Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

konto jest tylko moje.

Konto każdy miał swoje, jedynie dostęp do Streamera (malinki) był wspólny (poprzez Bubble). W Bubble się się przecież podaje swój login i hasło.  Bubble się, po prostu gubił, przy współpracy z kilkoma użytkownikami w tym samym czasie. 

Na malinie pamiętany był ostatni stream do Tidala i ten był uruchamiany, niezależnie od tego, że ktoś inny zapuszczał co innego.

• 2 tygodnie później...

Tidal tnie, nie da się korzystać na moim Galaxy S24. Podobno to wina ostatniej aktualizacji. Z zielonej platformy korzystałem długo i nigdy nie było takich kwiatków. Niby jakość dźwięku lepsza ale żeby posłuchać muzyki musiałem odpalić YT Music.

9 godzin temu, Oxzy_666 napisał:

Tidal tnie, nie da się korzystać na moim Galaxy S24. Podobno to wina ostatniej aktualizacji. Z zielonej platformy korzystałem długo i nigdy nie było takich kwiatków. Niby jakość dźwięku lepsza ale żeby posłuchać muzyki musiałem odpalić YT Music.

Tak to jest problem który ostatnio występuje na wszystkich urządzeniach. Więc jeżeli gdzieś się czyta o problemach z Tidal w Cambridge lumin blue sound, eversolo to jest to związane z ostatnimi problemami czarnej platformy. 

Zdaje się że oni są już poinformowani o tym problemie no i nic trzeba czekać na kolejną aktualizację. 

Odkąd weszły connecty a nie odtwarzamy przez wbudowaną aplikację aktualizacje danych platform wygląda że updateują się automatycznie przez co producent nie ma za bardzo wpływu na to. Kiedy wcześniej odtwarzaliśmy i logowaliśmy się na wbudowane aplikacje wówczas taka aktualizacja platform musiała jednak przejść przez systemowy player i tego typu rzeczy były wyłapywane przed wypuszczeniem aktualizacji systemu

Wybaczcie ale po kiego się męczyć, bawić w szukanie rozwiązań, czy zastanawiać się, co dzisiaj platforma odwali? Jest Amazon Music, Apple Music (też na androidzie) - ta sama cena, praktycznie ta sama biblioteka i ta sama, jak nie lepsza jakość. 

Dajcie sobie spokój 😉

@Miłosz1 to są męczennicy za wiarę w Audio-Voodoo 🤪

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Również mnie zastanawia takie przywiązanie do tidala. Próbowałem różnych platform i tidal był po prostu bublem. Nie wiem jak teraz ale z tego co słyszę i czytam to jednak nadal jest. Może zabrzmi to złośliwie jednak muszę przyznać, że najmniej problemów mam z nośnikiem fizycznym. Pozdrawiam i wytrwałości.

Dokładnie @Miłosz1 ...korzystam z Amazon Music już kilka lat i nigdy nie miałem najmniejszego problemu z platformą. Jedyny mankament AM to możliwość współpracy tylko z nielicznymi streamerami dostępnymi na rynku ...

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Ja tu czegoś nie rozumiem. Jest tylu subskrybentów Tidala, platforma zyskała klientów bo bogata biblioteka, bo lepsza niż u konkurencji jakość, bo działa stabilnie. I jeszcze 3-2-1 rok temu wszystko śmigało bez tytułowego zacinania. Coś zostało zmienione, co sprawia że zrobiło się niestabilnie. Tak na chłopski rozum, nie można wrócić do sprawdzonych, działających algorytmów?
Lubię bardzo pewne ciasto pieczone przez żonę, mógłbym jeść je każdego dnia gdyby było. I pewnego razu przestało mi smakować. Tak raz na miesiąc jest pieczone i ostatnie kilka razy było już bez szału i entuzjazmu jak kiedyś. I co się okazało? Żona ulepszyła przepis, zaczęła dodawać pół łyżeczki sody, bo tak influenserki na kanale kulinarnym doradzały. Odstawiła tę sodę i znów życie stało się piękne i smaczne. Czy z Tidalem, upraszając, nie dałoby rady zrobić podobnie?

