Skocz do zawartości
IGNORED

4 gry, które zdefiniowały Twoje dzieciństwo.

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Drizzt napisał:

Tak. Ale wolałem Baldur’s Gate 1 i 2, Arcanum,

Ja też, Arcanum miała w sobie coś niesamowitego 😁

No i...mnie chyba najwięcej zeszło przy Diablo 🤣

3 minuty temu, Drizzt napisał:

Tak. Ale wolałem Baldur’s Gate 1 i 2, Arcanum, Icewind Dale, Planescape: Torment i KOTOR.

Klasyki, ale w żadną z nich nie grałem. Kiedyś nie lubiłem Skyrima, i bardzo często go krytykowałem. W sumie, to jest za co, ale z drugiej strony ma naprawdę jakąś magię w sobie.

6 minut temu, Ajothe napisał:

Ja też, Arcanum miała w sobie coś niesamowitego 😁

Mnóstwo czasu spędziłem przy Arcanum i nigdy jej nie skończyłem. Ilość bugów była równie niesamowita jak sama gra 🙂 Gdzieś powinienem jeszcze mieć oryginalne wydanie. Może jeszcze spróbuję? Ciekawe czy da się to zainstalować na nowym PC.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Potrafił mnie zatrzymać na długie godziny przed monitorem.

Żeby chociaż główny wątek był ciekawszy, no i walki ze smokami bardziej emocjonujące.

A Wiesiek 3? @Drizzt, @Ajothe - zaliczony?

Edytowane przez Adi777

Wiesiek 3 świetny, ale najbardziej podobał mi się początek, im później tym już nudniej i właściwie nie skończyłem dodatku....

Tak czy inaczej, póki co to najlepszy produkt poza książkami 😁

3 minuty temu, Adi777 napisał:

A Wiesiek 3? @Drizzt, @Ajothe - zaliczony?

Grałem w 1 i 2. Jak wyszedł 3 to już nie bardzo miałem czas na granie, chyba tylko zainstalowałem i po jakimś czasie skasowałem 😞

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Ja tak długo zwlekałem z Wiedźminem 3 - chciałem kupić nowego kompa specjalnie do Dzikiego Gonu, żeby zagrać w jak najlepszej grafice, że w ogóle nie zagrałem. Głupota nie z tej ziemi 😏

8 minut temu, Adi777 napisał:

Klasyki, ale w żadną z nich nie grałem. Kiedyś nie lubiłem Skyrima, i bardzo często go krytykowałem. W sumie, to jest za co, ale z drugiej strony ma naprawdę jakąś magię w sobie.

Drizzt Do'Urden to postać z Baldur’s Gate. Skończyłem obie części, uwielbiałem tę grę za klimat i postacie.

Teraz, Drizzt napisał:

Drizzt Do'Urden to postać z Baldur’s Gate.

To chyba postać z Książek? 

Tak czy inaczej również moja ulubiona z Baldura 😁

Apropo szykuje się niezła gratka. 

Nowy Baldur’s Gate i nowe Diablo 😁

Tylko, że już mi się nie chce....Ale...może?! 

Teraz, Ajothe napisał:

To chyba postać z Książek? 

Tak czy inaczej również moja ulubiona z Baldura 😁

Tak, ciemny elf ze świata Forgotten Realms. Były książki i gry osadzone w tym świecie, ale ja na Drizzta wpadłem akurat w Baldurze.

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Hehehe, ja się stałem konsolowcem, ultra wygoda...granie z kanapy to bajka Panie 😁

Syn ma PS od lat, teraz kupił nowe. Ale mnie już nie ciągnie do grania. Może tylko trochę do Arcanum, bo ta gra zostawiła po sobie taki niedosyt i poczucie nierozwiązanej tajemnicy.

2 minuty temu, Adi777 napisał:

Hmm, ale przecież można grać na kanapie na kompie 🤔

Zawsze mnie to dziwi, jak ludzie to piszą.

No masz rację, też kiedyś tak robiłem....Ale jak masz konsole to masz wszystko gdzieś i jest to dla mnie o wiele wygodniejsze granie...

3 minuty temu, Drizzt napisał:

Ale mnie już nie ciągnie do grania. Może tylko trochę do Arcanum, bo ta gra zostawiła po sobie taki niedosyt i poczucie nierozwiązanej tajemnicy.

Mam zupełnie tak samo...kto by pomyślał, że jednak przychodzi taki czas?! 

Moje ulubione utwory ze Skyrima:

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Mam zupełnie tak samo...kto by pomyślał, że jednak przychodzi taki czas?! 

Mam nadzieję, że wrócę. Też jestem w szoku, że nie gram. Wydaje mi się, że to przez muzykę. Jak się bardziej zainteresowałem słuchaniem i poznawaniem różnych artystów i zespołów, to właśnie gry przez to straciły.

Może jakiegoś bodźca potrzeba po prostu. Tylko jakiego?

Wiecie, ja jednak po pracy czasami jestem tak wypruty umysłowo, że mi się kompletnie nie chce i nie mam siły na kolejny wysiłek, a gry jednak wymagają zaangażowania mózgownicy. 

