Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie

CMC

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy Państwa.

Pragniemy poinformować, że w sobotę - 12.03 - odbędzie się spotkanie, na którym zaprezentujemy nasz produkt - monitory CM-11. Spotkanie rozpocznie się o godz. 11.00.

Oprócz samej prezentacji monitorów, postaramy się przedstawić nasze podejście do projektowania sprzętu audio w ogóle (nie tylko kolumn głośnikowych). Z naszego doświadczenia wynika, że tzw. "sucha" prezentacja jest nieciekawa i nudna, więc skupimy się w głównej mierze na rozmowie z uczestnikami spotkania, niż na bezpłciowym "naciśnięciu Play'a w odtwarzaczu".

Koniec spotkania planujemy na godz. 14.00.

W razie ewentualnego zainteresowania spotkaniem, proszę o indywidualny kontakt (kontakt w "o mnie")

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/16176-spotkanie-w-krakowie/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Milo byloby gdyby forumowicze z Krakowa spotkali sie razem i to na pewno jest okazja ale nie wiem nawet z kim mamy do czynienia. Coz to za firma CMC??? Moze Szanowny Pan raczylby sie przedstawic???? Pozdrawiam.

No tak, skleroza nie boli.. Spotkanie odbędzie się w salonie "Nautilus" na ul. Malborskiej 24. Od pewnego czasu wiszą już tam plakaty informacyjne.

Co się zaś tyczy samej konstrukcji kolumn - wszystko (prawie) przedstawimy podczas pokazu. W tym miejscu mogę jedynie podać ogólny rys konstrukcyjny monitorów CM-11. Są to średniej wielkości monitory zamknięte, oparte na przetwornikach Audaxa i Vify. Generalnie zaprojektowane były pod katem zastosowań profesjonalnych (i tam je także oferujemy, różnica jest jedynie w wykończeniu) jako monitory NFM lub MFM.

Tu trochę było na ten temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poza mną monitory te (spośród forumowiczów) ma jeszcze Wierzbowski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skoro grono Krakowian się zebrało... Czy ktoś może mi podać adresy sensownych komisów w Krakowie?

> discomaniac71

Pan proponujesz wzmacniacz a potem dzien cały telefonu nie odbierasz... porashka ... Tylko taki kontakt znalazłem na Twojej stronie - "o mnie" A przy okazji wzbudziłeś we mnie sentyment tą zapowiedzią pojawienia się we radio przy Łobzowskiej. I to nie ze względu na rodzaj muzyki a ze względu na firmę... ech.

> discomaniac71

Mówie o Marantzu PM 80 - deklarowałeś, że jest do sprzedaży w wątku poświęconym bodaj Denonom. A radio z przyzwyczajenia napisałem Łobzowska, ale jeśli chcesz precyzyjnie, to chodzi oszywiście o Aleje;) By nie być źle zorzumianym to są jedynie uprzejme zapytania. Tak trudno oddać tu ton żartobliwy;)

Ponawiamy zaproszenie na zbliżające się sobotnie spotkanie w salonie "Nautilus". Właściciel "Nautilusa" dał nam pełną dyspozycję odnośnie możliwości podłączanego sprzętu, będącego na wyposażeniu sklepu (min. Wadia, Audia, Densen). Będzie więc można poeksperymentować - jeśli tylko znajdzie się na to czas i chętni. Z oczywistych względów (dojazd) szczególnie zapraszam Krakowian (oczywiście osoby z innych części kraju będą równie mile widziani).

Zaczynamy o 11.00.

CMC

Witam!

Niestety muszę odwołać moją wizytę na waszej prezentacji. Bardzo chętnie bym przylazł... ale dzień później. W sobotę nic z tego, a już się "napaliłem" że posłucham moje ukochane CM-ki z jakąś porządną elektroniką. Może innym razem...?

Niestety rozłożyło mnie choróbsko i nie mogłem przybyć, ale może jednak uda się chociaż słówko przeczytać.

Może CMC sam przedstawi co grało z czym itd.

Jak tak dalej będziemy milczeć zgodnym chórem to krakowskie spotkania audio stracą sens...

Panie i Panowie! Do klawiatur!! Producentom też zależy na tym, żeby był odzew. Jeden z nich powiedział nam, że chętnie zrobi prezentacje w Warszawie, po potem przynajmniej ludzie coś napiszą. Jak się będziecie tak ociągać, to CMC i inni się zniechęcą i co będziecie oglądać i słuchać?

Naprawdę, Kraków, takie kulturalne miasto z tradycjami i żeby nikt paru słów nie potrafił skecić.....

Może cienko było ? A nikt nie chce przykładać ręki do problemów polskich firm audio. /Ja tam nie wiem./

A może na okrągło leciało: "Sound of Silence" ? ;)) Albo sprzęcicha były tylko do oglądania ?

No to jak, kurna ?

Pozdr.

Prezentacja w zeszłą sobotę była z założenia otwarta dla wszystkich. Z Forum dostałem trzy potwierdzenia przybycia na spotkanie, ale nie jestem w stanie powiedzieć, czy się faktycznie pojawili. Przecież nie pytałem ludzi skąd się dowiedzieli o spotkaniu, i czy ktoś z obecnych jest regularnym forumowiczem... Po prostu przyszła na spotkanie grupa zainteresowanych ludzi. Nikt także się nie przedstawiał.

Muszę przyznać, że nie bardzo rozumiem uwagę jednego z forumowiczów, że przy braku wpisów na Forum nie będzie sensu urządzania takich czy innych spotkań... Że tak powiem - nie widzę związku. Może zwyczajnie ludzie zachowują dla siebie pewne uwagi czy spostrzeżenia? W każdym razie samo spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze (i to przez bite trzy godziny, z krótką przerwą), za co dziękuję wszyskim przybyłym. Najwyraźniej się podobało... W przeciwnym razie, impreza skończyłaby się po pół godziny.

Pozdrawiam.

Jako źródło pracował Densen (w wersji PLUS), a kolumny napędzała integra Pliniusa. Co prawda obok stała Wadia i wzmacniacz Ushera, ale wcześniejszych próbach odsłuchowych wyłączyliśmy te urządzenia z pokazu.

Dlaczego Wadia "nie spisała się"? Szczerze, nie mam pojęcia...

Co do pokazów w innych miejscach niż w Krakowie, to takowych w najbliższym i dającym się przewidzieć czasie nie przewidujemy. Zwyczajnie nie ma na to czasu. Niemal wszystkie "pokazy" jakie robimy, są indywidualne (u osoby zainteresowanej produktem), choć zdażały się i inne formy prezentacji. W razie chęci jakiegoś kontaktu, proszę pisać na maila.

Pozdrawiam.

Niestety nie mogliśmy podpiąć wzmacniacza zasadniczo lepszego niż owy Plinius - czyli Coplanda CSA 28, gdyż go po prostu nie mieliśmy. Niemniej to co miełiśmy do dyspozycji w zupełności wystarczyło do prezentacji. Oczywiście zawsze można lepiej... gdy są ku temu środki.

Najczęściej, nasze monitory pracują ze wzmacniaczami studyjnymi, gdyż tam - generalnie - są głównie oferowane.

Pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.