36 minut temu, Wito76 napisał:

Ja tu czegoś nie rozumiem. Jest tylu subskrybentów Tidala, platforma zyskała klientów bo bogata biblioteka, bo lepsza niż u konkurencji jakość, bo działa stabilnie. I jeszcze 3-2-1 rok temu wszystko śmigało bez tytułowego zacinania. Coś zostało zmienione, co sprawia że zrobiło się niestabilnie. Tak na chłopski rozum, nie można wrócić do sprawdzonych, działających algorytmów?
Lubię bardzo pewne ciasto pieczone przez żonę, mógłbym jeść je każdego dnia gdyby było. I pewnego razu przestało mi smakować. Tak raz na miesiąc jest pieczone i ostatnie kilka razy było już bez szału i entuzjazmu jak kiedyś. I co się okazało? Żona ulepszyła przepis, zaczęła dodawać pół łyżeczki sody, bo tak influenserki na kanale kulinarnym doradzały. Odstawiła tę sodę i znów życie stało się piękne i smaczne. Czy z Tidalem, upraszając, nie dałoby rady zrobić podobnie?

Dzisiaj moda, a tak naprawdę optymalizacja kosztów (czytaj cięcie) czyli testowanie produktów na klientach 🙂

No ja zaczynam tracić cierpliwość. Pobrałem poprzednią wersję aplikacji i zobaczymy jak będzie działać gdy wrócę z pracy. Tidal mam od 3 miesięcy i co chwilę coś nie działa. Chyba wolę zielonych bo pomimo gorszej jakości wszystko śmiga.

@Wito76 jeśli chodzi o Tidal to żona nie dodała składnik tylko ujęła jakość mąki, przeniosła się na tańszą kuchenkę i zleciła pieczenie taniej sąsiadce z kraju trzeciego świata. 

Mnie ten gówniany Tidal na nowym DAC nie chce pracować w 24-bit@192kHz. Nie i wuj. Wszystkie inne serwisy i odtwarzacze plików działają w dowolnych parametrach, a Tidal nie. 16-bit@44,1kHz to jest max. Dopiero DAC musi to sobie upscaling'ować do 32-bit@768kHz. Natywnie nie da się uruchomić.

3 minuty temu, rafał50 napisał:

Czy ten apyl miuzik lub ejpyl miuzik, działa na windows 8.1 ? 🙂

A masz w Windows Microsoft Store?

Tam powinna być aplikacja Apple Music.

Jak się uruchomi to powinno działać.

@rafał50 rosyjskie serwisy muzyczne są lepsze. Wziąłbyś bysiu zainstalował jakieś Yandex Music albo VK Music a nie Tidal i Tidal. Nie działa, a Ty nadal się szarpiesz 🤪

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gargan

No bo żonie tajdalek sralek pierdzialek działa na telefonie,a ona przez słuchawki słuchawki i głośnik bluetooth i jest szczęśliwa,i nie rozumie dlaczego ja chcę zmieniać, spojrzę na laptopie,czy mam to microsoft store i czy działa 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie mierz wszystkich swoją miarą. Moja zaraz po ślubie obejrzała sobie "Misia" Barei, zapamiętała sobie "nie bawmy się w dziadowskie oszczędności" i mam jak mam. A wczasy w krajach trzeciego świata są całkiem spoko i tamtejsze kucharki też.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Wito76 napisał:

bo tak influenserki na kanale kulinarnym doradzały

bo influenserki są od błysczenia i dawania d..., a na ciastkach się nie muszą znać 😄 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

45 minut temu, Wito76 napisał:
Godzinę temu, marcinmarcin napisał:
bo influenserki są od błysczenia i dawania d..., a na ciastkach się nie muszą znać

Ukryta Zawartość

Niektórym pasują takie żony - influenserki.

Niektórzy biorą Ferrari z wypożyczalni na tydzień, żeby zabłysnąć w Monaco, co nie znaczy, że chcą to trzymać dłużej u siebie 😄

Screenshot_20250212-122641.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Miłosz1 napisał:

Wybaczcie ale po kiego się męczyć, bawić w szukanie rozwiązań, czy zastanawiać się, co dzisiaj platforma odwali? Jest Amazon Music, Apple Music (też na androidzie) - ta sama cena, praktycznie ta sama biblioteka i ta sama, jak nie lepsza jakość. 

Dajcie sobie spokój 😉

Wygoda? Nie wiem.

8 godzin temu, Wito76 napisał:

I pewnie wróci. Chyba bokiem im wyszło usuwanie mqa.

Może coś znów grzebią... U mnie problemy pojawiają się sporadycznie, było coś przez chwilę w październiku/listopadzie, potem przez bardzo długi czas spokój. Przedwczoraj było tak źle, że momentami niektóre utwory nie chciały wystartować, a jak już wystartowały, to nie było szansy przewinąć (ciągle kręcący się przycisk odtwarzania/pauzy).
Po krótkim czasie problem ustąpił i teraz wszystko śmiga jak zawsze.

Tak się teraz zastanawiam, że może "wylosowałem" złego CDN-a albo pliki się jeszcze nie "rozpropagowały" -- rzecz dotyczyła raczej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, marcinmarcin napisał:

bo influenserki są od błysczenia i dawania d..., a na ciastkach się nie muszą znać 😄 

Myślisz,  że wszystkie influenserki dają d.... ?

10 godzin temu, Miłosz1 napisał:

Dajcie sobie spokój 😉

Ale mówisz do tych, co mają problem.

A co z tymi, którzy tego problemu z Tidalem nie mają, też mają dac sobie spokój? 

Po co tak generalizować?

Najczęściej problem leży po stronie sprzętu, albo użytkownika, bierzesz tę opcję pod uwagę?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

15 minut temu, sir.jax napisał:

Myślisz,  że wszystkie influenserki

Chyba nie ma co drążyć tematu, bo to trochę na granicy dobrego smaku. A i nie wiadomo, czy Tidal u nich zacina.

8 minut temu, Wito76 napisał:

Chyba nie ma co drążyć tematu, bo to trochę na granicy dobrego smaku.

Dlatego zapytałem, bo dziwi trochę ferowanie takimi wyrokami. Hmmm...

29 minut temu, sir.jax napisał:

Myślisz,  że wszystkie influenserki dają d.... ?

jak masz z żartem problem trudno, a co do popularności czynności zwanej sexem raczej dotyczy większości społeczeństwa...

31 minut temu, sir.jax napisał:

ajczęściej problem leży po stronie sprzętu, albo użytkownika, bierzesz tę opcję pod uwagę?

Totalna bzdura, problemy z Tidalem są randomowe, dotyczą sporej części użytkowników, a pojawiają się nawet na ich aplikacji grającej na komórce (tak u mnie ostatnio było). Nie było ich wcześniej albo były okazjonalne, robią się teraz nagminne.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

23 minuty temu, marcinmarcin napisał:

jak masz z żartem problem trudno, a co do popularności czynności zwanej sexem raczej dotyczy większości społeczeństwa...

Ojjjj, akurat ja z żartami nie mam na bakier, ale tak jak napisał @Wito76 najzwyczajniej...

Najgorsze jest to, że tak naprawdę nie ma wyboru

zaden inny streaming nie udostępnia trybu Connect w jakości bezstratnej 

deezer ma jakąś protezę, Apple Music nie ma i nie będzie, Amazon brak? Qobuz brak, zresztą w PL niedostępny 

25 minut temu, marcinmarcin napisał:

Totalna bzdura, problemy z Tidalem są randomowe

Ciekawe, jakoś u mnie nigdy nie było zwłaszcza w aplikacji Mind.

Z Tidal connect nie korzystam, bo i po co. A ostatnio na forum obok pokazywałem nawet zrzuty z connectem i jakoś śmigało. 

Ciekawe, Ciekawe...

Nie ma co naginać rzeczywistości, influencerki niestety negatywnie nam się kojarzą. Stereotyp jest i będzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten zegar to na potrzeby tego mema ktoś w PS przerobił, ale gratuluję pomysłu, nie pomyślał,,ale cóż...🤭

A teraz najprościej odwrócić zegar o 180° i rzymska 6 jakaś taka niedorozwinięta. 

Edytowane przez sir.jax

• Pokaż nowe odpowiedzi