Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Pioneera sx 690?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Jak w tytule, posiadam amplituner Pioneer sx 690, 2x30W. Poszukuje do niego kolumn / monitorów, do niewielkiego pomieszczenia około 16m2. 

Chcialbym wydać około 1000zł, 

Do tej pory najbardziej chodziły mi po głowie kolumny Pioneer HPM 40, ale trudno jest trafić coś w tym budżecie,

Widzialem tez ostatnio JBL TLX 7 BI w fajnej cenie, ale nie wiem jak by to grało w zestawie z moim amplitunerem,

Czy można w tych pieniądzach znaleźć coś sensownego? 

Pozdrawiam:)

https://www.audiostereo.pl/topic/163116-jakie-kolumny-do-pioneera-sx-690/
44 minuty temu, brat_jedynaka napisał:

JBL TLX 7

Zagrać by zagrały ale to na pewno nie jest klasa Pioneer HPM, równie dobrze możesz poszukać innych kolumn za 300-400zł, jakościowo to ta półka. Nie napisałeś nic jaki dźwięk lubisz, np. jasny albo ciepły itd, oraz inne cechy dźwięku na które najbardziej zwracasz uwagę. 

Edytowane przez don111

Grałem kiedyś na gitarze basowej i lubię jak bas jest słyszalny, ale nie za głęboki, tylko taki miły dla ucha, bez żadnego „łup łup”.

Wydaje mi się że ciepłe brzmienie to to, którego szukam.

Niemniej, to dopiero moje początki i nie mam jeszcze wyrobionego gustu.

Muzyki też będę słuchał wszelakiej, od jazzu, przez muzykę popularną w stylu Eltona Johna, do klimatów Iron Maiden 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.