NadC368 ? Sam z ciekawością to sprawdzę. 

2 hours ago, micmus said:

To jak w końcu 😁 Bo chce kliknąć przewód na Allegro heh

Kup coax i optical, porównaj i zostaw ten który bardziej ci przypasuje o ile w ogóle będzie jakaś różnica :)

Jedyny sposób żeby się przekonać to samemu przetestować 

Edytowane przez ferszcik

Przecież nawet jak nie chcesz kupować najtańszych kabli tylko powiedzmy solidnie wykonane to początkowo zainwestujesz 300 zł na oba kable. 

Tak wiem dla niektórych to już będzie przegięcie 😛

Porównasz i jeden po prostu zwrócisz.

moim zdaniem coaxial. Ale zostawiam pole manewru bo różne urządzenia już widziałem. 

Za mała „skala sprzętu” ten tani CD. Nie kombinuje z porównywanie - kupię Coaxial 😉

Za to chętnie posłucham po zakupie jak gra na tej karcie Bluos 2i i ogólnie opisze swoje wrażenia dźwiękowe jak i obsługowe. 

Dla mnie dobrze działa funkcjonalnie jak nie myśle czy działa tylko używam i zapominam 😉

Piotrze Ty pewnie będziesz wiedział.

Jak gra Roksan Atessa względem Nada C368/ C388 ? 

Nie nie zmieniam 😁 - kolega kombinuje i mnie pytał bo mojego Nada zna. 

Nie znam Roksanów - to ciepłe brzmienie czy bardziej analityczne ?

Edytowane przez micmus
9 minut temu, micmus napisał:

Piotrze Ty pewnie będziesz wiedział.

Jak gra Roksan Atessa względem Nada C368/ C388 ? 

Nie nie zmieniam 😁 - kolega kombinuje i mnie pytał bo mojego Nada zna. 

Nie znam Roksanów - to ciepłe brzmienie czy bardziej analityczne ?

W przypadku firmy roksan nie można analizować całej firmy ale tutaj pytasz o dwa konkretne modele. 

Nad 368/388 jest dużo bardziej analityczny dokładny szybki w swoim przekazie

Attessa jest chyba obecnie najcieplejszym roksanem jakiego słyszałem. Dużo łagodniejsza góra ciepły miły muzykalny środek i delikatnie zaokrąglony dół. 

Patrząc przez pryzmat tylko tych dwóch modeli roxan jest jednak dużo łagodniejszy. Z kolei nad wyciągnie z wolnych kolumn precyzję i szybkość.

Piotrek 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Z kolei nad wyciągnie z wolnych kolumn precyzję i szybkość.

Patrząc na to - lepiej nie podłączać do Nada Bowersow bo będzie mieszanka wybuchowo 😁 A mi się podoba heh

1 hour ago, micmus said:

Ogólnie ładne i bardzo funkcjonalne (nowoczesne) te Roksany. Świetny produkt. 

Zgadza się, miałem Attessę i jeżeli chodzi o design, funkcjonalność to bardzo fajny produkt.

Brzmieniowo grał ciepło, gęsto na basie. Niestety z czasem musiał ustąpić jak przetestowałem korekcję akustyki a pomieszczenie mam fatalne. Jest już bardzo dobrze chociaż pojawiają się jakieś pomysły żeby trochę pogłos zmniejszyć. Ale design ustrojów akustycznych nie zachęca :P

13 godzin temu, micmus napisał:

Ogólnie ładne i bardzo funkcjonalne (nowoczesne) te Roksany

bo poszli po rozum do głowy i kupili od Nada BluOS i włożyli do tego urządzenia 😉

www.tophifi.pl

W dniu 10.03.2023 o 19:59, micmus napisał:

Ogólnie ładne i bardzo funkcjonalne (nowoczesne) te Roksany. Świetny produkt. 

To jest ich pierwszy produkt po wykupie przez monitor audio pewnie dlatego 

W dniu 10.03.2023 o 20:29, micmus napisał:

Patrząc na to - lepiej nie podłączać do Nada Bowersow bo będzie mieszanka wybuchowo 😁 A mi się podoba heh

No dokładnie. Mi średnio 🙂

ale cieszę się bo widać że na prawdę to lubisz.

wiesz ja lubię szpinak na przykład 🙂

20 minut temu, Piotr Sonido napisał:

ale cieszę się bo widać że na prawdę to lubisz.

No wiesz teraz leci np. Amused to Death i w utworze numer 10 pies mi szczeka jakieś dwa metry na prawo od prawej kolumny czyli … za oknem 😁 A dźwięk pływa po całym salonie (zwłaszcza po dołożeniu końcówki). Jest absolutnie czyste i przejrzyste brzmienie. A stereofonia to miód dla uszu.

Masz racje lubie to 🙂 Każdy ma swój dźwięk 👍

A szpinak bardzo lubię tu byśmy się dogadali. Jadam latem z ogródka nie taki ze sklepu - zapraszam 😉

Michał

edit. Zostało mi już tylko ogarniać Bluos i dołożyć do systemu i będzie idealnie 👌

Żona się dotarła - mówię jej, że zamawiam Kartę Bluos, ona czy 5 tys starczy ja, że 2 ….
ona ooooo w końcu nie tak drogo 🤣

W poniedziałek zamówię … dziś słucham. 

Edytowane przez micmus
3 godziny temu, micmus napisał:

No wiesz teraz leci np. Amused to Death i w utworze numer 10 pies mi szczeka jakieś dwa metry na prawo od prawej kolumny czyli … za oknem 😁 A dźwięk pływa po całym salonie (zwłaszcza po dołożeniu końcówki). Jest absolutnie czyste i przejrzyste brzmienie. A stereofonia to miód dla uszu.

Masz racje lubie to 🙂 Każdy ma swój dźwięk 👍

A szpinak bardzo lubię tu byśmy się dogadali. Jadam latem z ogródka nie taki ze sklepu - zapraszam 😉

Michał

edit. Zostało mi już tylko ogarniać Bluos i dołożyć do systemu i będzie idealnie 👌

Żona się dotarła - mówię jej, że zamawiam Kartę Bluos, ona czy 5 tys starczy ja, że 2 ….
ona ooooo w końcu nie tak drogo 🤣

W poniedziałek zamówię … dziś słucham. 

A na jakim metrażu graja 704? 

8 minut temu, Mikolaj1212 napisał:

A na jakim metrażu graja 704? 

Około 35 m2, ale salon otwarty na kuchnie częściowo także realnie pewnie wiecej. 

Ja mam je szeroko rozstawione około 2,8 metra między nimi. 
Od tylnej ściany jakieś 80 cm, bocznych 100 cm. 

Edytowane przez micmus
  • Pokaż nowe odpowiedzi