Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze sieciowe \ cd

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.01.2023 o 13:46, Piotr Sonido napisał:

Heos też nie należy do najłatwiejszych w obsłudze.

U jednych może działać stabilnie przez 2 lata a u innych często się zawiesza.

Korzystam z Heosa na Denonie DNP 800 NE. Co jakiś czas idzie aktualizacja. Nigdy nic mi sie do tej pory nie zawiesiło. Słucham radia internetowego i Spotyfii.

Nie wiem na czym polega trudność w obsłudze tego systemu.

20 godzin temu, slyszecisze napisał:

Korzystam z Heosa na Denonie DNP 800 NE. Co jakiś czas idzie aktualizacja. Nigdy nic mi sie do tej pory nie zawiesiło. Słucham radia internetowego i Spotyfii.

Nie wiem na czym polega trudność w obsłudze tego systemu.

Miałem poprzednia wersję dnp720. Mi osobiście obsługa tidal nie podoba się gdy nie mamy connect. 

Radio internetowe działa fajnie. 

Mi też apka heosa zawieszała się od czasu do czasu.

Ale ja mógł bym z niej korzystać bo przerabiałem gorsze.

Ale podobnych wpisów w sieci jest cała masa.

The speaker quality is very good, but the HEOS app simply sucks 😞 Denon, or whoever created it, should rethink the whole app and make it much more intuitive.

Być może mam szczęście.😃

Denona mam podpiętego do sieci kablem o który też trochę zadbałem. Nie ten najzwyklejszy, ale jakiś lepszy i wtyczki również porządniejsze. Czy pomaga nie wiem, ale za to wiem, że na pewno nie szkodzi.

Z Tidala na denonie nie korzystam, wiec nie wiem jak to działa.

Przy okazji wypożyczenia Hegla 95 uruchomiłem subskrypcję Tidala w jakości Cd bo chciałem zobaczyć jak to na tym Heglu będzie działać. Potrzebna była jakaś apka na androida mconnect i to dopiero była jazda wg mnie.

Hegla sobie posłuchałem, apkę wywaliłem i tak skończyłem romans z Tidalem. Szczególnie, że za bardzo nie słyszałem różnicy w jakości pomiędzy Tidalem CD a Spotyfii premium.

Być może na innych urządzeniach Tidal działa wysmienicie, ale będąc na odsłychach w TOP HiFI korzystałem z Noda i sie trochę w obsłudze gubiłem. Pewnie za dzień bym to opanował, ale żeby pisać, że taka fenomenalna ta aplikacja do Noda jest ( a mozna to wyczytać w wielu wątkach) to z mojego punktu widzenia lekka przesada.

Od paru miesięcy mam ND8006. Generalnie jestem zadowolony, jest bardzo funkcjonalny, cd  plus streaming obsługiwany przez HEOS.
Generalnie to już mój 3 streamer Marantza, dwa poprzednie Na7004 i Na8005 miały kiepskie sterowanie, działały tylko ze Spotify i AirPlay chociaż jakość dźwięku była dobra. HEOS to duży skok do przodu.

We wcześniejszych modelach Marantz nie wypuszczał aktualizacji softu co najwyżej poprawił rażące błędy. Z heosem wyglada to trochę lepiej mam nadzieje ze będą częściej aktualizować aplikacje.

Nie wiem czy jest różnica w Polskiej wersji ale w UK obsługuje Spotify, TIDAL, Amazon Music, Napstera, TuneIn, Deezer, Sound cloud. Nie posiada Qubuza. Obsluga Tidala może być ale jest gorsza od oryginalnej aplikacji Tidala, mam nadzieje ze ja poprawia w przyszłości. Dość dobrze działa Amazon Music, reszty nie próbowałem.

Jakość dźwięku według mnie jest w dobra, podoba mi się ze można wybrać  różne sposoby filtrowania ( neutralny lub ocieplony) według upodobań. Te filtry pokazują jak duży wpływ na dźwięk może mieć źródło.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Miałem poprzednia wersję dnp720. Mi osobiście obsługa tidal nie podoba się gdy nie mamy connect. 

Radio internetowe działa fajnie. 

Mi też apka heosa zawieszała się od czasu do czasu.

Ale ja mógł bym z niej korzystać bo przerabiałem gorsze.

Ale podobnych wpisów w sieci jest cała masa.

