Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 8850 vs Marantz PM78 vs Sony TA670ES

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym kupić wzmacniacz stereo do 1500zł. Mój aktualny Denon 1060 wyzionął ducha ale też brzmienie mi nie pasowało, za suchy, mało dołu.

Zainteresowały mnie te trzy Onkyo 8850, Marantz PM78, Sony TA670ES.

Co do kolumn mam Teufel Ultima 40 i Klipsch RF82.

Prosiłbym o opinie osób które miały któryś z tych wzmacniaczy a najlepiej jeśli ktoś miał kilka z nich i mógłby je porównać.

Pozdrawiam!

To że twój system brzmiał za sucho przy twoim wzmacniaczu Denon To nie była kwestia wzmacniacza ani tym bardziej modeli które wytypowałes jako jego następców.

To kolumny. 

Teufel i klipsch grają sucho.

1060 nie.

Z Sony i Onkyo będzie podobnie. Z Marantz może ciut lepiej. 

Ty tu szukasz wzmacniacza mega ciepłego. 

A które używane kolumny w budżecie do 2500zł są muzykalne i mają dociążony bas albo chociażby na takim poziomie jak ten Teufel i Klipsch? Wcześniej wziąłem na testy od znajomego Canton Ergo 92DC i też było sucho. Podłaczyłem jego Sony 570ES i znacznie lepiej. Widocznie ten Denon 1060 się nie nadaje do moich wymagań.

Zdecydowanie w tym budżecie lepiej wypadają kolumny klipsch ale starsze sybergy F2 albo f3. Budżet pozwoli też na dali 850 , blue 8008, monitor audio rx6, kefy serii Q.

Bo canton to kolejny produkt który tak gra 🙂

Oczywiście może tak być że demon kompletnie ci nie leżał ale moim zdaniem propozycje które wymieniłeś to będzie coś zbliżonego wiadomo inne ale zbliżone. 

w takim razie szukaj barmana hk680, 970

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Zdecydowanie w tym budżecie lepiej wypadają kolumny klipsch ale starsze sybergy F2 albo f3. Budżet pozwoli też na dali 850 , blue 8008, monitor audio rx6, kefy serii Q.

Bo canton to kolejny produkt który tak gra 🙂

Oczywiście może tak być że demon kompletnie ci nie leżał ale moim zdaniem propozycje które wymieniłeś to będzie coś zbliżonego wiadomo inne ale zbliżone. 

w takim razie szukaj barmana hk680, 970

A Dali Zensor 7?

Coś na ten temat podpowie porównanie testów Zensora 7 i tanich Polk:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

które zdarza się, że nowe ( prawie ) można kupić za:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

No to raczej wole zostać przy swoich które są modelem wyższym niż te testowane 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  😛 

Ukryta Zawartość

to chyba te same klipsch jak twoje ? , zobacz jak ich się słucha gdy podniesiesz je  5-10 cm lub trochę odchyli do tyłu  , 

a tu 72 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jarekb
25 minut temu, jarekb napisał:

to chyba te same klipsch jak twoje ? , zobacz jak ich się słucha gdy podniesiesz je  5-10 cm lub trochę odchyli do tyłu  , 

Ciut nowszy model ale też oparty na tych samych przetwornikach.

Problem nie leży w kolumnach - jestem z nich mega zadowolony. Według mnie dynamika i wykop które one mają jest nie do pobicia przez jakieś pierdki oparte na głośnikach 16cm. Jak już mówiłem po zmianie z Onkyo PMA 1060 na Sony 570ES była zauważalna różnica w brzmieniu, dla tego patrzę na wysokie modele od Sony, Marantza i Onkyo, może akurat ktoś miał styczność z nimi 😀

19 godzin temu, joe89 napisał:

A Dali Zensor 7?

Tak to spoko kolumny. Zwłaszcza że je można dostać za na prawdę fajna cenę.

T50 grają wyraźnie gorzej.

7 godzin temu, joe89 napisał:

Ciut nowszy model ale też oparty na tych samych przetwornikach.

Problem nie leży w kolumnach - jestem z nich mega zadowolony. Według mnie dynamika i wykop które one mają jest nie do pobicia przez jakieś pierdki oparte na głośnikach 16cm. Jak już mówiłem po zmianie z Onkyo PMA 1060 na Sony 570ES była zauważalna różnica w brzmieniu, dla tego patrzę na wysokie modele od Sony, Marantza i Onkyo, może akurat ktoś miał styczność z nimi 😀

Bo miałem i nadal uważam że to nie zmieni tego co chciałeś.

Jeżeli chcesz zostawić te kolumny klipsch bo moim zdaniem faktycznie jest to dobra opcja bo to fajne kolumny to po prostu zainwestuj w cieplejszy wzmacniacz na przykład jeden z modeli które wspomniałem. Wtedy zostawisz dynamikę a jednak znacząco poprawisz kwestię nasycenia średnicy i ciepłoty kolumn.

W dniu 2.02.2023 o 20:23, joe89 napisał:

Witam,

chciałbym kupić wzmacniacz stereo do 1500zł. Mój aktualny Denon 1060 wyzionął ducha ale też brzmienie mi nie pasowało, za suchy, mało dołu.

Zainteresowały mnie te trzy Onkyo 8850, Marantz PM78, Sony TA670ES.

Co do kolumn mam Teufel Ultima 40 i Klipsch RF82.

Prosiłbym o opinie osób które miały któryś z tych wzmacniaczy a najlepiej jeśli ktoś miał kilka z nich i mógłby je porównać.

Pozdrawiam!

Może coś z NAD ?

De gustibus non est disputandum

Tylko tu z kolei będzie drożej i pytanie kto robił w nim serwis.

Bo niektóre modele są już tak zepsute że szkoda się w to bawić ponownie.

Ale jeśli byłby to sprawdzony zakup to może być to dobry pomysł

Edytowane przez Piotr Sonido