Skocz do zawartości
IGNORED

CAYIN iDAC-6 MK2 PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000ZŁ !!

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że brak pilota niejako wymusza traktowanie tego urządzenia jako czystego DACa ze stałym poziomem sygnału w systemach opartych o kolumny głośnikowe, a gałka głośności to ukłon w stronę zestawów „biurkowych” nastawionych na słuchawki. Z tego powodu zapewne nikt nie testował iDAC z końcówkami mocy.

2 godziny temu, luckyguliver napisał:

Przeczytalem, troche pobieznie przyznam sie bez bicia bo troche tego jest, wszystkie komentarze oraz recenzje i troche mi braklo informacji na temat sparowania tego dac'a - pre ampa z koncowka mocy. Na rynku jest mnowstwo lampowych dac'ow natomiast dacow-preamow juz znacznie mniej. Takie rozwiaznie wydaje mi sie bardzo praktyczne i atrakcyjne. 

Jestem rowniez ciekaw i to jest pewnie pytanie do dystrybutora czy nie bedzie trzeciej wersji tego Dac'a za jakis czas? Juz sam brak pilota o to wola 🙂

Ostatnie pytanie dotyczy samych lamp. Jakies rekomendacje gdyby komus przyszlo do glowy pobawic sie lampami? 

Na chwilę obecną nie ma takich informacji żeby miała być nowsza wersja. Cayin raczej nie lubi co 2 tyg strzelać nowym modelem sprzętu. Co do wymiany lamp nie jestem w stanie powiedzieć bo nie kojarzę nikogo kto by wymieniał, musiał bym bezpośrednio producenta napisać żeby ich dział techniczny napisał czy gra jest warta świeczki.  

52 minuty temu, Guzeppe napisał:

Myślę, że brak pilota niejako wymusza traktowanie tego urządzenia jako czystego DACa ze stałym poziomem sygnału w systemach opartych o kolumny głośnikowe, a gałka głośności to ukłon w stronę zestawów „biurkowych” nastawionych na słuchawki. Z tego powodu zapewne nikt nie testował iDAC z końcówkami mocy.

Dac pochodzi z serii desktop system może to być przyczyną. Co prawda prywatnie mam CD z tej serii Cayin MINI-CD MK2 i jest Pilot dołączony do zestawu. Sam prywatnie się do niego przymierzam pod swoją lampę, ale chyba najpierw kolumny i błogoslawieńśtwo drugiej połówki na wydanie kwoty za którą by były dobre wakacje 🙂 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Nie ma specjalnego wyboru jeśli chodzi o 6N1 i zamienniki.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Właśnie, to jest fakt, wyboru nosów nie ma a obecna produkcja to tak naprawdę chyba jeden model lamp. Nie słuchałem tego daca, chętnie kiedyś to zrobię, bo akurat dac-a lampowego mam już kolejnego i pre lampowe też mam, nawet 2 i wcale nie jest to łatwe zadanie, żeby zrobić dobre pre i żeby było jeszcze tanie, to samo dotyczy dac-ców lampowych. Prawdziwy dac lampowy to ma konwersję opartą o wyjście lampowe a nie bufor wyjściowy w postaci układu lampowego.

20 godzin temu, Audiomagic.pl napisał:

Na chwilę obecną nie ma takich informacji żeby miała być nowsza wersja. Cayin raczej nie lubi co 2 tyg strzelać nowym modelem sprzętu. Co do wymiany lamp nie jestem w stanie powiedzieć bo nie kojarzę nikogo kto by wymieniał, musiał bym bezpośrednio producenta napisać żeby ich dział techniczny napisał czy gra jest warta świeczki.  

Dac pochodzi z serii desktop system może to być przyczyną. Co prawda prywatnie mam CD z tej serii Cayin MINI-CD MK2 i jest Pilot dołączony do zestawu. Sam prywatnie się do niego przymierzam pod swoją lampę, ale chyba najpierw kolumny i błogoslawieńśtwo drugiej połówki na wydanie kwoty za którą by były dobre wakacje 🙂 

No ta wersja ma juz ponad 3 lata, nie wiem kiedy wyszla pierwsza, wiec moim zdaniem V3 powinien juz byc przynajmniej zaprojektowany na papierze 🙂

A Słuchałeś pierwszej lub drugiej ?

Jeśli nie , to po co myśleć o trzeciej 🤨

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi