Skocz do zawartości
IGNORED

sluchawki philpis hp 890 gdzie kupic

tdrozd

Rekomendowane odpowiedzi

Nosze sie z zamiarem kupienia slucawek od jakiegos czasu, sluchalem roznych ale problem polega na tym ze te ktore mi sie podobaja sa poza zasiegiem moich finansow.

Duzo dobrego slyszalem na temat phillipsow hp 890 sporo osob je chwalilo .

Moze ktos wie gdzie je mozna nabyc szukam w necie i w sklepach i jakos ciezko mi je znalezc .

Mile sa tez opinie o tych sluchawkach ewentualnie o sluchawkach w podobnej kategorii cenowej ( hp890 sa w cenie kolo 250 zl).

https://www.audiostereo.pl/topic/16458-sluchawki-philpis-hp-890-gdzie-kupic/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - sam posiadam i chwale sobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sorry za ten powyzszy adres, alo to cos nie chce chodzic... (jak oni funkcionują...??)

ta jakos dziala :

Ukryta Zawartość

ale sposob zamawiania tez jakis nieczytelny... (zmowa jakas, czy co?)

zycze powodzenia !

Ukryta Zawartość

Te słuchawki bardzo często na allegro. Tam ich szukaj.

W tej cenie to naprawdę dobre słuchawki. Słuchałem je raz dość dawno temu, ale sprawiały pozytywne wrażenie. Choć nie są to słuchawki do każdej muzyki.

Do 250zl można nabyć KOSSy UR-40. Zupełnie inne brzmienie niż tych Philipsów, także polecam przesłuchać obie pary. Jeśli słuchałeś kiedyś jakiś KOSSów to zapomnij o tym. Te mają brzmienie zupełnie inne: szybkie i lekko rozjaśnione.

To najważniejsze cechy ich dźwięku.

Jeśli chodzi o Allegro, to UR-40 można kupić duuużo taniej.

Ukryta Zawartość

144 PLN... :-0

Nie wiem, co z nimi jest nie tak, że takie tanie. Ja nie dalej jak 3 tygodnie temu kupiłem te słuchawki też na Allegro, ale właśnie za 250 PLN...

No, ale może wszystko jest OK, tylko wzięły i staniały...? Tak czy siak - za tę kasę te Koss'y to naprawdę doskonała oferta.

Ukryta Zawartość

Witam

Ja kupiłem u tego sprzedawcy . Cena atrakcyjna i wysyłka była gratis.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> tdrozd

Ja kiedys kupilem SBC HP 890 za 229 zl tutaj:

Ukryta Zawartość

Po jakims czasie mieli jeszcze taniej - cos chyba ok. 206 zl. W tej chwili w ofercie nie widze. Napisz do nich.

A tak nawiasem... po kilku miesiacach uzywania - rzadkiego zreszta - zaczella stopnioowo pekac obudowa (ta w ktorej schodza sie palaki ze sworzniem - takie male dwie polowki plastykowe skrecone srubka), az sie calkiem rozleciala i to bez zadnej przyczyny - sluchawki nigdy nawet nie spadly itp. Gwarancja - niestety - nie obejmuje takich rzeczy. W tym sklepie odpowiedzieli, abym szukal w serwisie.

A przy okazji...moze ktos ma namiary na serwis Philipsa w Poznaniu ?

Jesli tam nie zalatwie, to sprobuje jeszcze zalozyc watek. Moze znajdzie sie ktos, kto ma uszkodzone sluchawki i bedzie mogl udostepnic taka obudowe. Bez niej nie da sie uzywac.

