Skocz do zawartości
IGNORED

Avance czy B@W

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Prosiłbym o poradę w sprawie wyboru kolumn zastanawiam się co wybrać Avance 509 mkII czy B$W 604 S3 ,cena nie gra tu roli wiem ,że B$W są droższe (mam możliwość zakupu za 3800 zł)ale chodzi mi o jakość dźwięku .Preferuje muzykę ostrą ,pomieszczenie mam o powierzchni 30 metrów kwadrat.lubię dużo i ostrych wysokich tonów oraz miękki i przyjemny bas.Sprzęt posiadam średniej klasy tj.amplituner Yamaha 730.odwarzacz DVD Yamaha 510,posiadam kable głośnikowe Sonic Link AST 200 *2(bi -wire)- na razie korzystam z Altusów 300 ale mnie już męczą,odtwarzacz z amplitunerem mam podłączony kablem cyfrowym Profigold 4000 - do DVD a muzykę słucham w stereo poprzez kable sygnałowe (samoróbki) - kupiłem od zapalonego audiofila ,który je sam robi,dałem za parę 140 zł a brzmienie mają porównywalne do tych z przedziału 800 - 1000 zł,kolumny będą mi też służyć jako przody do kina domowego,czekam na podpowiedzi .Pozdrawiam !!!

https://www.audiostereo.pl/topic/1606-avance-czy-bw/

ja słuchałem avance z yamahą 430 i basu nie stwierdziłem. b&w - super. szczególnie nowe, tylko one mają raczej twardy bas (choć słuchałem ich tylko w sklepie, w domu po jakims czasie może być inaczej). ja mam stare s1 i tam bas jest dość miękki. poza tym z opinii wyczytanych na sieci, nikt nie poleca 604 zamiast 603 tłumacząc to zbyt małą różnicą. co do góry, powinieneś być zachwycony.

jeszcze jedno - ja też mam amp+dvd yamahy i muzyka jakoś lepiej chodzi po połączeniu cyfrowym niż analogowym. w audioklanie tłumaczono mi, że to dlatego, iż amplituner ma lepsze przetworniki niż dvd. podłączałem audioquest copperhead i nie stwierdziłem żadnej różnicy między nim a zwykłym fabrycznym chinchem.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

https://www.audiostereo.pl/topic/1606-avance-czy-bw/#findComment-18377

Witam.

Ja mam 603s3 i muszę powiedzieć, że jest sprzęt potrafiący zagrać niezwykle dynamicznie, a 604... nie słuchałem, ale sądząc po ilości głośników i ich wielkości może z tych skrzyń popłynąć niezły kawałek dżwieku.

https://www.audiostereo.pl/topic/1606-avance-czy-bw/#findComment-18413

rozważasz zakup kolumn za 2000 i za 4000 pln. To raczej źle postawione pytanie. Jak masz do wydania 3800 to BW możesz porównać z czymś innym niż z omegami 509.

Jak lubisz efektowne rozjaśnione brzmienie to BW będą super. w tej cenie dostaniesz nowe od gości z allegro monitory bw cdm1nt - moze też sobie sprawdź - powinno być lepsze stereo, niestety mniejszy bas, ale znacznie kulturalniejsze i lepiej poukładane brzmienie. Chyba, że musisz mieć w domu GŁOŚNO - to wtedy podłogówki muszą być do tych twoich 30m...

za 4k to powinieneś jeszcze sprawdzić Phonary P20s - powinieneś dać sobie na nich czadu a moim zdaniem zyskasz na naturalnośći w stosunku do BW.

Muszę przyznać, że mam zupełnie odmienne oczekiwania niż Ty od kolumn. Radzę ci posłuchać czegoś, co nie będzie miało mocno wyeksponowanej góry i przełomu srednicy i góry. Takie brzmienie - sam mówisz - może męczyć, szczególnie jak się słucha długo, głośno i rockowo czy elektrycznie. Pamiętaj też, że w salonie gdzie będziesz słuchać akustyka i wytłumienie będzie pewnie lepsze niż u Ciebie w domu. Jeżeli możesz to wypożycz sobie sprzęt na 3-4 dni do domu i posłuchaj u siebie.

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/1606-avance-czy-bw/#findComment-18434

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.