The speaker quality is very good, but the HEOS app simply sucks 😞 Denon, or whoever created it, should rethink the whole app and make it much more intuitive.

DNP-720, DNP-2500 ani DNP-730 nie miały nic wspólnego z HEOSEM, który pojawił się dopiero w DNP-800.

Sama aplikacja HEOS ma już parę lat (chyba tylko raz była "odświeżona") więc nie wygląda zbyt nowocześnie. Za to jest bardzo stabilna, u mnie nigdy nie było żadnych problemów. Przy jednym urządzeniu (bez multiroom) jest banalna w obsłudze. Aktualizacje średnio są co miesiąc, ale głównie dodawanie nowych urządzeń i poprawki błędów. Detaliczny opis zmian jest tu: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Serwisy u nas są podobne jak w UK :

image.thumb.png.535d69d76312aaeafd53a090a0204a83.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie masz rację 720 nie była w to wyposażona.

Więc w takim razie wnioski brałem z któregoś z modeli amplitunerów Denona które przez lata parę sztuk się przewinęło.

Widzę że Ty korzystasz z aplikacji na komputer tak?

Nigdy nie było mi dane sprawdzić tej wersji.

Ja akurat uważam że do wszystkich aplikacji da się przyzwyczaić pod warunkiem że działają więc jeżeli przez ostatni rok czy dwa wyszły odpowiednie aktualizacje i teraz te wersje są stabilne to wszystko jest w porządku swoje wnioski obecnie opieram na wciąż pojawiających się nowych narzekaniach na heos.

Osobiście już z niego nie korzystam.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

...

Widzę że Ty korzystasz z aplikacji na komputer tak?

Nigdy nie było mi dane sprawdzić tej wersji.

Ja akurat uważam że do wszystkich aplikacji da się przyzwyczaić pod warunkiem że działają więc jeżeli przez ostatni rok czy dwa wyszły odpowiednie aktualizacje i teraz te wersje są stabilne to wszystko jest w porządku swoje wnioski obecnie opieram na wciąż pojawiających się nowych narzekaniach na heos.

Osobiście już z niego nie korzystam.

To wersja na Android zainstalowana w Win11 przez WSA.

Faktem jest, że zwykle polecamy to co sami znamy. Dlatego Twoje opinie są cenne, bo poznałeś mnóstwo sprzętów 🙂

8 minut temu, Klimkr napisał:

Dlatego Twoje opinie są cenne, bo poznałeś mnóstwo sprzętów 🙂

Problem w tym, że kolega zatrzymał się na tych poznanych sprzętach i deprecjonuje to tego czego nie zna. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Problem w tym, że kolega zatrzymał się na tych poznanych sprzętach i deprecjonuje to tego czego nie zna. 

Oj zrobiłeś się ostatnio powiem ci bardzo taki zaczepny.

Wiem przyznaję sam cię od tego odwodziłem ale chyba wolę jednak jak piszesz każdy post o izolatorze 🙂

W dniu 26.01.2023 o 22:44, Patryk89_896 napisał:

Jest tu może posiadacz Arcam st 60 ?

A co potrzebujesz sprawdzić? Znajomy jest na jego zakupie jak uda się to w tym tygodniu go odsłuchanym razem. 

W sensie pojadę z nim.

1 godzinę temu, Patryk89_896 napisał:

le ta apka jest dramat.

Potwierdzam. Dramat !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 28.01.2023 o 13:03, Patryk89_896 napisał:

Wypożyczyłem go też i wszystko super ale ta apka jest dramat. I pytanie brzmi czy można korzystać z innej?

Co nie działa?

Spróbuj 4stream, mconnect.

Możesz napisać do serwisu czy polecają coś innego. 

Piotrek 

Napisałem do serwisu i dostałem wiadomość zwrotną - Można spróbować bubble upnp ale producent nie rekomenduje gdyż może do końca nie działać właściwie

W dniu 3.02.2023 o 20:36, Patryk89_896 napisał:

Napisałem do serwisu i dostałem wiadomość zwrotną - Można spróbować bubble upnp ale producent nie rekomenduje gdyż może do końca nie działać właściwie

Korzystałem z tego na malinie.

Spróbuj. 

Właściwie to ciekawe sformułowanie. Albo będzie albo nie 🙂

W sensie niektóre funkcje mogą być niedostępne. 

daj znać. 

• Pokaż nowe odpowiedzi