Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do +- 7000zł

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Moim zdaniem tak. Ja go lubię.

Każdy Cyrus wygląda jak kosmita. Albo go lubisz albo nie.

Ja wolę atolla w brzmieniu mimo jego wad. Ale w niektórych systemach łagodność musicala może być porządną.

Evo 150 faktycznie też ciekawy.

Piotrek 

Czytałem, ze evo 150

ma problemy z wyświetlaczem oraz sam się potrafi resetować. . . Trochę dziwne jak za taka kasę. 
mialem atoll in100, w sumie fajny dźwięk, oczywiście dla mnie 

Obecnie na olx jest kilka ofert exposure. To dobre połączenie z AP. Zyskasz dynamikę, power i scenę stereo jakich mało.

Warto rozważyć. To solidne i mocne wzmacniacze. Oczywiście minimum to 2010.

Natomiast co do Hegla, to miałem u siebie na testach H95. Nie ma startu do Exposure moim zdaniem i to w każdym aspekcie.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, slyszecisze napisał:

Obecnie na olx jest kilka ofert exposure. To dobre połączenie z AP. Zyskasz dynamikę, power i scenę stereo jakich mało.

Warto rozważyć. To solidne i mocne wzmacniacze. Oczywiście minimum to 2010.

Natomiast co do Hegla, to miałem u siebie na testach H95. Nie ma startu do Exposure moim zdaniem i to w każdym aspekcie.

Bardzo ciekawa i oryginalna recenzje napisales o integrze expo👍 Podpisuje sie pod tym w 100%, dodam tylko, ze koncowka mocy dodaje jeszcze wiecej energii i wypelnienia. Expo z odpowiednimi kolumnami i ogolnie w dobranym i dopracowanym systemie moze zagrac imponujaco i zjawiskowo, moze rowniez byc rozczarowaniem w przypadkowym, niepasujacym towarzystwie. To sa klocki dla osob raczej swiadomych w dokonywanym wyborze.😉

Co do recenzji, ciesze sie, że Ci sie spodobała moja narracja. Piszę od serca i to co słyszę, a jak wiadomo @slyszecisze.

Pozdrawiam serdecznie.

Potwierdzam, głos na exposure. Sam mam w zestawie z audio physic (Yara 2 superior). Przy dobrej realizacji płyty, nagrania super. Dźwięk żywy,detaliczny..

Tytułem uzupełnienia dodam, że wyczytałem gdzieś że z tymi AP 8 dobrze również współpracuje Haiku Bright MK5.

Akurat mam takiego Brighta ale z AP Yara Classic. Uważam, że dźwiękowo to udane połączenie, a nawet bardzo.

Natomiast poziom ekspresji jednak inny niż w Exposure. To spokojniejsze, bardziej relaksujące granie, aczkolwiek bardzo przyjemne w odbiorze.

3 godziny temu, quatross napisał:

Stawiam na IN200 dla Ciebie a nie jakieś cyrusy i exposure"y czy regi 😉

Niech posłucha IN 200. Obstawiam, że go nie kupi 👍

12 godzin temu, mdavis napisał:

Obstawiam, że go nie kupi

Cyrusa i rega"i również...

A exposure to ogólnie rzepolenie (pisk, trzask i łoskot) 🤣

23 godziny temu, slyszecisze napisał:

Haiku Bright MK5

I to jest myśl ! Do muzyki założyciela wątku 😉

11 minut temu, quatross napisał:

Cyrusa i rega"i również...

A exposure to ogólnie rzepolenie (pisk, trzask i łoskot) 🤣

No właśnie, ile osób tyle opini 🙈

Chociaż BRIGHT MK5 gra potężnie to MK4 muzykalniejszy raczej.

Na mnie MK5 zrobił szybciej efekt wow.

Zależy jaka muzyka, jak melodyczna to MK4, w reszcie klimatów bardziej się sprawdzi MK5 (jak linie basu...) .

A jakby doskładać to najlepiej się sprawdzi SV-228 (Nie mówiąc o zmianie kolumn w przyszłości na PYLON DIAMOND) .

11 godzin temu, quatross napisał:

Zależy jaka muzyka, jak melodyczna to MK4, w reszcie klimatów bardziej się sprawdzi MK5 (jak linie basu...) .

A jakby doskładać to najlepiej się sprawdzi SV-228 (Nie mówiąc o zmianie kolumn w przyszłości na PYLON DIAMOND) .