Takie, które tego nie wymagają mnie nie interesują, więc naturalnie to przychodzi.... 

PS @Drizzt, @Ajothe Jak graliście, to mieliście swoje wymarzone gry? 😁 Mi się wciąż marzy RPG w świecie Śródziemia. Dlaczego do jasnej anielki jeszcze taka gra nie powstała? Coś jak Skyrim, albo Wiedźmin 3.

Kwestie licencyjne? Możliwe, ale przecież były już gry w tym świecie. Strategie, Wojna na Północy, Middle-earth - dwie części, i jeszcze kilka innych.

Teraz, Ajothe napisał:

Jak to nie powstała? 🤣

🤣 Byłeś o ćwierć sekundy szybszy 😄

PS @Drizzt, @Ajothe Jak graliście, to mieliście swoje wymarzone gry? 😁 Mi się wciąż marzy RPG w świecie Śródziemia. Dlaczego do jasnej anielki jeszcze taka gra nie powstała? Coś jak Skyrim, albo Wiedźmin 3.

Chyba powstały, ale nie były zbyt udane. Forgotten Realms to świat, który wypełnił lukę po Śródziemiu w RPG.

Tak, wiem, ale to nie RPG. Jeśli dobrze pamiętam, to w materiałach promocyjnych, na jakiś czas przed premierą ta gra była określana jako action RPG. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Ten Shadow to bardziej jak Batman, albo Asasyn.

Edytowane przez Adi777

No u mnie się kiedyś marzenie spełniło, bo marzyłem o Wiedzminie. Natomiast te 2 pierwsze cześć to była dla mnie kompletna katastrofa.....jak ekranizację....

7 minut temu, Ajothe napisał:

Wiecie, ja jednak po pracy czasami jestem tak wypruty umysłowo, że mi się kompletnie nie chce i nie mam siły na kolejny wysiłek, a gry jednak wymagają zaangażowania mózgownicy. 

Takie, które tego nie wymagają mnie nie interesują, więc naturalnie to przychodzi.... 

Mam tak samo, a weekendy i czas wolny wolę jednak poświecić na inne rzeczy. Gry zajmują kupę czasu. Ale może jakby sobie tak popykać w Arcanum wieczorami? Hmm, można by tak i kilka lat 🙂

1 minutę temu, Drizzt napisał:

Mam tak samo, a weekendy i czas wolny wolę jednak poświecić na inne rzeczy. Gry zajmują kupę czasu. Ale może jakby sobie tak popykać w Arcanum wieczorami? Hmm, można by tak i kilka lat 🙂

A może byśmy odpalili Arcanum przez net multiplayer?! 🤣

4 minuty temu, Ajothe napisał:

No u mnie się kiedyś marzenie spełniło, bo marzyłem o Wiedzminie. Natomiast te 2 pierwsze cześć to była dla mnie kompletna katastrofa.....jak ekranizację....

Ja się zachwyciłem Zabójcami Królów. Może też trochę przez to, że była to jedna z pierwszych, "większych" gier, w które zagrałem. Niemniej, grało się wybornie.

Edytowane przez Adi777
1 minutę temu, Adi777 napisał:

Tak, wiem, ale to nie RPG. Jeśli dobre pamiętam, to w materiałach promocyjnych, na jakiś czas przed premierą ta gra była określana jako action RPG. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Bo teraz chyba takie tradycyjne RPG jak Baldur z widokiem z góry, drużyną i systemem turowym już nie powstają. Wszystko z widokiem FPP w czasie rzeczywistym 😞

3 minuty temu, Ajothe napisał:

A może byśmy odpalili Arcanum przez net multiplayer?! 🤣

A tam w ogóle była taka możliwość? 🤣

Teraz, Drizzt napisał:

Bo teraz chyba takie tradycyjne RPG jak Baldur z widokiem z góry, drużyną i systemem turowym już nie powstają. Wszystko z widokiem FPP w czasie rzeczywistym 😞

To znaczy ja bym z widokiem izometrycznym raczej nie chciał, właśnie coś jak Wiesław 3 lub Skyrim, ale żeby nie było "płytkie", żeby to "action" nie przewyższało "RPG".

2 minuty temu, Drizzt napisał:

Bo teraz chyba takie tradycyjne RPG jak Baldur z widokiem z góry, drużyną i systemem turowym już nie powstają.

Czy ja wiem? Chyba cały czas powstają.

Divinity - dwie ostatnie części, co tam jeszcze było? Pillars of Eternity, Wasteland - tu już inny klimat. Jest tego trochę.

To znaczy ja bym z widokiem izometrycznym raczej nie chciał, właśnie coś jak Wiesław 3 lub Skyrim, ale żeby nie było "płytkie", żeby to "action" nie przewyższało "RPG".

Te gry z widokiem izometrycznym miały właśnie super klimat. I można było w ten sposób zarządzać całą drużyną, a nie tylko jedną postacią. To było jeszcze w czasach przed multiplayerami przez neta. Chyba pierwszym RPG z FPP i trybem multiplayer było Neverwinter Nights i dla mnie to już nie było to.

Edytowane przez Drizzt

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.