Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel głośnikowy do C320BEE i 602S3

lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panów!

Ja kilka dni temu poruszalem ten sam problem tj. zbyt duzo wysokich czestotliwosci - za jasna gora w moim przypadku byl to maranty+bw602s3 i zgodnie z propozycja Frantza kupilem Cordiala wysylkowo 2*2,5 mm2 i faktycznie stonowal gore dosyc znacznie nie sadzilem ze az tak, co prawda basu nie pogrubil ale za 5zl/mb...

Podrawiam !

Masz na myśli Type4? Też się zastanawiałem nad nim albo Kimber 4PR. Szkoda tylko że ten AQ jest taki sztywny :( Przedtem grałem na jakimś tanim OFC i było mniej góry ale za to reszta była do dupy.

Tak, mam na mysli Type 4+.

Kimber jest dobrym kablem ale wedlug mnie wlasnie rozjasniajacym. Wprawdzie nieco ale zawsze. W porownaniu Type 4 audioquesta jest cieplejszy i lagodniejszy choc takze naprawde niezly.

pzdrw

soso

Nie jestem pewien czy kabel wystarczy by stępić soprany Bowersów. Gdy ja chodziłem za sprzętem słuchałem tej konfiguracji i od razu ją odrzuciłem, właśnie ze względu na zbyt natarczywą górę. Do NAD-a kupiłem KEFy Q1, które mają wysokie tony lekko wycofane, i to bardzo mi odpowiada.

Hmmmm, no cóż. Człowiek jak kupował sprzęt to nie miał zbyt dużego doświadczenia i dlatego mam co mam :) I tak jest teraz o wiele lepiej niż było jak ten sprzęt był fabryczny. Teraz C521BEE jest po niezłym tuningu no i bowersy też mają zwrotnicę a'la Fadeover. Więc jakość góry jest naprawdę niezła, nie syczy nie męczy na dłuższą metę blacha brzmi jak blacha itp. Tylko jest jej trochę za dużo :((( Kiedyś miałem jakiś taki noname kabel OFC i o dziwo całkiem nieźle tłumił górę, bo jak zmieniłem na AST200 to pierwsze co, to dużo więcej góry się zrobiło. Ale reszta się poprawiła więc nie chciałbym wracać do tego starego kabla. Wolałbym coś co przytnie trochę górę nie pogarszając przy tym reszty pasma.

Dla zainteresowanych podaje nr telefonu - 071-79-74-600.

Do mnie czyli pod gdansk z wroclawia szły dwa dni. Cena za mb. 2*2,5 mm2 wynosi 5zł, a przesyłka 10 zł.

Sądze że za taka kwotę nie warto szukac dalej, ja kupilem 12mb...

Pozdrawiam!

Lipa

o ile dobrze zrozumialem zmodyfikowaleś zwrotnice w BW, ciekaw jestem co dokladnie zmienileś ponieważ lubie szybkosc kewlaru ale gore bym chetnie jeszcze lekko oslabił...

Liczę na pomoc i pozdrawiam raz jeszcze!

>Lord

W zwrotnicy zmieniłem rezystory na Millsy i kondensatory na Musicapy. Próbowałem też z cewką od wysokotonowego ale coś dziwnego stało z dzwiękiem, a że nie mam jak zrobić pomiarów to wróciłem do oryginalnej. Natomiast głośnik niskotonowy dostał podwójną warstwę maty bitumicznej i wełnę zamiast waty.

Tak jak pisałem góra została wygładzona i nie kłuje ale nadal jest sporo i w tej kwestii nic się nie zmieniło.

Średnica i bas za to sporo zyskał po tym wytłumieniu, bas przede wszystkim na impulsie i czystości. Średnica też się znacznie porawiła tzn. w kwestii czystości i przestrzeni. Przedtem nie wiedziałem np. że jakość średnicy ma taki wpływ na postrzeganie źródeł w przestrzeni.

Spróbuję tego Cordiala, koszt nie duży więc nie będzie szkoda kasy. Oby tylko reszta się nie zepsuła.

Witam panów i dziekuje za wskazówki i prosze o dokladniejsze na maila w o mnie. Np gdzie kupic te elementy do modyfikacji zwrotnicy. Z gory bardzo dziekuje!

Osobiscie nie sluchalem Cordiala 425 ale biwaring powinien polepszyc separacja-selektywność. Dodam że kosztuje 10 zł za metrb. Wiec moze lepiej nabyc cls 240 4mm kw?

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.