Okej, a wiecie czy sv 228 sterowany z pilota ? W sensie wyłączanie ? Słuchał ktoś tego 228? 

11 godzin temu, quatross napisał:

Okej, a wiecie czy sv 228 sterowany z pilota ? W sensie wyłączanie ? Słuchał ktoś tego 228? Porównywał ktoś 237mk kontra 228 ? 

W dniu 7.01.2023 o 09:29, Kaktus33 napisał:

Czytałem, ze evo 150

ma problemy z wyświetlaczem oraz sam się potrafi resetować. . . Trochę dziwne jak za taka kasę. 
mialem atoll in100, w sumie fajny dźwięk, oczywiście dla mnie 

To było podobno w tych pierwszych wersjach urządzenia.

Do tego urządzenia wyszła już któraś z kolei aktualizacja i z tego co czytałem to już jest wszystko w porządku.

Nie takie cyrki są obecnie z urządzeniami audio.

18 godzin temu, Kaktus33 napisał:

No właśnie, ile osób tyle opini 🙈

I dobrze bo to zmotywuje kolegę do odsłuchu.

Piotrek 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

To było podobno w tych pierwszych wersjach urządzenia.

Do tego urządzenia wyszła już któraś z kolei aktualizacja i z tego co czytałem to już jest wszystko w porządku.

Nie takie cyrki są obecnie z urządzeniami audio.

I dobrze bo to zmotywuje kolegę do odsłuchu.

Piotrek 

100 procent zanim kupię to odsłucham, do tej pory tak robiłem, ale przed kolejnym wyborem sprzętu chce znać mniej więcej jakiejkolwiek opinie słuchających/użytkujących 🤭. Chciałbym pożyczyć dwa wzmaki naraz do domu, ale robi się duża kwota kaucji….. 

Czy moc wzmaka tego haiku bright mk5 bedize wystarczająca ? 

Edytowane przez Kaktus33
2 godziny temu, Kaktus33 napisał:

Czy moc wzmaka tego haiku bright mk5 bedize wystarczająca ?

Haiku ma 2x50 W przy 8ohmach.

Natomiast pilot jest symboliczny i obsługuje tylko zwiększanie i zmniejszanie głośności.

23 godziny temu, Kaktus33 napisał:

Okej, a wiecie czy sv 228 sterowany z pilota ? W sensie wyłączanie ? Słuchał ktoś tego 228? 

Niestety 228 ma identyczny pilot co 237. Jednak z tego co pamiętam ma funkcje auto wyłączenia po czasie jeśli niema źródła dźwięku. Natomiast nie włączysz go z pilota. Jedynie wybór źródła i głośność. Sam zastanawiam się na którego się zdecydować 228 czy 237? Grają podobnie jednak 237 więcej dołu a 228 bardziej dynamicznie - to moje wrażenia;) po krótkim odsłuchu.

10 godzin temu, marcinw88 napisał:

Niestety 228 ma identyczny pilot co 237. Jednak z tego co pamiętam ma funkcje auto wyłączenia po czasie jeśli niema źródła dźwięku. Natomiast nie włączysz go z pilota. Jedynie wybór źródła i głośność. Sam zastanawiam się na którego się zdecydować 228 czy 237? Grają podobnie jednak 237 więcej dołu a 228 bardziej dynamicznie - to moje wrażenia;) po krótkim odsłuchu.

Rozumiem, dzięki za podpowdiedz. A sprawdzałeś może jak grają po cichu ? Zależy mi tez, żeby wzmak grał w miarę spoko pełnym pasmem po cichu. 

10 minut temu, Kaktus33 napisał:

Rozumiem, dzięki za podpowdiedz. A sprawdzałeś może jak grają po cichu ? Zależy mi tez, żeby wzmak grał w miarę spoko pełnym pasmem po cichu. 

