Skocz do zawartości
IGNORED

Pokój kinowy na poddaszu ze skosem

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, zróbcie wreszcie te pomieszczenia i pozniej dobierzcie fotele. Na tym etapie, wybieranie docelowych foteli wydaje się trochę groteskowe 😉 

Przeciez wysokosc oparcia albo materiał obicia nie wpłynie na wymiary pomieszczenia albo kolor scian 😉

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

A to pod tym kątem zerkne ale ze z niemieckiego Amazon do Polski?
Magazyny pod Wrocławiem
Prawdziwa skóra jest trudna w konserwacji, a od tej sztucznej d..pa sie poci no i po kilku latach wszystko odłazi płatami.
Eee tam. Wcale nie jest trudna w konsekwencji.

Siedem stron i nic ciekawego do oglądania, na chwilę obecną Gmow wszystkich przebił bo co chwilę coś wrzucał... przeczytałem jego wątek od deski do deski a tu same pyskówki i docinki pana kredytobiorcy... drwerdman też tam coś kiepsko ze zdjęciami w jego temacie a trwa to już 2-3 lata 😞 

3 minuty temu, MarcinRejek napisał:

na chwilę obecną Gmow wszystkich przebił bo co chwilę coś wrzucał...

Bo Gmow to konkretny gościu jest 😅😅😅 A tak na poważnie ...

Ja robiłem tylko salkę, dom już stał .Oni dopiero stawiają chaty i to kosztuje...Jak się obrobią to wyskoczą jak z procy. 😁Cierpliwości....😀

Bez obrazy ale Ty mógłbyś też nowy temat założyć. Pod takim nikiem jeszcze salki nie budowałeś ,a przecież wszyscy wiemy ,że coś się święci 😁

Zaczynam żałowac że założyłem ten temat tak to bym sobie na spokojnie robił swoje w swoim czasie w odpowiedniej kolejności...

9 minut temu, Rybens86 napisał:

Zaczynam żałowac że założyłem ten temat tak to bym sobie na spokojnie robił swoje w swoim czasie w odpowiedniej kolejności...

Nic się nie przejmuj i rób  w swoim  tempie😅 po prostu daj znać o postępach i  wszyscy będziemy zadowoleni. To nie wyścig szczurów...Wielu z nas to przechodziło i zawsze wszyscy  na tym korzystali 😉

1 minutę temu, Gmow1977 napisał:

Nic się nie przejmuj i rób  w swoim  tempie😅 po prostu daj znać o postępach i  wszyscy będziemy zadowoleni. To nie wyścig szczurów...Wielu z nas to przechodziło i zawsze wszyscy  na tym korzystali 😉

No spoko , uwierz mi cały czas coś się dzieje jutro jadę po płytki do łazienki🤣 dzieje się tylko nie w kinie no ale taka kolej rzeczy w czwartek dostawcy płyt i wełny i będę działać, jeszcze kable pociągnę w tym tygodniu 

12 minut temu, Rybens86 napisał:

No spoko , uwierz mi cały czas coś się dzieje jutro jadę po płytki do łazienki🤣 dzieje się tylko nie w kinie no ale taka kolej rzeczy w czwartek dostawcy płyt i wełny i będę działać, jeszcze kable pociągnę w tym tygodniu 

No i git 👊

Budowa domu to potężne wyzwanie logistyczne  i finansowe ...Można osiwieć 🙈.

Nie odważyłbym się drugi raz budować od podstaw.Dlatego obecny kupiliśmy pod klucz.Jedynie ogród robię sam bo nikt mnie nie rozumie o co mi chodzi 🤣🤣🤣.A ja lubię wyzwania....

9 godzin temu, Gmow1977 napisał:

Bez obrazy ale Ty mógłbyś też nowy temat założyć

Nie muszę do tego co planuję i już realizuję zakładać tematu... jak skończę to dam zdjęcie w odpowiednim miejscu( mój stary temat "Nasze Kina Domowe, Galeria Zdjęć" ) 

Pozdrawiam i już uciekam by nie robić śmietniska🙃

Mały update... Dostałem prezent od żony :) zamówione 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Rybens86
42 minuty temu, Rybens86 napisał:

Mały update... Dostałem prezent od żony 🙂 zamówione 😁

Ukryta Zawartość

Woow. Prawie jak Valencia i 10 razy taniej. Daj znać jak prezentuje się na żywo, bo wygląda spoko.