[obrazekLUKASZ-277338_1.jpg]

post-1101-100009222 1170265505_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> liamk

Moje sluchawki sa w stanie idealnym - tylko ta obudowa. Nie chcialbym przez nia od razu kupowac nastepnych. Najpierw musze poszukac...moze gdzies dostane te obudowe.

witam.. to uszkodzenie to wygląda na myszy... ;-D

swoją drogą też zastanawiałem się nad tymi Filipkami ale przyszła kasa i duuuża obniżka (niestety) w Media Markt. I wybrałem Senki HD 600 za 899 (z 1299, produkowane w Irlandii) .. na allegro najtaniej nówki za 999

Ale te Philipsy Teutoni mieli po 240pln

sprawa sie rozwiazala :)

poszedlem do sklepu i jeszcze raz posluchalem i zachorowalem.

kupilem sen 580 i sobie graja .

Nie wiem jak z wygrzewaniem ale juz teraz graja ladnie pewnie jak sie wgrzeja torche sie ociepla .

Do walscicieli sen.. 580 prosze o opinie .

Zastanawiam sie czy nie bylo by dobrze zrobic im ekstra wzmaka sluchawkowego .

bardzo dobrze zrobiles ;)

senki 580 sa zdecydowanie lepsze od philipsow 890, nawet senki 497 odstawiaja philipsy o kilka dlugosci. . . prawda taka, ze hp890 to poprostu sluchawki do D . . . jak komus ladnie graja to znaczy ze tam gdzie glowa ma cos innego ;D

do 580 faktycznie wzmak jest przdatny, zwlaszcza jak podlaczasz je pod wyjscie w Cd'kach. Dobry player prznosny z wbudowanym dedykowanym wzmakiem sluchawkowym zagra nawet lepiej niz "dziurka" w wiekszosci CD'kow. Np. moj creative zen gra zdecydowanie lepiej od yamaszki 585, ktorej w zasadze nie uzywam.

Ja mam foruma 608 i szczerze moge go polecic kazemu posadaczowi 580/600.

Pogadaj z uzytkownikiem piotrek 608 z tego forum - kolejka pewnie bedzie dluga ale warto poczekac. A jak sie spieszy to kup sobie creeka 21 . . . zawsze lepsze niz nic. Jak juz dostaniesz foruma to creeka dosyc latwo pozbedziesz sie na allegro.

raczej sklaniam sie do zronbienia samemu wzmaka mam troche .pownienen sobie z tym poradzic nie jest to jakies ekstra skomlplikowane

mam marantza cd 53 po tuningu i wzmak sluchawkowy tez jest ztuningowany i gar to na ty ladnie ale jaednak to nie to troche sumi przy glosnym sluchaniu .

Moze niedopasaowanie impedancji??

jesli macie jakies sprawdzoen nie skomplikowane konstrukcje wzkakow sluchawkowych chetnie poslucham rady.

Ukryta Zawartość

tam jest wiele projektow: lampowe, opampowe, tranzystorowe i hybrydowe, sa tez dedykowane do 580/600.

Sam chcialem skladac sobie wzmaka ale potem trafilem na to forum i na piotrka 608 i nie zaluje ;)

natomiast w 100% sprawdzona konstrukcja lampowa dla 580/600 masz tu:

Ukryta Zawartość

cenowo to wychodzi ok 500 pln za czesci dla wzmaka lampowego bryana + montarz samodzielny oraz ~700 pln za tranzystorowca piotrka (dostajesz gotowy produkt).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...to nie myszy - te słuchawki mają wadę konstrukcyjną, a może były tak zbudowane by się rozpaść i można było kupić nowe.

Co do jakości dźwięku to - liamk trochę przesadza. Oczywiście, że HP890 odstaje od Sennheiserów 580 ale to inna kategoria cenowo. To jakby ktoś porównywał KIA do Mercedesa.

Jak się policzy, że te Philipsy rozpadają się po kilku miesiącach...

to jeśli ktoś mam mało kasy na pewno nie stać go na jednorazówki.

p.s.

po za tym Philips robi bardzo dobre czajniki ;-)

>Oczywiście, że HP890 odstaje od Sennheiserów 580

hp890 dostaje i to bardzo powaznie nawet od o 50 pln drozszych sennheiser 497.

Podstawowa wada 890 to totalne zamulenie i zlewanie sie dzwiekow ... na senkach wszytko gra "osobno" wszytko gra jakby na innych plaszczyznach a na 890 wszytko jest zmulone razem dlatego poprostu wielu rzeczy nie slychac na philipsach.

To, ze ludzie w opiniach pisza ze "uslyszeli wiele nowych rzeczy" po zakupie 890 to oczywiscie prawda bo nawet philipsy 890 sa znacznie bardziej detaliczne niz tanie kolumny a nawet 890 graja detaliczniej niz moje monitory alesis ale porownywanie ich do senkow 497 to nieporozumienie a 580 to juz inna galaktyka.

Ja także odradzam Philipsy, mam je 1,5 roku i ledwo zipią. Lepiej dołożyć trochę pieniędzy i kupić słuchawki, których jakość wykonania nie będzie nasuwała pytania - "kiedy się rozlecą?"

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

nie wiem co wy z nimi robicie ze sie tak rozpadaja ? Strach by bylo cos takiemu czlowiekowi pozyczyc zeby czegos nie polamal. Sam mam takie sluchawki juz ponad pol roku, uzywam je do grania, sluchania muzy i ogladania filmow oraz przez kilka miesiecy (okolo 4) jako sluchawek Dj'skich czyli non stop przekladanie muszli z jednego ucha na drugie, wykrecanie, przekrecanie itd. bardzo duze glosnosci, zreszta jak ktos ma jako takie pojecie co dj robi ze sluchawkami to powinien wiedziec ze sa non stop w "ruchu". W tej chwili stan ich okreslam na bardzo dobry, nic nie skrzypi, praktycznie zero luzow na polaczniach, zero pekniec itp.

dla mnie sa naprawde dobre za te pieniadze.

Ja również jestem zadowolony z moich 890. Dodam, że wcześniej miałem kossy ur-30, które kosztowały więcej a są takim gównem, że szkoda gadać. Oczywiście, zawsze można dołożyć te "parę stówek", ale za 180 zł (a za tyle je kupiłem w MM) to bardzo dobry zakup.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

A kim Ty >liamk< jesteś, ze decydujesz się publicznie do wszystkich właścicieli słuchawek Philips HP890 powiedzieć ze

>...jak komuś ładnie grają to znaczy ze tam gdzie głowa ma cos innego...<

aż strach pomyśleć co Ty masz w tym miejscu... wyrazy współczucia...

dajcie spokoj

Ja wiem tyle znalazla sioe kaska i kupile senki 580 i jak narazie nie zaluje

Gdyby byly dostepne gdzies philipsy napewno przed zakupem posluchal bym ich.

Ale wyglada ze miom slyuchawkla pezydal by sie wzmak z prawdziwego zdarzenia moze ktos ma dedykowane wzmki do tych sluchwaek w okolicy ??

Slask ,malopolska?? chetnie weme swoje i poslucham.

Mam marantza cd 53 tuningowanego i jest tam wymieniony op na wysciu sluchawkowym ale szumi ( jak jest bardzo glosno) ten pieron .

czego kompletnie nie slychac na kolumnach.

"aż strach pomyśleć co Ty masz w tym miejscu... wyrazy współczucia..."

widzisz buba, w moim cytacie wyciales szczegol, aczkolwiek bardzo wazny " :D "

a to oznacza zart. Natomiast Ty piszac o mnie nie zartowales.

forum jest po to zeby wyrazac opinie o sprzecie a nie o ludziach.

krytyka czyjegos gustu jest niesmaczna,nie na miejscu i zle swiadczy o krytykujacym a nie o krytykowanym.

a jesli znak " :D" cos oznacza... widocznie nie jestem wystarczajaco oblatany na "Forumach"

>liamk< przepraszam jesli blednie odczytalem Twoj post.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.