To było głównym celem-odsłuch po cichu ( może bardziej normalnym słuchaniu). Tylko przy cichym słuchaniu- a nawet normalnym wycieraczki w 228 nawet nie drgną. Trochę lipnie wyskalowane i podczas mojego odsłuchu pewnie nie wiele będą miały do roboty 🙂 W salonie przekonywali mnie ze lepszą rozwiązaniem będzie 237 - większa rezerwa. Z wyglądu bardziej skłaniam się do 228- z odsłuchu nie mam faworyta. 🙂

1 godzinę temu, marcinw88 napisał:

To było głównym celem-odsłuch po cichu ( może bardziej normalnym słuchaniu). Tylko przy cichym słuchaniu- a nawet normalnym wycieraczki w 228 nawet nie drgną. Trochę lipnie wyskalowane i podczas mojego odsłuchu pewnie nie wiele będą miały do roboty 🙂 W salonie przekonywali mnie ze lepszą rozwiązaniem będzie 237 - większa rezerwa. Z wyglądu bardziej skłaniam się do 228- z odsłuchu nie mam faworyta. 🙂

Oki, dzięki za cenne spostrzeżenia 👌

Nie sama moc ma tutaj znaczenie gdyż są wzmacniacze o niższej mocy które ładnie prowadzą kolumny oraz takie o wysokiej mocy których słyszysz dźwięk ale jest on po prostu pusty.

Ale proszę nie zaczynajmy kolejnej dyskusji o tym niszcząc kolejny wątek.

W dniu 11.01.2023 o 06:11, Kaktus33 napisał:

Słuchał ktoś z was yamaha as 1100 ? 2100 ? 1200 ?  Jakie to brzmienie ? 

Każda kolejna wyżej Yamaha gra bardziej liniowo z głębszą średnicą oraz pełniej.

Moim zdaniem obecnie nie warto inwestować w nową serię 200.

Jest ona po prostu piekielnie droga w stosunku do poprzedniej setki. Mając do wyboru modele 2100 i 1200 zdecydowanie model starszy a wyższy.

Piotrek 

25 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie sama moc ma tutaj znaczenie gdyż są wzmacniacze o niższej mocy które ładnie prowadzą kolumny oraz takie o wysokiej mocy których słyszysz dźwięk ale jest on po prostu pusty.

Ale proszę nie zaczynajmy kolejnej dyskusji o tym niszcząc kolejny wątek.

Każda kolejna wyżej Yamaha gra bardziej liniowo z głębszą średnicą oraz pełniej.

Moim zdaniem obecnie nie warto inwestować w nową serię 200.

Jest ona po prostu piekielnie droga w stosunku do poprzedniej setki. Mając do wyboru modele 2100 i 1200 zdecydowanie model starszy a wyższy.

Piotrek 

Właśnie będę mieć okazje kupienia 2100 lub 1100. Jestem ciekaw czy jest duża różnica między tymi dwoma wzmakami 

Godzinę temu, Kaktus33 napisał:

Właśnie będę mieć okazje kupienia 2100 lub 1100. Jestem ciekaw czy jest duża różnica między tymi dwoma wzmakami 

A ta okazja to co to dokładnie jest i jaka będzie różnica w cenie?

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Przykładowo czarna 1100 w cenie 4500 zl 

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Moje zapytanie dotyczyło tego czym te wzmaki się różnią 2100 a 1100 jeżeli chodzi o brzmienie. Żadnego nie słuchałem do tej pory i może znajdzie się ktoś kto słuchaj ich obydwu. 

Ja słuchałem ich obu i to obok siebie ale teraz jeżeli miałbym ci wskazać dokładne różnice to pewnie miałbym problem z wymienieniem wszystkich.

Moim zdaniem seria 2000 gra mocniej, delikatnie cieplej, głębszą sceną.

A 2100 masz za ile?

4500 zł za as1100 to bardzo dobra cena jak na dzisiejsze zwariowane czasy, poza tym łatwo  odsprzedawalny wzmacniacz

wg mnie as2100 gra mniej ostro, bardziej cieplo analogowo, przepinalem jeden po drugim

Za as2100 warto dać wg mnie 6-7 tys. 

Poza tymi za 7 tys wiszą na portalach Denon pma-2500ne oraz Marantz pm11s1 ...

Piotr, jak się one mają do Yamahy as2100 ? 🙂

Najważniejsze, że ww wzmacniacze są młode i nie mają problemów „geriatrycznych”.

Stawialbym na Pm11, ale trzeba pamiętać, że poszczególne wersje S1/2/3 różnią się dźwiękowo oraz parametrami technicznymi.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

No S1 może i nie kilkulatek, ale biorąc pod uwagę obecną modę na Vintage… To nawet S1 uchodzi za młodzieńca 😉 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Pokaż nowe odpowiedzi