Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, micmus napisał:

Ale z podłączonymi kolumnami czy może być bez ? 😉

Z podłączonymi. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

57 minut temu, micmus napisał:

To podłączę warsztatowe kolumny i niech gra 😁 A w weekend zacznę słuchać na Bowersach. 

Tak sobie myślę, że zrobię fotę i wyśle do Włoch do Unisona w jakich miejscach i z czym grają ich wzmacniacze. Porozrzucam jeszcze dookoła jakieś narzędzia dla klimatu 😁

Godzinę temu, micmus napisał:

To podłączę warsztatowe kolumny i niech gra

Musisz od razu docelowy zestaw, jak podłączysz do warsztatowych a potem do Bowersów to je zepsujesz. Można też farelkę postawić obok żeby przyspieszyć proces o jakieś 21.37%

A tak poważnie to niech sobie coś w tle gra przez ten czas i zawsze jest jakaś szansa, że go trochę wygrzejesz 🙂

W dniu 18.07.2024 o 11:50, J4Z napisał:

E tam, ja non stop biorę w ciemno używki. Posłucham bez presji czasu i sprzedaje. 

Też tak robiłem przez sporą część czasu. 

To jest bardzo dobry sposób żeby sprawdzić system u siebie w domu nacieszyć się nim dłużej niż tylko okres wypożyczenia czy też okres możliwości zwrotu wyrobić sobie naprawdę prawdziwą opinię o danym sprzęcie.

20 godzin temu, J4Z napisał:

Podobno też kolumny, wzmak, nawet przewody, muszą się ze sobą przegryźć. 😏

O kurcze to już wyższy level odemnie.

Prędzej szedł bym w to że to odbiorca się układa do takiego sprzętu.

To podłączę warsztatowe kolumny i niech gra A w weekend zacznę słuchać na Bowersach. 
Patrz bo warsztatowe lepiej zagrają od Bowersow ;p

Wysłane z mojego Pixel 8 przy użyciu Tapatalka

Ależ to ładne i solidne !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_6504.jpeg

IMG_6502.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No dobra podłączyłem i …

I nic. Cisza w głośnikach. Co robię źle ? 😁

Niby prosta konstrukcja podłączyłem do prądu, podpiąłem przewody od kolumn podałem sygnał na 3 różne sposoby z CD, z Node po analogu i z nose po USB do Dac w Unison. Za każdym razem nie usłyszałem nic ?

Tak podświetlone na zielono, myte wyłączone. Po załączeniu po 40 sekundach słychać takie ciche pyknięcie w kolumnach. Słychać w kolumnach bardzo cichy szum jak się ucho dołoży. Ale muzyki brak. On ma tam jakąś ukrytą funcie którą trzeba aktywować/ dezaktywować ?

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Też tak robiłem przez sporą część czasu. 

To jest bardzo dobry sposób żeby sprawdzić system u siebie w domu nacieszyć się nim dłużej niż tylko okres wypożyczenia czy też okres możliwości zwrotu wyrobić sobie naprawdę prawdziwą opinię o danym sprzęcie.

O kurcze to już wyższy level odemnie.

Prędzej szedł bym w to że to odbiorca się układa do takiego sprzętu.

Z nowym sprzętem  to chyba nie odbiorca się układa do niego.U mnie gdy zmieniłem Arcama na wzmaka plus streamer i całkiem nowe przewody zasilające i łączące oba klocki to codziennie przez 5 dni było słychać zmiany na plus, po tygodniu już żadnych zmian nie było.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

1 minutę temu, micmus napisał:

U mnie jeszcze lepiej bo nic nie słychać absolutnie 🤣

Spokojnie "to tylko awaria!"Żartuję oczywiście, zaraz pewnie wszystko będzie ok.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Podłącz cd player do wejścia CD bo tu nie ma żadnych kombinacji z ustawieniami. Przełącz na CD w Duo i musi działać, jak nie to uszkodzony. Ma się świecić tylko jedna dioda i wskaźnik wzmocnienia. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez robo27

robo27 dzieki za podpowiedzi i chęci. 

To było właśnie pierwsze co zrobiłem jak mi nie zadziałał. Podłączyłem zwykły player CD pod wejścia CD i nic. Chyba coś będzie trafiony. 

Jak wywieram wejścia lewym pokrętłem co jakiś czas zapala się jednocześnie phono i aux dwie diody na raz. Po chwili gasną i znowu. To chyba nie powinno tak być ?

Jak nie rozwiążesz problemu, to ja na Twoim miejscu na żaden serwis bym się nie godził - zwrot i tyle. Chyba, że już w tej cenie nie dostaniesz nigdzie - wtedy bym się zastanowił. ...ale to ja. 

.

Tu widać aux i phono jednocześnie Aux chwilowo gaśnie zaraz się zapala i tak nieregularnie mruga.

Mialem też tak jak Ty pokazujesz samo CD i wzmocnienie i nadal nie grał. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Heh wiele razy już to słyszałem w różnych sferach życia 😁 No ale zdjęcia ładne zrobiłem po dostawie tak jak obiecałem pokazałem co kupiłem 😉 Co ja moge, że nie gra 🙃

Zawsze mogło coś w transporcie "gruchnąć". Zobaczymy jak w takiej sytuacji zadziała serwis/sprzedawca. Ale jestem dobrej myśli. Tu nie ma złej woli - zwykły pech.

Cytując z filmu o Griswoldach - "nawet niezapalony ładnie wygląda"

A jak gra tak jak wygląda to będzie ekstra ... kiedyś ... w krótce ... jak go uruchomię

Dobra to na pewno uszkodzenie raczej:

- jak nim delikatnie poruszam to diody zapalają się różnie, typu zmienia się na aux lub na phono lub zapal kilka diod

- jak go wezmę do ręki coś ewidentnie w nim stuka (chyba, że to obudowa górna. Czuć jakby coś bardzo ciężkiego się delikatnie w nim ruszało. Robo27 czy Twój wydaje dźwięki obudowy jak nim ruszasz ?

- karton idealny bez uszkodzeń, nawet folia strecz na kartonie nie naruszona

Edytowane przez micmus
  • Pokaż nowe odpowiedzi