Skocz do zawartości
IGNORED

China-hifi-audio.com - Czy ktoś kupował tam coś wiekszego ostatnio?

Rekomendowane odpowiedzi

Z produktów które mnie zainteresowały to np. Willsenton R8.

Wzmacniacz bardzo chwalony na YT. Cena wyraźnie tańsza niż na Amazonie czy Ali i aż dwa razy mniej niż w jednym z polskich sklepów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzedawca zapewnia że bierze na siebie wszystkie opłaty celne do wybranych krajów w tym też do PL.

Czy aby napewno? 🤔

Sklep istnieje długo a na anglojęzycznych forach opinie są różne i często skrajne.

Ukryta Zawartość

Ja bym nie ryzykował z china... Niemniej jak to mówią kto nie ryzykuje nie pije szampana. Skoro u nas tak drogo poszedłbym w opcję pośrednią czyli amazona. Z pewnością szybszy i mniej kłopotliwy zwrot w razie ,,w" niż odsyłka do Chin.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

1 minutę temu, cortes napisał:

Ja bym nie ryzykował z china... Niemniej jak to mówią kto nie ryzykuje nie pije szampana. Skoro u nas tak drogo poszedłbym w opcję pośrednią czyli amazona. Z pewnością szybszy i mniej kłopotliwy zwrot w razie ,,w" niż odsyłka do Chin.

Na amazonie niektóre osoby mieszkające w UE twierdzą że bywa że dowalają im cło za droższe  rzeczy z chin, choć teoretycznie nie powinni i tu cena robi się już mało korzystna.

za 5-6k kupisz używany wzmak od uznanego producenta, ja bym się nie bawił w sprowadzanie chinczyka

tym bardziej, że musisz doliczyć jeszcze wymianę lamp, te chińskie to raczej od razu do wymiany

1 godzinę temu, termit napisał:

Na amazonie niektóre osoby mieszkające w UE twierdzą że bywa że dowalają im cło za droższe  rzeczy z chin, choć teoretycznie nie powinni i tu cena robi się już mało korzystna.

Jeżeli jest jak mówisz to zrobiłbym jak sugerował @krolewicz i poszedł w używkę z uznanych firm chińskich np. Line Magnetic, Cayin...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

10 godzin temu, cortes napisał:

Jeżeli jest jak mówisz to zrobiłbym jak sugerował @krolewicz i poszedł w używkę z uznanych firm chińskich np. Line Magnetic, Cayin...

Narazie mam inny chiński lampowiec. Docelowo pewnie zmienię w ciągu roku na coś lepszego.

8 godzin temu, Wito76 napisał:

Z tego co widzę to "sold out" ten wzmacniacz.

Przez chwile tak było Dziś niby znowu są 3 dostępne. Ten sklep mnie po prostu zastanawia bo ma dobre ceny. Na tym forum było coś o nim z 2015, na zachodnich forach nikt nie pisze że został bez pieniędzy ani sprzętu ale niektóre osoby miały rożne  historie z komunikacją czy poślizgami.

Na ten konkretny model np. był bardzo duży popyt dwa lata temu i producent podobno nie wyrabiał przez kilka miesięcy, dlatego pytam czy ktoś z forum cokolwiek tam kupował ostatnio.

Kupuj śmiało. Korzystałem. Brak jakichkolwiek kłopotów. Jak zapytają Ciebie na ile zadeklarowac przesyłkę, zadeklaruj na kwotę ok 100usd, żeby coś tam zapłacić.. Nikt w taki sprzęt za 10usd czy też gift nie uwierzy.

Edytowane przez czuguri

W styczniu 2022 kupiłem na ich stronie Reisong BoyuuRange A50 MKIII 300B.

Tak jak zadeklarowano na stronie, sprzęt dotarł w przeciągu dwóch tygodni, a koszty opłat celnych zostały pokryte przez sklep i nie zapłaciłem żadnych dodatkowych opłat.

Łącznie wyszło 789 EUR, z czego 270 to przesyłka, i w tej kwocie wzmacniacz jest perełką.

Gra on bajecznie z wysokoskutecznymi zespołami głośnikowymi Audio Note AN/E, ale gdybym miał bardziej prądożerne głośniki, to poszedłbym właśnie w Willsentona R8.

2 godziny temu, czuguri napisał:

Kupuj śmiało. Korzystałem. Brak jakichkolwiek kłopotów. Jak zapytają Ciebie na ile zadeklarowac przesyłkę, zadeklaruj na kwotę ok 100usd, żeby coś tam zapłacić.. Nikt w taki sprzęt za 10usd czy też gift nie uwierzy.

37 minut temu, _Don_Vito_ napisał:

W styczniu 2022 kupiłem na ich stronie Reisong BoyuuRange A50 MKIII 300B.

Tak jak zadeklarowano na stronie, sprzęt dotarł w przeciągu dwóch tygodni, a koszty opłat celnych zostały pokryte przez sklep i nie zapłaciłem żadnych dodatkowych opłat.

Łącznie wyszło 789 EUR, z czego 270 to przesyłka, i w tej kwocie wzmacniacz jest perełką.

Gra on bajecznie z wysokoskutecznymi zespołami głośnikowymi Audio Note AN/E, ale gdybym miał bardziej prądożerne głośniki, to poszedłbym właśnie w Willsentona R8.

Dzięki za odpowiedzi, poczekam na mego Yaqina jak wróci z serwisu i posiedzę z nim trochę i może kupie z tej strony.

Euro i dolar są teraz w lokalnym dołku względem złotego przed kolejnym umocnieniem więc to może dobry okres żeby pociągnąć za spust.

• 3 tygodnie później...
W dniu 2.01.2023 o 13:53, czuguri napisał:

Ukryta Zawartość

Kupowałem,wszystko ok

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• 11 miesięcy później...

@termit kupowałeś może u tego Chińczyka?

oraz

W dniu 2.01.2023 o 13:53, czuguri napisał:

pozostale sprawdzone źródła

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy tu też transakcje bez dodatkowych kosztów?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 1.01.2023 o 19:16, termit napisał:

Edytowane przez Mariusz03
  • 1 miesiąc później...

Ile kosztuje wysyłka wzmacniacza z China-Hifi? Wrzucając do koszyka nie podpowiada sie oczywiście koszt wysyłki, trzeba mieć tam założone konto, a tego nie mam i na razie nie chcę jeszcze tego robić. Wciąż jest tak, że sklep bierze na siebie wszystkie opłaty?

Ktoś ostatnio kupował coś w tym sklepie?

Tego nie wiem zależy jaki ciezki jest sprzet.

Przy wzmaku była taka opcja, wysylki bez cła,vat. Mieli magazyn w Europie chyba Holandii.  Kilku chlopakow tak kupiło. Jak chesz się dokładnie dowiedziec się to założyć sobie konto. Wyślij pytanie i Chinczyk na pewno odpowie. 

Edytowane przez Mariusz03
  • 8 miesięcy później...

Cześć wszystkim. Nie mam (jeszcze) dużego doświadczenia. Kupiłem avm 30.3 i Fabery VIII. Odsłuchałem sporo sprzętu i ten set przypadł mi do gustu najbardziej. No ale nie byłbym bym sobą gdybym to tak zostawił i stwierdziłem że zamawiam willsenton r800i 845 no i to wprowadziło inny wymiar w muzykę. Coś niesamowitego. Scena, szczegółowość... Polecam