Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyślę o tym. Teraz mam to zrobione z tego samego przewodu co do kolumn czyli Chord. Z tym, że go nie przecinałem - zworki są z jednego kawałka głównego kabla. 

W Unico Due, to będziesz chyba musiał dać podwójne okablowanie. Tam nie masz żadnego przełącznika „speaker A, B, A+B”. Terminale głośnikowe są podwójne.

17 minut temu, robo27 napisał:

W Unico Due, to będziesz chyba musiał dać podwójne okablowanie. Tam nie masz żadnego przełącznika „speaker A, B, A+B”. Terminale głośnikowe są podwójne.

Myślę, że nie i zadziała standardowo na tym okablowaniu 😉

Zadziała na pewno, tylko podejście Unisona jest dziwne. Nie ma z ich strony nigdzie żadnej informacji w jakim celu umieścili podwójne terminale. Czy to jest  bi-wiring, czy te gniazda są zmostkowane. Jak są zmostkowane to po co są? Może jak to u Włochów chodzi o design🙂 żeby było symetrycznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez robo27
Dodana treść

Pięknie się prezentuje kolor Mocha w tym oświetleniu 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

14 godzin temu, micmus napisał:

🙂

Ukryta Zawartość

IMG_6336.jpeg

Też mi się podoba 🙂

Godzinę temu, robo27 napisał:

Może jak to u Włochów chodzi o design🙂 żeby było symetrycznie.

Haha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
5 godzin temu, robo27 napisał:

Czy to jest  bi-wiring, czy te gniazda są zmostkowane.

Są zmostkowane czyli taki mały bez sens heh Ale nawet jak w większości innych są przełączane A i B to samo bo tam również są zasilane z jednej końcówki w 95 procentach wzmacniaczy, a w tej cenie to w 99,7 %  

No chyba, że ktoś ma takie Nady jak ja jeszcze mam wówczas można zrobić Bi Amp pełną gębą 😁

Edytowane przez micmus

Czyli to już drugie dziwne rozwiązanie. Pierwsze to wyjście RCA USB out. Nie mam pojęcia czemu to ma służyć i jak praktycznie zastosować. 

A kto zrozumie Włochów. Dizajn mają zawsze rewelacyjny, a rozwiązania techniczna conajmniej dziwne. Przynajmniej w maszynach przemysłowych 😉

Jeżeli chodzi o dźwięk, jestem z niego bardzo zadowolony. Po wymianie lamp na Elektroharmonix niczego mi nie brakuje, na dzień dzisiejszy oczywiście 🙂

5 godzin temu, robo27 napisał:

Jeżeli chodzi o dźwięk, jestem z niego bardzo zadowolony. Po wymianie lamp na Elektroharmonix niczego mi nie brakuje, na dzień dzisiejszy oczywiście 🙂

Rozumiem, że też masz Unison Due ? Mocy mu nie brakuje - tego się tylko najbardziej obawiam. 

Edytowane przez micmus

W moim zestawieniu, czyli z KEF R3 meta, jest aż nadto. Tylko ja mam pokój 18 m2, nie przekroczyłem jeszcze skali powyżej 4.0, daje to około 80 decybeli. Max to 9.9 ale to może Ty to przetestujesz😁. Ja mieszkam w tzw bloku i zależy mi na dobrych relacjach z sąsiadami😁

Dzięki. Dobrze poznać opinie realnego użytkownika 🙂

Cyknij fotkę bo mój jeszcze nie dotarł 😉

Edytowane przez micmus

Jutro ma być ładna słoneczna pogoda to trzymam za słowo 😁

Z czym porównywałeś przed zakupem ? Mnie kupiła barwa i to że wcale nie gra jak stereotypowa lampa. 

