Skocz do zawartości
IGNORED

Co do Altusów 200??Yamaha czy pioneer??

jarek_1987

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

sq8ju a ty jak dlugo jestes na tym forum ze wydajesz takie opinie?????? dyskoteki gralem jak ty byles w powijakach wiec oszczedz sobie - pogadamy jak ci zabki zejda i mleczko wyschnie pod nosem...

jarek_1987 -> uzmyslow sobie wreszcie jedna rzecz: altus ma slaby bas ogolnie, a niskiego basu nie ma WOGOLE. I niech ci nie dziala na wyobraznie ta srednica membrany, bo jest wiele mniejszych glosnikow ktore potrafia zejsc z basem nisko, ale altusy NIE potrafia. Jezeli ktos twierdzi, ze altus ma duzo basu, to chyba w zyciu basu nie slyszal.

W takim pomieszczeniu i do takiej muzyki dobrym rozwiazaniem bylaby kombinacja monitorki + sub. Ale na poczatku mozna sprobowac same monitorki - np. to co radzi zyzio i zobaczyc co z tego wyjdzie. Wbrew pozorom moze sie okazac, ze suba wcale nie bedzie trzeba, a o "basie" z altusa szybciutko zapomnisz.

Pamietaj, ze rozmiar NIE ZAWSZE ma znaczenie, a juz w szczegolnosci w audio ;)

==>jarek_1987

Tu masz coś, co zmiecie każde Altusy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Roge ma rację, Cervin Vega to amerykańska legenda - doskonale nada się do techno i zagra o niebo lepiej od Altusów, poza tym mają fajne hasło reklamowe:

"Słuchałem mojej żony, teraz słucham kolumn Cervin Vega" :-)

Cervin Vegę pewnie zreperowałby Ci McGyver + od razu tuning ;) - mamy tu specjalisów na forum, więc nie przejmowałbym się tym. faktem jest jednak, ze paradigmy są pewniejsze jeśli chodzi o ich sprawność, te CV swoje latka mają....

Fachowcy od siedmiu boleści wypowiadają się na temat kolumn i myślą że wszystko co zagraniczne jest lepsze bo tak w gazetach piszą a jak w którymś z wątków proponowałem odsłuchy za kotarą odsłuchową i twierdziłem że nikt z forumowiczów nie odgadnie co gra a tym bardziej nie odróżni swojego zestawu od zwykłej wieży to jakoś nie było chętnych.

Jeszcze odnośnie kolumn. Porozmawiajcie z kimś kto pracował w polskich zakładach produkujących kolumny i był w dziale testów i porównań (ja rozmawiałem z dwoma pracownikami) i każdy mówił że na odsłuchach za kotarą delegacje z różnych zakładów zagranicznych którzy przyjeżdżali do nas, jako na lepiej brzmiące i bardziej im się podobające dźwiękowo wskazywali na kolumny polskie. Po odsłonie kotary byli zszokowani że nie wybrali swoich marek bądź innych zagranicznych producentów, nie mogli uwierzyć że polskie może być dobre.

>wzmachol

o znawco brzmienia i patrioto - prosze wytlumacz wszytskim dlaczego skoro tonsil robi takie wspaniale glosniki TY sam sluchasz jakiegos amerykanskiego badziewia robinoego w chinach, hm?? Chyba nie powiesz ze nie stac cie na te super altusy? ;PPP

Mam Kody pnieważ dostałem je zamiast pieniędzy które mi był ktoś winien, poprostu mu je zarekwirowałem, a pozatym jedyne kolumny które mi sie podobają czyli altusy są za duże do mojego pokoju 8m2. Ale nie długo je będę miał bo zmieniam mieszkanie.

wzmachol

A kto powiedział, ze w Polsce nie robi sie fajnych kolumn?? Własnie w tej chwili we Wrocławiu w DELTA STUDIO jest mnóstwo patriotów z tego forum, którzy delektują sie brzmieniem polskich monitorów :-) Nie wiem czy zauważyłeś wzmachol taki wątek "polskie monitory" No niestety wzmachol te kolumny nie sa zbudowane na polskich przetwornikach, ale pewno dlatego, ze ta cała banda głuchych ludzi nigdy nie slyszała polskich przetworników :-)

Co do budowu na obcych podzespołach to pokażcie mi firmę która ma wszystko swoje i na dodatek nie produkowane w cinach czy na tajwanie. Poza tym wszyscy wiemy ile polska może przeznaczyć na nowe technologie. Jednak fachowców mamy dobrych tyle że oni pracują za granicą więc poczęści tego co słuchamy też ma w sobie coś z dobrej polski.

>wzmachol

Tobie sie podoba, a innym nie - o gustach nie bedziemy tutaj dyskutowac, bo to zupelnie inny temat. Jakkolwiek upodobania masz dosc dziwne. Natomiast co do proponowanego zakladu, to nie zabardzo rozumiem, co masz na mysli mowiac o "zgadywaniu kolumn zza kotary" czyzbys sugerowal, ze wszytskie kolumny graja tak samo i nie mozna ich odroznic w slepym tescie?? Doprawdy niezwykla to mysl - moze zalozysz w zwiazku z tym watek "kolumnowa masoneria - czy swiatowy spisek pogrzebał tonsila?" ;P

=> wzmachol

"Co do budowu na obcych podzespołach to pokażcie mi firmę która ma wszystko swoje i na dodatek nie produkowane w cinach czy na tajwanie" - proszę bardzo - Paradigm - wszystko od a do z - made in Canada - własne obudowy, kable, elementy zwrotnicy, przetworniki, fabryka - wszystko :-)

A co do odsłuchu zza kotary - to nawet jak Altusiki rąbią 3 bloki dalej bez trudu je rozpoznam ;-)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.