Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to gra ten utwór 😉 Trąbki to widzę, a nie słyszę 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A to od 2:17 obracasz głowę w prawo i szukasz tej pani z chórku 🙂

IMG_5566.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nooooo i dostałem na rozpoczęcie urlopu laurkę od mojej 8 latki - pytała mnie czy zabieramy kolumny na wakacje, ja że nie … to mam żeby mi ponoć smutno nie było 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No jak już dziecko widzi jak bardzo cię to cieszy to znaczy że na prawdę bardzo cię to cieszy!!! 🙂

Byle jednak pamiętać o wartościach wyższych 🙂

Z głową 

W dniu 30.06.2024 o 20:35, micmus napisał:

A miałeś dodać więcej fotek tych 805 😉 On top mnie w nich interesuje. 

Proszę uprzejmie.

Ukryta Zawartość

G2.jpg

G3.jpg

G4.jpg

Jeszcze dupka 🙂 

G5.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 minut temu, MarkM napisał:

Proszę uprzejmie.

Rewelacyjne są - gratuluję.

Tylko daj stolarzowi standy do wybarwienia na mahoniopodobny odcien 😉

W Bowersach widać rękę projektanta w tych od NRK jedynie pasjonaty inżyniera. Wizualnie Bowers ma klasę. Zapytaj jakąkolwiek kobietę które pozwoli wstawić do salonu 😉

Fornir na nich to pewnie Jabłoń indyjska ładna jako dodatek, ale w takiej ilości w połysku niekoniecznie. 

Skomplikowaność techniczna wykonania obudowy to już wogóle. 

Oceniam tu tylko wygląd 😉

Edytowane przez micmus

Ale ja tylko oceniam wizualnie bo myślałem, że to tu teraz ocenialiśmy.

Nie słuchałem to się nie wypowiem, ale wierzę, że technicznie zastosowane przetworniki sa ekstra. 

Bowersow 800 słuchałem i oceniam je jako dźwiękową Nirvanę (słuchałem 803) .

Bowersy mogą się nie podobać bo grają charakterystycznie, ale raczej odmówić im, że są dobrymi kolumnami nie można. 

Edytowane przez micmus
30 minut temu, NRK napisał:

Ta , z tym że Ellipticor robi tu taką robotę, że przy nich te Bowrersy , to śmiech na sali.

Lekka przesada, po za tym jedne i drugie ta są zg w założeniach koncepcyjnych zbudowane w oparciu o przetworniki wykonane z zupełnie innych materiałów, dla osiągnięcia konkretnego celu i generalnie to gra cały system. 805 tki to są bardzo przyzwoite monitory.

Edytowane przez Zwykły Drut
21 minut temu, NRK napisał:

To chyba jeszcze nie słyszałeś dobrych kolumn. No, ale życie jeszcze przed tobą.

Tu masz jasno pokazane, że za wasze ciężko wydane pieniądze, można mieć to o czym ty piszesz „Nirvanę”.  

A jak oceniasz stereofonie i przejrzystość tych 800 setek względem tych co Ty pokazałeś ? Długo słuchałeś serii 800 ?

Jak na początek wykorzystać wbudowany dac w tym wzmacniaczu skoro tam jest tylko USB. Co mogę tam podłączyć ?

Podlaczyc PC, Mac, iPad, iPhone,…
5 minut temu, micmus napisał:

jak oceniasz stereofonie i przejrzystość tych 800 setek względem tych co Ty pokazałeś ? Długo słuchałeś serii 800 ?

Nie ma czego oceniać 805 przy elli robią tylko hałas i nic więcej. Jestem z miasta gdzie jest salon top Hifi i bardzo dobrze znam każdą serię bowersa. 

7 minut temu, NRK napisał:

Wiesz, wydać 30 koła i mieć tylko przyzwoite kolumny 🤔

To nie jest dyskusja o cenie, po za tym pisałem "bardzo przyzwoite", równie dobrze mogę napisać bardzo dobre. Wybieraj...

49 minut temu, NRK napisał:

Ta , z tym że Ellipticor robi tu taką robotę, że przy nich te Bowrersy , to śmiech na sali.

He,he,he. Czy  Ellptiory wciągaj nosem przed śniadaniem te Bowersy i czy B&W  grają tak jak by miały zarzucony koc? 🙂 

8 minut temu, MarkM napisał:

zarzucony koc?

To za łagodne określenie. Napisałem, że 805 hałasują przy Elli i nic więcej. Kiedyś może będziesz miał okazję sobie posłuchać, to będąc uczciwym człowiekiem, przyznasz mi rację. Teraz konsumuj jajka przy BW.🍕

9 minut temu, MarkM napisał:

Ma się rozumieć, że masz te zjawiskowe paczki, czy jesteś tylko kanapowym teoretykiem? 

Mam inne,ale te nie są mi obce.

• Redaktorzy
31 minut temu, NRK napisał:

Nie ma czego oceniać 805 przy elli robią tylko hałas i nic więcej. Jestem z miasta gdzie jest salon top Hifi i bardzo dobrze znam każdą serię bowersa. 

Posłuchaj kiedyś u kogoś w domu. U kogoś kto wie jaką amplifikację zastosować, bo wielu ludzi nie radzi sobie z wysokimi modelami B&W, a potem piszą po forach że to "marketówka".

Salonowe słuchanie to półśrodek. Wątpię również aby poświęcono Ci czas na dokładne i komfortowe słuchanie więcej niż dwu modeli tej firmy. Stąd jestem pewien, że nie wiesz jak B&W potrafi zagrać.

36 minut temu, NRK napisał:

Jestem z miasta gdzie jest salon top Hifi i bardzo dobrze znam każdą serię bowersa. 

Obstawiałem, że jesteś z wioski zabitej dechami, choć wielu miastowych też z wioch przyjechało.

Do wiosek nic nie mam. Natomiast mam wiele do "wioskowego" stylu i treści wypowiedzi.

Godzinę temu, NRK napisał:

To chyba jeszcze nie słyszałeś dobrych kolumn. No, ale życie jeszcze przed tobą.

Tutaj było już wielu takich, co tak pisało. Do dzisiaj ich trampki wiszą w komisie i nie mogą się sprzedać.

Kończ Waść, wstydu oszczędź. Zmień ton, albo perfumy na łagodniejsze. Szanuj swojego rozmówcę, to i sam będziesz szanowany.

5 minut temu, NRK napisał:

Pokaż. 😉 I wzmacniacz do niego. I źródło.

Miłego dnia Wam wszystkim życzę.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

13 minut temu, Yankes napisał:

Ale jak samoocena poszybować mogła w kosmos?🙃

Forumowy bidny filozof analityk, który jest w stanie ocenić motywacje kupna za 30 koła.

6 minut temu, NRK napisał:

A czemuż to kolega ma inne, a nie te najlepsze na świecie Ellipticory? Przecież na tych posiadanych nie da się słuchać.

4 minuty temu, kangie napisał:

Posłuchaj kiedyś u kogoś w domu.

Słuchałem nie raz i nie dwa. Sam miałem i mam nadal kolumny tej firmy. Poprostu doszedłem do wniosku, że można wydać kasę i mieć o wiele lepsze granie. A chyba o to tu chodzi, nieprawda?

3 minuty temu, MarkM napisał:

najlepsze na świecie Ellipticory?

A kto powiedział, że moje inne to nie Ellipticory. 😀

6 minut temu, NRK napisał:

Słuchałem nie raz i nie dwa. Sam miałem i mam nadal kolumny tej firmy. Poprostu doszedłem do wniosku, że można wydać kasę i mieć o wiele lepsze granie. A chyba o to tu chodzi, nieprawda?

A kto powiedział, że moje inne to nie Ellipticory. 😀

Może jakieś fotki kolumn i wzmacniacza, który posiadasz?  Plisss.

Godzinę temu, xajas napisał:

Podlaczyc PC, Mac, iPad, iPhone,…

Ukryta Zawartość

Dzięki już rozwiązałem problem z pomocą kolegów - Bluesond Node N130. To tak na początek, aż odnowie budżet na lepszy Dac. Sam Bluesond pewnie zostanie bo obsługa go mi bardzo pasuje 👌

10 minut temu, micmus napisał:

iPhone,… emoji106.png

To mnie jeszcze zaciekawiło. Podłączę po kablu bezpośrednio IPhone ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też tak macie, że jak Diana Krall na głośnikach to jest taka euforia dźwiękowa, że aż białe króliczki widzicie 🐇 😁 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, MarkM napisał:

Zaproponuj bida kolumny, które będą tanie i z dźwiękiem, który dosięgnie kosmosu

Creative t4400 mój typ... biją wszystko co w high-endzie 

36 minut temu, Piniu2906 napisał:

Creative t4400 mój typ... biją wszystko co w high-endzie 

Z tym Creative to pewnie żart, ale z kolei u mnie cała rodzina używa słuchawki Creative Aurvala Live, już były trzy egzemplarze kupione. Mało tego, wszyscy je chwalą jak mało co 🙂 

Tak jeszcze nawiązując do wątku głównego, to pisanie takich kategorycznych stwierdzeń w audio jest wyjątkowo niebezpieczne. W ocenę brzmienia wchodzi tak dużo zmiennych, że niepewność co do wyciągnięcia jednoznacznych, skategoryzowanych ocen jest ogromna.

Możliwą do zmierzenia miarą w audio jest ilość czasu poświęconego na słuchanie muzyki w jednym ciągu. Jeśli ktoś jest w stanie słuchać muzyki i być zadowolonym przez 2-3 godziny to znaczy, że ma dobre brzmienie (celowo piszę brzmienie, nie sprzęt).

• Pokaż nowe odpowiedzi