Ukryta Zawartość

W dniu 22.10.2024 o 22:12, Gmow1977 napisał:

No i git 👊

Budowa domu to potężne wyzwanie logistyczne  i finansowe ...Można osiwieć 🙈.

Nie odważyłbym się drugi raz budować od podstaw.Dlatego obecny kupiliśmy pod klucz.Jedynie ogród robię sam bo nikt mnie nie rozumie o co mi chodzi 🤣🤣🤣.A ja lubię wyzwania....

Trochę przesadzasz. Jak się wie, co się chce, gdzie i za ile, to można cztery domy wybudować.  Nie wyobrażam sobie kupowania w ciemno od dewelopera gotowca. To jest dopiero życiowy rolercaster. Robisz sam od początku, to wiesz, czy na płycie czy na fundamencie, czy piach pod spodem, czy pospóła  dobrze utwardzona. A poddasze to u mnie zawsze wełna rockwool rocktown super.

Edytowane przez Berbeć
10 godzin temu, Berbeć napisał:

Trochę przesadzasz. Jak się wie, co się chce, gdzie i za ile, to można cztery domy wybudować

Jak się ma czas, zdrowie i pieniądze,  to wszystko można.Ja już jeden dom wybudowałem... Uwierz mi wiem coś o tym ,jak nie będziesz  pilnował fachowców i im na ręce patrzył to Ci dopiero rolercoster zrobią ,fuchę odstawią  i połowę materiału "wyniosą"... Użeraj się potem z takimi. Niekażdy to Bob budowniczy 😉

15 godzin temu, Rybens86 napisał:

Mały update... Dostałem prezent od żony :) zamówione 😁

Ukryta Zawartość

Fajne  Ile tych foteli?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Gmow1977 napisał:

Jak się ma czas, zdrowie i pieniądze,  to wszystko można.Ja już jeden dom wybudowałem... Uwierz mi wiem coś o tym ,jak nie będziesz  pilnował fachowców i im na ręce patrzył to Ci dopiero rolercoster zrobią ,fuchę odstawią  i połowę materiału "wyniosą"... Użeraj się potem z takimi. Niekażdy to Bob budowniczy 😉

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja ze „swoimi majstrami” kawę piłem, jadłem i palić musiałem… Chyba tylko pieluch im nie zmieniałem 😀

Ale każdy z nich wiedział, że jestem i wszystko kontroluję. I że przyszli do pracy, za którą ktoś im uczciwie zapłaci. Dzisiaj, kilka lat po zakończeniu budowy, jest tak, że ze wszystkimi - od murarzy, hydraulików, elektryka, tynkarzy, kafelkarzy, stolarzy, dekarzy i wszelkich monterów utrzymuję dobry kontakt. Jak tydzień po powodzi trzeba było w ekspresowym tempie nową pralnie przygotować na piętrze, to elektryk i hydraulicy dosłownie w jeden dzień wszystkie instalacje zrobili.  

Także strzeżonego Pan Bóg strzeże, swojego musisz pilnować, ale ludzi trzeba szanować. Wtedy zawsze przyjdą i pomogą.

22 minuty temu, Gmow1977 napisał:

Fajne  Ile tych foteli?

O tym samym pomyslalem. Przydałyby się conajmniej dwa. Samemu tak jakos niefajnie się ogląda. 

Dla mnie im wygodniejszy fotel tym krótszy seans, bo po prostu potrafię zasnąć 😉

Dlatego tez nie oglądam filmów na leząco, bo pozniej się okazuje ze pamiętam pierwsze 15-20 minut, a projektor swiecił pół nocy 😆

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

32 minuty temu, Gmow1977 napisał:

Fajne  Ile tych foteli?

4

8 minut temu, brewka87 napisał:

O tym samym pomyslalem. Przydałyby się conajmniej dwa. Samemu tak jakos niefajnie się ogląda. 