Edytowane przez micmus

Zakup Unisona to był przypadek. Byłem na odsłuchu w TopHiFi Hegla H190, po 10 min byłem zmęczony tym dźwiękiem. Góra świdrowała mi uszy i wtedy miły Pan podłączył  do B&W 705 s3 Coplanda CSA 150. Zakochałem się w tym dźwięku od pierwszych taktów. Niestety cena dla mnie była zaporowa, ale dzięki temu zainteresowałem się hybrydą. I tak wybór padł na Unisona Due. W pierwszych odsłuchach z Kefami brakowało mi trochę detalu i ogólnie ciut za mało góry, ale zmiana lamp na Electro-Harmonix Gold załatwiła sprawę. Na chwilę obecną jak pisałem wcześniej jestem bardzo zadowolony i tego również Tobie życzę🙂

12 godzin temu, robo27 napisał:

Byłem na odsłuchu w TopHiFi Hegla H190

Bardzo nie lubię dźwięku Hegla z Bowersami. Za to z Elacami wybrałbym Hegla - bardzo fajnie to razem gra. 

15 godzin temu, robo27 napisał:

Ok, to może jutro, przy dziennym świetle 🙂

Potwierdzam światło dobre 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie jest zbyt audiofilsko, nie mam dedykowanej szafki. Wszystko stoi w pokoju dziennym i trzeba to jakoś pogodzić. Za transport służy mi bezgłośny pecet z Daphile i izolacją galwaniczną. Do Tidala używam Wiima po coaxialu. 

Ukryta Zawartość

2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

maksymalny odczyt temperatury na PC to 46 stopni. Wzmacniacz spokojnie mogę dotykać dłonią(górną pokrywę). 

Edytowane przez robo27

Spoko tam masz - mnie się podoba. Ja też jakoś specjalnie się nie przejmuję mocnym odstawianiem sprzętu i nigdy się nic złego nie dzieje. Na moje oko masz sporo luzu wokół wzmacniacza. A w razie czego ma on zabezpieczenia jakby się miał przegrzać. 

Poko co moim najbardziej grzejącym się wzmacniaczem ze wszystkich jakie miałem jest … Nad C368. A niby klasa D miała się nie grzać. Jak pogram głośniej to on nie jest lekko letni, a wyraźnie mocno ciepły  

Piękna bestia z tego wzmacniacza - też chciałbym taki mieć 😉

Edytowane przez micmus
5 minut temu, J4Z napisał:

A miejsce choćby z boku tv jest, żeby nie zasłaniać. 

Też o tym myślałem, ale pojawiają się problemy logistyczne z kablami itd..  aktualnie 38 stopni po 5 min. grania

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, robo27 napisał:

U mnie jest zbyt audiofilsko

Miało być  "nie jest" 

Apropos temperatury, po 4h słuchania na PC jest 40 stopni, więc chyba nie jest źle. Wzmacniacz ciepły, ale na pewno nie jest gorący.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 21.07.2024 o 17:44, robo27 napisał:

Wzmacniacz ciepły, ale na pewno nie jest gorący.

Myślę, że jak przy obecnych temperaturach zewnętrznych masz takie temperatury audio to nie masz się czym przejmować. 

Jutro już wtorek - doczekam się i ja mojego Unisona 🙂 Ale pracy mam tak dużo, że pewnie dopiero w weekend go podłączę. 

To teraz mogę sprzedać moje NAD y - kto chętny ? 😉

Edytowane przez micmus
12 godzin temu, micmus napisał:

Jutro już wtorek - doczekam się i ja mojego Unisona 🙂 Ale pracy mam tak dużo, że pewnie dopiero w weekend go podłączę. 

Pamiętaj, że tam są 2 lampy w sekcji przedwzmacniacza. Musi trochę pograć, aby oddać pełne brzmienie :-)

Dzięki koledzy - tak zrobię. Paczka w drodze - jutro kurier 🚚 przywiezie 🙂

Wystarczy jak mu podam sygnał na cinche z Node i tak zostawię włączonego do weekendu. Czy musi być obciążony kolumnami ?

Podłączyć w pełni nie będę miał czasu - a nie lubię zajmować się takimi rzeczami jak nie mam spokoju, a teraz muszę gonić w pracy do weekendu. 

Edytowane przez micmus
  • Pokaż nowe odpowiedzi