Skocz do zawartości
IGNORED

NAJLEPSZY DZWIEK STEREO Z DVD

czart

Rekomendowane odpowiedzi

sorki troszke sie pomylilem mialem na mysli albo mam dvd pioneera 575 bo czyta wczystko a do tego jakies cd do 900zl moze byc uzywane ale jeszcze nie wiem jakie bede bladzil bo chcialbym kupic tego hyperiona miedzy innymi dlatego ze polski chociaz zaproponowano mi paradigma w dobrej cenie 9v4 plus 3v4 monitory w lacznej kwocie 4000 (tys)no i wtedy ciekawe jak by one graly w stereo a kino zostalo by 4.0

sam nie wiem paradigm gra nie najgorzej

Dopowiem tylko tyle że tuningowany cedek czy dvd trzeba porównywac na odpowiednio dobrym systemie wzmak/boxy.We wszystkich tuningowanych zródłach dzwieku oczekuję powstania lepszej przestrzeni czy tez zdefiniowania pozornych zródeł dzwieku.Bas ,środek czy wysokie tony są bardziej rozseparowane w lepszym tuningu nabieraja gradacji....Wszelkie info na temat cen tuningu na priva.

-> czart

sam mam paradigmy 3v1, jak lubisz duzy dzwiek, efektowny z kopytem to paradigmy sprawdzic powinny sie bardzo dobrze. W kinie napewno bardzo dobrze sie sprawdzaja, to nie podlega dyskusji. Jednak nie dadza ci slodziutkiego i lagodnego dzwieku, o tym mozna zapomniec. Bas bardzo mocny i ladny jak dla mnie, jednak sporo sie napracowalem nad ich ustawieniem, wysokie ladne sie tez okazaly jak wytlumilem troche pokoj. Ich domena jest wlasnie bas i gora. Cos dla milosnikow dzwiekow elektronicznych, popu i rocka, tez do kina. Radzilbym ich posluchac, nigdy nie brac w ciemno (a propos nowego watku czy okazja), niekazdy musi lubic taki przekaz.

Przy nich pozostaje jeszcze jedna kwestia, pewnie chcesz uzywac amplitunera, a nie mam pojecia jak graja z roznymi amplitunerami, jedynie powiem, ze nie kazdy wzmacniacz stereo ladnie z nimi gra, czasem nawet pomieszczenie w ktorym graja trzeba troche przemeblowac (oj ile ja sie tu nameczylem ;). W kinie slyszalem je chyba w 2000 na AS z jakims subem paradigma i powiem, ze zaskoczyl mnie ten zestaw wtedy. Ostatnio mialem okazje bezposrednio porownac swoje v1 z nowymi v4. Nowe graja bardzo podobnie, az zdziwilo mnie to bo inne gabaryty i tak dalej, jedyna wieksza roznica to gora, o wiele mniej zauwazalna, jakby troche przymglona, przez to wydaly mi sie kolumienki ciemniejsze. Jednak mozliwe, ze przez te kilka lat wysokotonowka sie rozjasnia, co potwierdzil sprzedawca. Podsumowujac dzwiek fajny, jednak nie ze wszystkim (ostrym) ladnie zagraja, zreszta jak wszystkie kolumny ;) uffff ale sie naprodukowalem :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.