Skocz do zawartości
IGNORED

dali i rotel...czy ten zestaw zabrzmi???

DoP

Rekomendowane odpowiedzi

witam ...

mam kolumny Dali 6006...nie wspominam czym sa napedzane bo wlasciwie nie tylko szkoda slow, ale nawet nie wlaczam sprzetu zbyt czesto zeby sie nie zloscic i nie robic"krzywdy" moim kolumnom.

jet do kupienia zestaw rotela..modele ROTEL RC971 PLUS 2X ROTEL RB971 .

od zestawu oczekuje neutralnego brzmienia, jednak z dosc dynamicznym ale nie buczacym basem...oczywiscie chce wyciagnac jaknajwiecej szczegulow..prosze o porade :-)))

wielkie dzieki

pozdrawiam wszystkich

https://www.audiostereo.pl/topic/16363-dali-i-rotelczy-ten-zestaw-zabrzmi/

No tak, skleiły mi się mentalnie dwa pierwsze wpisy ;-) W każdym razie jest to fajny zestaw, wart uwagi, jedyna wada to pewnie brak pilota.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Mam dość podobny zestaw tylko pre dwa modele wyższe a końcówki w wersji mkII. Jeśli kolumny masz przyzwoite to nie będzie nic buczało - końcówki będą je mocno trzymać za mordę - może dla niektórych aż za mocno - pełna kontrola. Co do brzmienia - garbage in garbage out - to co podepniesz na wejście decyduje o końcowym dźwięku - sam komplet jest przeźroczysty i nie podbarwia (generalnie zaleta ale i wada w przypadku kiepskich nagrań). Przy skomplikowanym materiale muzycznym nie gubi się jak to robią słabowite wzmaki. Dobra dynamika.

Jak dla mnie to jest to czego szukałem - spokojnie napędza to Dynaudio czego nie mogłem powiedzieć o wcześniejszych moich wzmacniaczach.

Mała uwaga - nie wyłączaj pre z prądu - wygrzane gra zauważalnie lepiej (łagodniej). Końcówki po godzinie mocnego grania też grają przyjemniej.

Mała uwaga - jeśli chcesz je zmostkować a kolumny masz 4 omowe to robisz to na własne ryzyko - w manualu pisze, że powinno wtedy być 8 om obciążenia - ja mam 4 i jest OK ;) - nie przegrzewa się a mocy to i tak mam nadto.

Co prawda to troszkę obok tematu bo wprawdzie miałem przez chwil kilka Dali i wzmak Rotela, ale były to 450 i 965BX (integra w kazdym razie) - nie grało to może tak wyśmienicie jak z Arcamem, ale generalnie zestawienie jak najbardziej udane. Jak znam brzmienie nowej niebieskiej serii Dali możesz się liczyć ze zbyt rozjaśnioną górą - może będzie trzeba pomieszać delikatnie kablami.

wielkie dzieki...

dokladnie tego typu informacji szukalem wsrod wypowiadajacych sie na tym forum...., konkretnie i na temat

josef dla ciebie szczegolne podziekowania

ps.

moze ktos wie cos dobrego lub nie.....o tym sprzecie??CYBERNET PRZEDWZMACNIACZ P2 Z KOŃCÓWKĄ MOCY A2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.