Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacza na nowy za ok 4000 pln

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wiem czy audio video nie zmieniło tej jego finalnej recenzji ale w czelusiach internetu możesz poszukać że on dostał dwie na pięć gwiazdek. No słabo.

Akurat to pisemko nie powinno być wyznacznikiem wartości wzmacniacza. Zdaje się to między innymi oni "spuszczali się" nad Atollem IN100 wciskając na prawo i lewo, że jest to niemal hi-end? Zaliczyli też kilka innych "spektakularnych" recenzji o podobnym ciężarze merytorycznym. Ale prezentują za to ładne zdjęcia 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Posłuchaj go wypożycz z tego salonu i po prostu posłuchaj.

Zdecydowanie tak

1 godzinę temu, szpotek73 napisał:

szkoda,że nie możesz kupić używki,do takiej muzy to pasuje używany hegel h 80...

Hegel h80 też mi wyglądał obiecująco ze względu na dobrej jakości wbudowany dac ale zniechęciło  mnie brak wyjścia słuchawkowego, gdyż lubię też posłuchać muzyki na słuchawkach. Sprawdziłem  jeszcze Roksan K3 a tu niestety brak portu USB... Jednak posłucham jeszcze innych waszych propozycji. Oczywiście, jak najbardziej jestem skłonny do kompromisów.

23 minuty temu, qax napisał:

na dobrej jakości wbudowany dac

To akurat jest najsłabszy element tego wzmacniacza. Nadaje się do konsoli , telewizora i niczego więcej. Ale to norma w tym przedziale cenowym. Chcesz dobry DAC to niestety musisz kupić osobne urządzenie

25 minut temu, qax napisał:

Roksan K3 a tu niestety brak portu USB.

No i całe szczęście. Argumentacja j.w.

W dniu 9.05.2023 o 13:01, piotrek7 napisał:

Czyli typowa znana z tego forum śmieciówka. Może poza Audiolabem choć i on "czterech liter" nie urywa. Kupisz, zaliczysz "opady szczęki" i szybko sprzedasz bo sam dojdziesz do tego, że na dłuższą metę taki dźwięk jest męczący. 

Ładnie powiedziane :)) 

Potocznie nazywa się to dźwiękiem nadmiernie rozjaśnionym. Skłaniającym się ku ostrości i jazgotliwości 

To co polecasz?

Oj dobra sam posłucham i się zdecyduję. Oczywiście nic nie przeszkadza mi aby używać zewnętrznego daca (aktualnie posiadam aune x1s gt, w przyszłości wymienię na coś lepszego).

Przy sześciu tysiącach masz sporo nowych opcji, takich jak chociażby Audiolab 7000A, Arcam SA20, czy po prostu wyższa Taga HTA-2000B. Skoro masz DAC, to możesz też rozważyć Atolla IN80 lub IN100 oraz Vincenta SV-500 i Audiolaba 8300A, którego wspomniałeś w początkowym poście. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Przy 6 tys masz Primare I15, Exposure 2010 i wspomniany ARCAM SA20. Niestety, trzeba posłuchać aby dokonać dobrego wyboru i być w pełni zadowolonym z wydanych pieniędzy 

6 godzin temu, piotrek7 napisał:

Akurat to pisemko nie powinno być wyznacznikiem wartości wzmacniacza. Zdaje się to między innymi oni "spuszczali się" nad Atollem IN100 wciskając na prawo i lewo, że jest to niemal hi-end? Zaliczyli też kilka innych "spektakularnych" recenzji o podobnym ciężarze merytorycznym. Ale prezentują za to ładne zdjęcia

No widzisz a ja ze wszystkich pismaków ich cenie najbardziej gdyż jako jedyni nie boją się krytykować.

Ale naima też słuchałem i..... Wnioski opisałem wcześniej 😛

5 godzin temu, piotrek7 napisał:

No i całe szczęście. Argumentacja j.w.

A ja znowu lubię 🙂

4 godziny temu, qax napisał:

Oj dobra sam posłucham i się zdecyduję. Oczywiście nic nie przeszkadza mi aby używać zewnętrznego daca (aktualnie posiadam aune x1s gt, w przyszłości wymienię na coś lepszego).

Hahaha no i mądra decyzja. 🙂

Bo jak widzisz ile ludzi tyle opinii. SA 20 moim zdaniem też fajny. Primare do odpowiednich kolumn.

33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

No widzisz a ja ze wszystkich pismaków ich cenie najbardziej gdyż j

publikują ładne zdjęcia i format papieru mi odpowiada

Ale naima też słuchałem i..... Wnioski opisałem wcześniej 😛

Byłoby nudno, gdyby wszystkim podobało się to samo. Natomiast co do Naima. Oczywiście, że płaci się za markę i zielony znaczek. Oczywiście, że wzmacniacz ma swoje ograniczenia, co na tym poziomie cenowym jest czymś zwyczajnym. Ale w tym przypadku chodzi o określoną koncepcję dźwięku. Tobie może nie odpowiadać, ja uważam za świetną

A ja znowu lubię 🙂

Ja też. Co więcej sam go miałem i dobrze wspominam. Odniosłem się jedynie do tego, że na szczęście nie ma USB. Choć ma BT, z którego i tak w zasadzie nigdy nie korzystałem

Edytowane przez piotrek7
25 minut temu, qax napisał:

A Hogel H80? Tyle że u dystrybutorów brak.

Aktualnie produkowany jest H95

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Hegel też fajnie by napędził te 3050i. 

Wolał bym coś cieplejszego. Ale na prawdę masz taką listę już do odsłuchu że nic tylko wziąć się za to

Czesc 

Panie Piotr Sonido  czy mógłby pan cos napisac na temat wzmacniacza 

DENON PMA-900HNE  z połączeniem z Heco Aurorami 700 żrudło Tidal + Combrige Dac Magic 100 + PC

Jagby to połączenie wyglądało według pana  

Nie jestem Piotrem, ale moim zdaniem może być nieco zbyt zgaszona góra. Osobiście wolałbym ciut jaśniejszy wzmacniacz do Auror, ale ogółem jest to dobry kierunek. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 13.05.2023 o 08:52, Abajek napisał:

Czesc 

Panie Piotr Sonido  czy mógłby pan cos napisac na temat wzmacniacza 

DENON PMA-900HNE  z połączeniem z Heco Aurorami 700 żrudło Tidal + Combrige Dac Magic 100 + PC

Jagby to połączenie wyglądało według pana  

Moim zdaniem spoko. Bo generalnie nie specjalnie lubię połączenie Denona z tymi heco ale obraz finalny zmienia tu dac 100.

Dodaje szybkości, rozjaśnienia i trzymania rytmu. 

Więc finalnie będziesz miał spory bas. Dźwięk po cieplejszej stronie ale nie zamulony.

5 godzin temu, Q21 napisał:

Nie jestem Piotrem, ale moim zdaniem może być nieco zbyt zgaszona góra. Osobiście wolałbym ciut jaśniejszy wzmacniacz do Auror, ale ogółem jest to dobry kierunek. 

Ja właśnie też ale tu Cambridge na prawdę sporo zmienia.

Wiem bo u mnie chwilę pma 560 albo 1060 grał z nimi właśnie przez dac 100

• Pokaż nowe odpowiedzi