Dla mnie im wygodniejszy fotel tym krótszy seans, bo po prostu potrafię zasnąć 😉

Dlatego tez nie oglądam filmów na leząco, bo pozniej się okazuje ze pamiętam pierwsze 15-20 minut, a projektor swiecił pół nocy 😆

Ja o 22 byłem w kinie teraz to mi się przysnęło 🤣 fotele nie wygodne 

1 minutę temu, Rybens86 napisał:

4

Tak to juz mozna oglądac familijnie 😉

3 minuty temu, brewka87 napisał:

Tak to juz mozna oglądac familijnie 😉

Jeszcze projektor i wykładzina no i czas żeby to wszystko ogarnąć:)

3 minuty temu, Rybens86 napisał:

Ja o 22 byłem w kinie teraz to mi się przysnęło 🤣 fotele nie wygodne

To tez zalezy od filmu oczywiscie. Tak czy inaczej jak oglądam w pozycji siedzącej, to raczej nie zdarza mi się zasnąć (chyba ze do filmu są jakies %😉). Gdy lezę, to szybko oko się przymyka, nawet jak film ciekawy. Chyba tak po prostu organizm reaguje jak jest wygodnie, to mozna isc spac 😆

57 minut temu, brewka87 napisał:

To tez zalezy od filmu oczywiscie. Tak czy inaczej jak oglądam w pozycji siedzącej, to raczej nie zdarza mi się zasnąć (chyba ze do filmu są jakies %😉). Gdy lezę, to szybko oko się przymyka, nawet jak film ciekawy. Chyba tak po prostu organizm reaguje jak jest wygodnie, to mozna isc spac 😆

Venome last dance spodziewałem się więcej po tym filmie no ale trudno ,te fotele jeszcze mają grzanie tyłka+ masaż więc możliwe że właśnie też tak będę usypiał dużo mi nie trzeba😁

Widziałem opinie, że jakość nie jest w tych fotelach priorytetem, stąd zapewne niska cena. Posiedź, pośpij, pomasuj co trzeba, wrzuć fotki i rzetelną opinię. 😉

8 minut temu, DrWredman napisał:

Widziałem opinie, że jakość nie jest w tych fotelach priorytetem, stąd zapewne niska cena. Posiedź, pośpij, pomasuj co trzeba, wrzuć fotki i rzetelną opinię. 😉

Nie spodziewam się jakości Valencia seats ale opinie na Amazon ok poniżej real foto kogoś kto już to kupił 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przyszły fotele , nie będę ich tu składać bo je muszę do Polski zwieść a są fajnie zapakowane w pudło które powinno do sedana wejść;) ogólnie w dotyku skora nie wydaje się sztywna ale mam wrażenie że bardzo cienka jak będzie się okaze ale ogólnie w dotyku bardzo dobre wrażenie robi:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Rybens86 napisał:

Przyszły fotele , nie będę ich tu składać bo je muszę do Polski zwieść a są fajnie zapakowane w pudło które powinno do sedana wejść;) ogólnie w dotyku skora nie wydaje się sztywna ale mam wrażenie że bardzo cienka jak będzie się okaze ale ogólnie w dotyku bardzo dobre wrażenie robi:)

Ukryta Zawartość

Mmmm.... ten zapach świeżej skóry 👌

Gratulacje😉

Ukryta Zawartość

28 minut temu, Gmow1977 napisał:

Gratulacje😉

Jeszcze ich nie wąchalem🤣 ale zapowiadaja się dobrze:)

No właśnie myk w tym że już nie ma czarnych: ( ale tak: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szybko poszły czarne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 29.10.2024 o 21:50, Gmow1977 napisał:

Niestety ale to sztuczna skóra 😉

Szczerze mowiąc osobiście bym nie kupił fotela obitego sztuczną skórą, bo juz raz to zrobiłem..

Poza wyglądem (przez pierwszy okres uzytkowania) ze skórą nie ma to nic wspólnego. To coś nie oddycha tak jak naturalna skóra, przez co tyłek się poci 😂 poza tym te imitacje skóry szybko ulegają degradacji (byc moze własnie od potu) i zaczyna to złazic płatami. Prawdziwa skóra jest bardzo wytrzymała. Zamiast eko-skóry (no tak, teraz wszystko musi byc -eko) wolałbym juz chyba welur albo cos podobnego 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi