Skocz do zawartości
IGNORED

400zł do wydania na sprzęt...

Konrad_

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że nawet w tej kategorii cenowej cos sie znajdzie. Osobiscie polecam amplituner Radmor 5102T, lub TE lub z serii 54** do 150 zł bo sam taki mam i dźwiekiem deklasuje kilkukrotnie droższe konstrukcje (można dostać w bardzo dobrym stanie za te pieniądze) i za 250 zł jakies monitorki... na allegro znajdziesz takich sporo... i napewno zagra bezkonkurencyjnie lepiej niz każde zestawy komputerowe... powodzenia w poszukiwaniach...

Luxmany i winyle 

uppss.. przepraszam .. nie doczytałem wymiarów pokoju... a więc faktycznie ... albo dozbierać pare łotych .. albo .... pozostaje klasyka polskiego hi-fi w postaci Altusów, Mildtonów lub wyród niemieckich partaczy typu CAT... nic więcej chyba nie da się wymysleć...

Luxmany i winyle 

jeszcze raz ja, jeżeli chodzi o te wymiary to bedzie przeprowadzka i pokój bedzie mial 12 m2, zastanawialem sie nad jakims zestawem glosnikow 5.1 np creative T5900 bądź Ligotechy x-530, ale własnie nie wiem czy nie lepiej sprzet tego typu co wczesniej pisaliscie, prosze o jakies sugestie?

pozdrawiam

co do elektroniki posluchaj kolegi wyzej

a jesli chodzi o monitorki to poszukaj na alegro TANNOY M2 z powodzeniem wystarcza i sa napawde niezle tylko troszke drozsze ale mysle ze moze uzbierasz bo warto w cenie ok 500 zl chyba nie ma nic lepszego

podtrzymam swoje zdanie ... i sądzę, że nie ja jeden... niemal każdy zestaw stereo z dwoma tylko głośnikami .. ale prawdziwymi głośnikami napędzonymi normalnym wzmacniaczem stereo ... zagra lepiej niż komputerowe zestawy 5.1, 6.1 czy ileś tam .... to sa dwa różne światy. Zastanów sie więc co jest dla Ciebie ważne. A jeśli miałby to być pokój 12m2 to mój 1 wpis pozostawiam jako aktualny... pozdrawiam

Luxmany i winyle 

komputerowy Hi-End, w wielu pismach komp. uważane za najlepsze głośniki do kopa. jakie kiedykolwiek zrobiono :)

pamiętam kilka lat temu kosztowały ponad $300 dzię mieszcza się w twoim budżecie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr.

Ukryta Zawartość

piękne?

[obrazekLUKASZ-272889_1.jpg] [obrazekLUKASZ-272889_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-3666-100009357 1170265267_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe co na to stereo hi-endowcy powiedzą. Pewnie zwrócą uwagę na to co tu widać

Ukryta Zawartość

, że mają bardzo nieaudiofilską sieciówkę :)))

Tam jest cena 169$

Ukryta Zawartość

Qbric: wystarczy dokupić kawałek węża i już będzie audiofilska ;-). A tak poważnie to nie dzieliłbym ludzi na hi-endowców tylko na słyszących i nie słyszących oraz rozsądnych i nierozsądnych. Bez względu na cenę i na zasobność portfera jedni kupia to, co sami uznają za dobre na podstawie wnikliwego i krytycznego odsłuchu, inni zaś kup9ią bo akurat była okazja i kabel kosztował połowę mniej niż oficjalnie, bo w gazecie napisali że jakieś wynalazek jest fajny, bo wszyscy mówią że dobry, bo zupa dziś nie był dość słona itd itp. Chcę zaznczyć tutaj że nie dopatruję się złej woli u redaktorów gazet lub celowego wprowadzania w błąd przez np. forumowiczów, każdy jednak odbiera muzykę w inny sposób. poradzić sę można, ale decyzj trzeba oprzeć na odsłuchu. jeśli sprzęt za 400 PLN spełnia oczekiwania to jak najbardziej kupić, jżeli sprzet za 400 000 spelnia oczekiwania to też kupić.

Pzdr!

Qbrick>

ta sieciówka to specjalnie taka kiepska. Zakład, że ta sama firma produkuje "Velumy" albo takie tam, specjalnie skonstruowane do tego zestawu, sprzedawane osobno za niecałe, tylko $500 :))))), które spowoduja że głosniczki te zagrają jak żadne dotąd i kilkukrotnie droższe zestawy niebęda się mogły równać :)

tak sie robi kasę, a pacanów w balona ;)

pozdr.

400 złotych na wzmacniacz plus głośniki? No, ja się w tej sumie zmieścilem :-D

Ale jak nie chcesz długo szukać i nadmiernie ryzykować, to zamiast wzmacniacza amplituner Radmora (5100, 5102 z literkami lub bez, 5402 bodaj) bo to sprzęt ceniony nawet tutaj i jakby co, to nie powinno być problemu z naprawą. I radyjo będzie na dokładkę. Za jakies 200. Resztę na kolumny. Oczywiście nic nadzwyczajnego za 200 z kolumn nie dostaniesz ale i tak powinno byc lepiej niż z komputerowymi. A w przyszłości jak uzbierasz na lepsze to bez problemu te stare odsprzedasz, bo na tanie kolumny jest popyt. Dlaczego? Już wiesz, bo sam go tworzysz ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.